Ahojte maminy, hladam nejaké informácie a asi aj trochu podpory. Syn tretí den v škôlke a uz sme doma so soplami. Áno rátala som stým, ale nečakala som , že to príde tak skoro a tak rychlo 🙈
Moja otázka znie, či ste niektorá predlzovali rodicak uz ked dieťa chodilo do škôlky ( štátnej) a či sa to vobec dá. Do konca mesiaca mam ešte rodicak potom by som uz mala nastúpiť do novej práce ale ja fakt netuším ako to budem lepiť keď budem chodiť do práce, skym bude malý, ked bude chorý každú chvilu 🙈 mna aj vyhodia z práce ak budem snim stale doma .
Dá sa to nejak riešiť s obvodným lekárom dieťaťa? Že mi napíše nejaky papier aby mi predĺžili rodicak kvôli vyššej chorobnosti dieťaťa, alebo ako to funguje?
Ďakujem za každé info 🙏
@bublinka1426 to urcite 🤣🤣🤣 ale každej sa hodí päťstovka len tak do kesene, nie?
Pre niektore je to vyplata
ale však ona nikde nepísala, že chce platený rodičák.
@lienka.7 moja susedkadoma je tak uz 2 rok a HOVNO robi a ma zdrave dieta.
a este vlastne sa jej to pocita aj do dochodku tak preco nie.
''Že mi napíše nejaky papier aby mi predĺžili rodicak kvôli vyššej chorobnosti dieťaťa, alebo ako to funguje?''
@iv007 vsak ale aj muz moze na OCR nie?
@bublinka1426 pisem ze nemoze?
@iv007 tak sme jej poradili ako riesit chorobnost.
@bublinka1426 pýta sa na papier ako prílohu k žiadosti o rodičák. Nikde nehovorí, že chce peniaze.
@bublinka1426 ano, vsetci chlapi sa trhaju o to, byt doma s chorymi 3 rocnymi detmi. Myslim, ze je lepsie sa prestriedat obaja rodicia, preto jej radim aby urcite nastupila do prace a mala narok na nemocenske davky.
@bublinka1426 🤣🤣🤣🤣🤣 ano az taka som hlúpa, ze neviem ze aj druhy rodic moze ist na očr 🤣🤣🤣
Ked uvidiš aké choré deti chodia do školky, ver, že sopel je to najmenej 😀
@marfa333 uvidíš...zatiaľ si doma, keď to nepôjde budeš na neplatenom a budú ti platiť odvody aj to je pomoc.Muz, rodičia sa nemôže s tebou striedať?
Toto je nočná mora každej zamestnanej matky s deťmi.. su práce, kde to tolerujú má ťa kto zastúpiť.Ja som tiež musela dať výpoveď.Len vies...takto môžeš byť doma ešte 3 roky to môže byť z choroby do choroby a nielen sople no je to zle
@bellaa3007 anoo , ked sme boli pred prázdninami na den otvorených dveri v škôlke a videla som tie deti so zelenými sviečkami pod nosom 🙈
Mladsi ma tiez alergiu na roztoce a prezil 4 roky v skolke (zle mu vychadzaju roky, prisla korona, tak sme ho nedali skor do skoly, mal 6 koncom oktobra, vzali ho 2r10m) a sopel mal prakticky stale, nechala som ho doma, len ked to bolo zle. Prvy rok chytil kiahne a o 2 tyzdne aj starsi brat, esteze mam pracu, kde ani vtedy nebol problem ostat na HO tyzden plus manzel a moja mama tyzden a na posledny tyzden som si vzala OCR, lebo som bola vycerpana, z toho kolotoca. Skratka, ak bude soplik a kasel, troska zvysena teplota, kludne moze s nim byt hocikto. Ak by mal daco vaznejsie (natierat kiahne, vysoke horucky), ostan ty. Sa s tym treba vysporiadat, aj ked my sme si urobili radsej druhe dieta. 🤣 Tak starsi sa otukal v sukromnej skolke na pol dna a mohla som ho vzdy nechat doma.
@luccija ved to, ja ako nováčik v tomto skolskom systeme, som vcera vecer nevedela co robit, ked som zbadala ze ma sople
Ci volať, ci písať učiteľke hned alebo rano, alebo ist snim.do.skolky a neriešiť alebo ist a spýtať sa 🙈 nakoniec mi ani na edupage nikto neodpisoval ani nedvihali telefon tak sme rano museli ist do tej skolky. Ale sla.som hned za učiteľkou, ze co teda , ci mi ho vezme alebo ho radšej vziat domov, ved nic vazne mu nieje, ma len opuchnuty nos a trochu soplov a predsalen nas poslala domov, ze nech sa prelieci 🤷 preto si vravím, ze ak nas budu posielat domov pri kazdom takomto "malom sopli" tak ozaj neviem ako to vykryjem 🙈
@majka99999 akoozeee aj to nam napadlo , ze druhé dieťa a budem doma ale za prvé zatial nechceme druhé dieťatko a za druhe aj tak ten mladsi pojde raz do škôlky a zase nastane ta situacia. A potom co ? Zamiesime tretie ? 🤣🤣🤣🤣🤣
@marfa333 tak preco sa hned pri prvych soploch hlupo pytas? nejako si imunitu zial budovat musi.
@bublinka1426 preto lebo ak by sa to dalo riešiť aby som to stihla dovtedy ako mi dieťa dovŕši 3 roky ? Co je za par týždňov? Pani zlatá radsej sa spytajte ked neviete, ako ja v tomto prispevku, nebudte hned premudrela.
@cookie29 mne pride ze tu zial kazda druha zena ma muza v nemecku alebo je slobodna matka.