Dá sa predĺžiť rodičovský príspevok na leto?
Ahojte, som jedenrodič (invalid) a na predĺženom rodičovskom(6r) no v máji mi už končí. Od septembra by som mohla mať prácu ,no moja otázka znie, či dá sa ešte predĺžiť rodičák na 2 mesiace (cez leto). Nemám kde dieťa nechať a cez leto sa ani nezamestnám keďže od septembra by som mala mať miesto ak všetko výjde podľa plánu. Viete mi niekto poradiť? Na podporu aj po spracovaných rokoch vraj nárok nemám dôvod- predlžený rodičák zo zdrav.dovodov dieťaťa- to ma nemilo prekvapilo a zamrzelo . Ďakujem zakaždú odpoveď a za rady
Len do 6 rokov. Potom sa už žiada o opatrovateľský
ak ti v máji skončí predl. RD, tak potom už len alebo vybaviť na dieťa opatrovateĺský, alebo ostaneš dobrovolne nezamestnaná a budeš si platiť zdr. poistku .....
@deti95060810 ved sa moze prihlasit na urad prace, aj ked nedostane podporu, aspon budu za nu platit odvody
@andrea_82 autorka nepíše aký zdr. problém má dieťa... možno by vybavila aj opatrovateľský a mohla by aj napriek tomu chodiť do práce - síce sú tam obmedzenia, ale musí už ona zvážiť čo ´dálej...
@deti95060810 jasne, ma rozne moznosti. Ja som len reagovala na tvoju radu, aby bola dobrovolne nezamestnana. To je podla mna blbost, aby si sama platila odvody.
@andrea_82 áno, porozumela som...
To by chceli pospekulovat viaceré. (Nastastie) to takto nefunguje. Bud pôjdeš po 6tich rokoch niečo robit a dieťaťu vyplníš program ako iní zamestnaní rodičia, alebo budeš doma (zadarmo).
@ianka94 narok na podporu mas do 2r po skonceni PP.
Je ti malo 6 rokov?🤔🙄 Sup-sup retazova materska, potom UP, medzitym si vybav opatrovatelsky a po par rokoch invalidny. Do dochodku sa premotas.

@ianka94 predĺžený rodičovský je do 6 rokov. Viac nie