icon

Čo robiť po skončení rodičovskej dovolenky?

2. nov 2023

Syn bude mať v decembri 6 rokov, do školy teda nastupuje až budúci rok. Mám na jeho predĺženy RP, keďže tento je vraj možný poberať len do 6 rokov, je volako ošetreny čas potom? Teda kým nastúpi do školy? Alebo od januára už nemám nárok na nič, len sa prihlásiť ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov aby som aspoň zdravotné poistenie nemusela sama platiť? Syn nie je ZTP a ani nejdem nič také vybavovať, takže opatrovateľske sa nás netýka.

Strana
z4
zuzulka558
3. nov 2023

@lienka.7 ja si myslím ze keď sú peniaze inde a im plat a neviem co vždy by sa malo nájsť aj takým co ozaj potrebujú 🤷‍♀️ pointu som pochopila ale som si spomenula na takú co tak tiež poucovala a odrazu jej boli na zbierku dobrý aj taký čo ich odsudzovala pomaly aké sú,,, hádam ti dieťa neochorie keď tak pekne píšeš,, pevné zdravie

evka64
3. nov 2023

@bublinka1426
@bublinka1426 nie je zdravotnik, ja chcem ist do roboty, hladam si ju, ale potrebuhem odbiehat a robit blizko skoly a to je taka kombinacia ze cele zle.

lienka.7
3. nov 2023

@evka64 laskavo neurazaj dobre? Ďalšia, co jej muz robi a preto on nemoze. Co teraz akože čakáš konkrétne ty? Akú pomoc od statu? Hľadaj si brigádu, práca je všade, len treba chcieť, resp.nieco preto aj urobiť. Nie sa len vyhovárať. V školstve stále hľadajú ci uz upratovačky, kuchárky ci pomocne sily. Nech sa paci, budeš mat prijem, vhodný pracovny čas a budeš pri dieťati.

bublinka1426
3. nov 2023

@evka64 v skole nemaju volne miesta? kuchyna/ upratovanie ci ine? to by bola naj kombi asi robit priamo na tom mieste. aj ked asi platovo nic moc ale..

bublinka1426
3. nov 2023

@lienka.7 presne toto napadlo aj mna, v skolstve teraz hodne hladaju

lienka.7
3. nov 2023

@bublinka1426 čakám, že teraz napíše, že je to ale slabo platene. 👌 teraz ma 0, ale aby mala aspoň niečo, to uz nie. Ako som písala uz, naša suseda je takto v skolke.
Ja netvrdím, že je to ľahké s chorým dieťaťom, ja tvrdím, ze je absolútnou utopiou chcieť, aby sa akoze staral stat, to nie je nikde na svete. Keď viem, ze mam chore dieťa, musím myslieť dopredu, co bude potom... nielen 6 rokov byt (relatívne spokojne) doma a potom nadávať na zlý stat, či systém.
Škoda tu ale už niečo písať, ešte mi tu pomaly budú želať choroby a pod.

evka64
3. nov 2023

@lienka.7 ty aka si mudra, ja mam 3.stupen VS, som lekarka, nebudem robit pomocnu silu alebo upratovacku...vsak praveze ked muz robi a nemoze odbiehat, musim vsetko zabezpecovat ja, co na tom nechapes? A nikde som nepisala, ze potrebujem pomoc od statu, len ze je tazke najst si pracu. Tak sa ukludni a nevyjadruj sa

evka64
3. nov 2023

@lienka.7 ze by ta karma nedobehla, davaj si pozor na reci.

lienka.7
3. nov 2023

@evka64 tak si zaplat opatrovateľku, ktorá bude riešiť tketo veci namiesto teba ty "pani doktorka". Na to snáď mas.

evka64
3. nov 2023

@lienka.7 opatrovatelka vie o cukrovke velky prd.

lienka.7
3. nov 2023

@evka64 ja narozdiel od teba neželam nikomu nič zlé. Matky, ktorých detičky majú cukrovku a oni nie sú ctene pani lekárky ako ty to nejakym zázrakom zvládajú taktiež. Ako je to len možné?
Ale jasne, všetci vedia prd, len ty si lietadlo, ze?
A inak, ešte tu napis, ze ako lekárka si nevieš nájsť prácu, ano? Prosím ťa, nestrapnuj sa tu už.

zuzanockamt
3. nov 2023

@evka64 Pokiaľ chceš pracovať v odbore, tak nemáš šancu skĺbiť prácu a odbiehanie za dieťaťom. A to koľkokrát denne si musí pichať? Inzulínová pumpa nie je možná?

evka64
3. nov 2023

@lienka.7 nevies aka som lekarka, robila som vedu, nie klasicku medicinu, tak prosim ta prestan ty mna urazat. Kde som pisala, ze to nezvladam? Ja sa chcem aj normalne zamestnat, uz som doma 8 rokov, mam aj mladsiu dceru. Neprekrucaj prosim ta a uz sa ku mne nevyjadruj.

evka64
3. nov 2023

@zuzanockamt vsak to, ze sa to neda sklbit, posielam aj mimo odbor, ale ani sa neozvu. Pumpu nechce, nemozme na silu, pichat si nechce, boji sa..kazde dieta je ine..4x sa picha...ale treba chodit len cez obed. Rano sa pichne doma, aj vecera doma a pitom az pred spanim.

aurora33
3. nov 2023

Toto je už fakt otras želať iným ženám choré dieťa 🤦‍♀️🤦‍♀️

mamina7070
3. nov 2023

@evka64 8 rocna by si uz mala vediet sama natiahnut inzulin v pere a pichnut (napr s tou chobotnickou) treba ucit samostatnosti alebo potom skusit pumpu mozno psycholog by pomohol sa jej s tym vyrovnat
cukro meria senzor automaticky vysledky mas v appke daju sa nastavit alarmy

lienka.7
3. nov 2023

@evka64 vieš co, je mi ta uprimne ľúto.... keby si nebola nahnevaná na cely svet, bolo by ti možno lepšie. a poprosím, aby si nehodnotila moju osobu, vôbec ma nepoznáš. Ďakujem.

evka64
3. nov 2023

@mamina7070 senzor mame, chobotnicku sme tiez mali, ale nebolo to az take super...ucime ju k samostatnosti, vie si natiahnut inzulin, urobi riasu ale nepichne, place.

evka64
3. nov 2023

@lienka.7 ani ty mna nepoznas a vyjadrujes sa.

mamina7070
3. nov 2023

@evka64 ja by som skusila predsa len do tej pumpy ist keby ste sli na liecenie medzinine deticky co su na pumpe zeby to videla mozno skor sa osmeli alebo skolu so zdravotnou sestrou
asi to tazko preziva mala ❤️

evka64
3. nov 2023

@mamina7070 no nechceme nasilu, uz videla pumpu aj ine deti. Skolu menit nechceme, sme spokojni, vyjdu v ustrety vo vsetkom. Chce to asi viac casu.

anjelicek26
3. nov 2023

Baby Mi TU mozeme na sto stran diskutovat o cukrovke a to dieta ma mozno alergiu a ekzem🫣 pockajte kym sa autorka vyjadri,AK vobec.
@evka64 dcerka ma od skolky spoluziacku s pumpou. Asistentku nema a nepotrebuje. Teraz su v tretej triede. Ale urobili vela, kupili dom priamo vedla skoly a skolky, Mama robi doobeda v kancli a poobede home Office,medzi tym v ramci obednej pauzy ide dcere dopichnut kvoli obedu. Nehovorim,ze to je jednoduche,ale ani ze to nejde. Obaja rodicia pracuju tym padom na plny uvazok. A mala Si uziva si normalny zivot v ramci moznosti. Beha po kamoskach v ramci ulice Sama po vonku,chodi na tanec...appka mame hlasi ked sa nieco deje vcas.

evka64
3. nov 2023

@anjelicek26 nema ani alergiu ani ekzem...zije normalnym zivotom prave preto, ze ma 24/7 starostlivost. Ide len o to, ze si ten inzulin nepichne sama, lebo sa boji. Chodi do druhej triedy....mozno to chce este cas. A vedieme ju k samostatnosti, rozpravame sa, vysvetlujeme. Ma senzor, alarmy, v skole si to menezuje sama, dojeda ked treba, ja vidim vsetko v mobile....len priste treba fyzicky prist do tej skoly a pichnut.

anjelicek26
3. nov 2023

@evka64 pisem dieta zakladatelky temy ma mozno predlzeny rodicak kvoli alergii a ekzemu.. proste autorka nenapisala viacej a je to zasadny rozdiel.

Neboj mala to zvladne chce to len cas. Ale tie nove pumpy prepojene na appky s automaticky dopichovanim Su skvela zalezitost,tu volnost Ma hlavne kvoli tomu...

evka64
3. nov 2023

@anjelicek26 ahaa ahaa
Ano vieme, tie dnesne pumpy su uz paradne...no uvidime.

xckaret
3. nov 2023

Po 6 rokoch sa pytas co dalej? A co tak do roboty nastupit?

Strana
z4