icon

Čo po skončení rodičáku?

mimka48
29. feb 2016

Ahojte mam otazku 🙂 ako prve byvame v podnajme s priatelom ale chceli by sme odist k jeho rodicom do domu mala by som narok na daky prispevok hmotnu nudzu alebo nieco kym si najdem pracu? Priatel je nezamestnany a ja som robila len na dohodu.
Dakujem

Strana
z3
anatalia77
1. mar 2016

@majrab v príspevkoch jej neporadím.
🙂Ale vieš čo budem za svinu a budem jej držať palce na vybiehanie dávok. Nech sedí v Revúcej. Tak sa aspon nestane,že sa prestahuje do BB zamestná sa tu a tým pádom nebudem mať robotu ja.
A máme to poriešené 🙂

alicka850
1. mar 2016

@rawmamka tak keby toto mne moja dcera urobi,ze ma v 20 r. da na sud,tak u mna skoncila. Ked sa chcela vydavat a mat deti,prosim,ale to je jej problem,ale treba aj s tym pocitat,ze sa treba starat a nielen byt na to hrda,ze sa stane mamickou v 17. Neodsudzujem take mamicky, aj mna mala mama v 17,ale sa s otcom postarali a nechodili pytat od rodicov. Riesenia su,ako pisu baby vyssie,odist za pracou,lenze ked slecinka za 400e robit nebude,tak potom jej zbytocne nieco pisat. Ani ja by som za 400e nesla do roboty,ale v prvom rade som pre to nieco urobila. Keby nemam robotu a co do hrnca,radsej by som isla robit za 400,ako si ist pytat na socialku. V prvom rade treba autorke poradit,aby dospela, nasla si robotu /aj 400je viac ako nic/, mozno si popritom dokoncila skolu a podobne.

sardinka335
1. mar 2016

@majrab čo máš furt s tým vysavaním? Ja mam IRobot roomba....ten vysava sám... 😝

rawmamka
1. mar 2016

@fokuska To, že teraz nie sú manželia, neznamená, že sa v budúcnosti nezoberú, takže, áno teraz by nemala nárok ona na nič, ale jej priateľ a dieťa aj bez zosobášenia áno - samozrejme iba v prípade, že priateľ bude pracovať riadne na zmluvu, ako bolo písané. Preto som jej radila, aby prácu zlegalizovali čo najskôr.
Vyživovacia povinnosť rodičov je v prípade žiadania o dávky v hmotnej núdzi skôr na škodu veci, pretože o tú sumu sa dávka znižuje, takže fajn, že rodičia @mimka48 nie sú povinní. Zostáva len formálne súdne rozhodnutie o výške výživného na dieťa, ale keďže priateľ je nezamestnaný, bez oficiálneho príjmu, tak predpokladám, že bude minimálne. A potom už s kľudom vybavovať DvHN na príslušnom UPSVaRe.

fokuska
1. mar 2016

@rawmamka tak v pripade ze by sa vzali, tak ano, to mas samozrejme pravdu, do buducna prichadza do uvahy aj vdovske, ja som len chcela poopravit ze aktualne by na to narok nebol... ale aktualne ani nema legalnu pracu...

alaguema
1. mar 2016

@majrab zakladateľka sa pýtala na príspevky? Tak by mohla dvihnúť riť a ísť sa opýtať na príslušný úrad. Nečuduj sa reakciám, sú úplne oprávnené. Ona chcela len informáciu o dávkach. Jasné. Potom by možno chcela, aby niekto za ňu vypísal aj príslušné tlačivá, odniesol ich na úrad a ona už tie dávky bude poberať aj sama. Nášmu sociálnemu systému už začalo odpočítavanie a všetci, ktorí sme pri zmysloch to vieme. Mladá žena by mala premýšľať a konať tak, že o pár rokov sa na to nebude môcť spoliehať vôbec. Výživné od rodičov radšej ani nekomentujem. Našťastie naň nemá nárok, lebo zrejme ukončila SŠ individuálnym štúdiom a na VŠ neštuduje.

majrab
1. mar 2016

@alaguema ale ja neviem preco to tu pisete mne ja som jej poradila nech si najde presne o tom diskusie...to, ze je mlada a priatel robi na cierno a niecom svedci, ale co mna potom

rawmamka
1. mar 2016

@fokuska Áno, ja zas beriem, že ani v prípade práce na zmluvu by zakladateľka nemala nárok na vdovské, ale skôr som myslela na celú paletu ostatných, ktoré sú určené pre priateľa a dieťa, ak by bol niekedy s niečim problém. Bolo to myslené ako odporúčanie, prečo sa snažiť čo najskôr získať pracovnú zmluvu. A možno aj zamyslieť sa, či by nestálo aspoň za úvahu dať naporiadok vzťah po právnej stránke (sobáš)...ale to je v rukách @mimka48
Myslím, že by bolo fajn, naštudovať si čo najviac, na čo a v akých prípadoch má nárok a podľa toho sa zariadiť.

loginexistuje
1. mar 2016

@mimka48 najprv musis mat piriesene vyzivne na dieta sudom potvrdene bez toho ta poslu prec potom mozes zacat riesit davky ale teda ak pojdete k jeho rodicom tak potom sa posudujete spolu

mimka48
autor
1. mar 2016

@loginexistuje vyzivne mam 30€

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 tak šup šup na úrady

mimka48
autor
1. mar 2016

A skoncenu skolu na stastie mam 😉 dalsie dieta nie je priatelovo jeho otec nanho plati az 30€ 😀 aj to nie pravidelne 🙂

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 Bavíš sa dobre?

rawmamka
1. mar 2016

@mimka48 Ak máš už stanovené výživné, tak si zajtra skús všetko obehať - zober so sebou aj dokumenty, ktoré budeš potrebovať (súdne rozhodnutie, nájomná zmluva,.....) a vybav si to, čím skôr. Keď sa riadne zamestnáš, stratíš nárok na DvHN, ale získaš oveľa viac, pretože živoriť na štátnych príspevkoch je cesta do pekla čo sa týka budúcnosti. Potom bude mať sobáš zmysel pre vás oboch, keďže obaja budete mať nárok na čerpanie z odvodov, ktorými budete prispievať do štátnej kasy. Veľa šťastia 🙂.

fokuska
1. mar 2016

@mimka48 ak tomu dobre rozumiem, mas dve deti, ked pises o "dalsom ktore nie je priatelovo" ?

mimka48
autor
1. mar 2016

No rodicak mi konci koncom marca ze az vtedy mozem 🙂 najradsej by som ani nesla na soc.:-\ ovela lepsia by bola robota 🙂 zatial to chcem len docasne 🙂

mimka48
autor
1. mar 2016

@fokuska nie mam len jedno ktore nie je priatelovo 🙂

anatalia77
1. mar 2016

@mimka48 to ale podstatne mení celú situáciu.

sardinka335
1. mar 2016

@anatalia77 šak vidim že sa dobre baví dievča...vy jej tu radite socialne davky a ona svojho času riešila umele oplodnenie.....ale ok, kazdy niečo riešime. Strecha nad hlavou ,,veškerá žádná,,...ale toto ju trapilo...Kazdopadne ma ešte nesplatenu požičku v Providente....takze sociálne davky pojdu tam...do ruk uzernikom..do roboty by som hnala každu ,,čo plače,, a je mi šuma fuk a mam u vyfuku či to niekto povazuje za sudenie alebo neviem čo, lebo zvyčajne je to tak ze sa na 99% nejedna o ziadne chuderky, ale o ludi, ktorí si svojou nezodpovednostou a zlými rozhodnutiami narobili problémy, tu napišu len A...ale pod ,,pokličkou,, je vzdy aj B.

anatalia77
1. mar 2016

@sardinka335 to je mi jasné,že sa baví. Sú prázdniny.

mimka48
autor
1. mar 2016

@sardinka335 ako 1.pozicku nemam,pytala som sa to v mene niekoho ineho 🙂 na pozicku by som sa nikdy nedala 🙂 umele oplodnenie jednoznacne neriesim 🙂 bola som zvedava nato tak som sa opytala to je ako zakazane? 😀

sardinka335
1. mar 2016

@mimka48 jasne, to si sa pytala všetko pre kamošku...ano, to rozpravaj tým čo seno papaju...zakazane to nie je, ale kazdy si z týchto ,,čriepkov,, trošku posklada obraz o človeku - čo rieši, na čo sa pyta, ja som tiež pečena varena kde kade...nehanbím sa za to.

mimka48
autor
1. mar 2016

Za kamosky take neriesim 😉 to nech si riesia oni 😉
@sardinka335

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3