icon

Čo robiť, keď dieťa nezobrali do škôlky?

11. jún 2025

Dobrý deň, áno viem aj som to cakala ale skúsila som, malého mi nezobrali do skolky Zamestnaná som čiže od februára musím nastúpiť do roboty teda mala by som ale nemám ho kam dat... ako to ďalej riešiť? Keďže sním musím ostať doma musím dať v práci výpoveď. Môžem ísť na neplateny rodičovský? Mam nárok aj na podporu ale čo potom ? Zamestnaná som 10rokov..

domka222
11. jún 2025

Máš nárok na podporu. Nemáš možnosť na pár mesiacov ho dať do súkromnej, aby si nestratila zamestnanie?

thereisabear
11. jún 2025

Dala si odvolanie?

autor
11. jún 2025
@thereisabear

Dala si odvolanie?

@thereisabear odvolanie nie, on bude mať len vo februári 3 roky ..

pribinak
11. jún 2025

Dať do súkromnej a znovu podať žiadosť o prijaté do statnej skolky

Ak máš dobrú prácu tak by som výpoveď nedávala, proste ešte by sim hľadala mizno v okoli iné skolky či nie je miesto

autor
11. jún 2025
@thereisabear

Dala si odvolanie?

@thereisabear tam mi to nepomôže keďže sú uprednostňovať deti ktoré majú 3 roky a predskolaci

autor
11. jún 2025

A ako to fungujú súkromné škôlky? To ho zoberú hocikedy?

pribinak
11. jún 2025

Však si vyber nejakú súkromnú škôlku a popytaj sa na podmienky, platby, režim a ….

Môžeš si dohodnúť osobne stretnutie, poslať mail či zavolať

domka222
11. jún 2025

Však treba sa ísť do takej škôlky opýtať a dohodnúť sa

siska53
11. jún 2025

Sukromne ano, nasu vzali od aprila, do statnej nam ju nevzali, narychlo som vybavovala sukromnu, lebo ja som menila zamestnanie.

autor
11. jún 2025
@siska53

Sukromne ano, nasu vzali od aprila, do statnej nam ju nevzali, narychlo som vybavovala sukromnu, lebo ja som menila zamestnanie.

@siska53 len pozerám ze vy ste Ba.. tu u nas s tými skolkami je tu bieda ..

jazula
11. jún 2025

Skús aj od októbra/novembra obvolávať škôlky v okolí, ľudia sú v pohybe, možno sa niekto odsťahuje a miesto sa uvoľní…smtátne škôlky tiež vezmú aj počas roka, ak majú miesto. Zájdi aj teraz za riaditeľkou škôlky, kam si dalvala prihlášku a popros ju, či sa nedá na nejakú čakačku zapísať alebo tak.

siska53
11. jún 2025

Jedine, ze obvolas alebo nejaku studentku ci mamicku, co si chce pribvyrobit..babku nejaku nemate?

maris5
11. jún 2025

Este nehadz flintu do zita. V septembri sa chod opytat ci sa neuvolnilo miesto. Pripadne, ci v januari by ho nezobrali. Ak nie, zacni v januari obvolavat skolky v okoli s rovnokou otazkou. Deti cez rok zo skolky odidu, ci uz sa odstahuju alebo prerusia dochadzku.
Ziadnu vypoved by som nepodvala, este je to daleko.

zobaka
11. jún 2025

skus aj ine skolky v okoli, ist osobne, vysvetlit situaciu, ja som bola osobne nakoniec sa miesto naslo v statnej, sice sme sa nachodili par zastavok, ale mal, sukromna by vzala pol platu

mogaa
12. jún 2025

súkromné škôlky sa platia a o dosť viac, ale zase miesta v nich sa nájdu.....skús vyzistiť aké máš v okolí a obvolaj....v septembri detto obvolať štátne škôlky, či sa neuvolnilo miesto....ale nástup budeš musieť dať hneď od septembra....ale teraz by som začala b´vybavovať súkromnú od septembra a ak sa uvolní miesto v štátnej - ľahko preložíš....

frantisska
12. jún 2025

Moja je januárová. Tiež ju nevezmú. Starsi bratia tiež boli zimni a ani som v takom veku nedávala, ale ona už pôjde do jaslí. A možno od januára ju vezmú aj do škôlky. Ale do jaslí som už dávno dávala prihlášku aby sa od septembra dostala.