Dá sa vybaviť predĺžený rodičovský príspevok aj neskôr?
Zdravim, maminky chcela by som sa opýtať ci sa da vybavit predlzneny rodicovsky príspevok aj neskor. Dcérka mala 3.roky v maji, neustale je chorlava, u lekara sme pomaly co druhý tyzden a pomerne casto berie aj antb, od septembra nastupila do skolky a suvisle tam nevydržala viac ako týždeň a uz je zas soplava a teplotuje. Do augusta som bola na OČR a potom cerpala este dovolenku. Nechceli sme to riesit tak ze ostanem doma, dufali sme ze sa.to malej upravi ale žiaľ je to coraz horsie, dosť casto chodime k ORL koli neustalym bacilom v nosteku, za posledne 2 mesiace robili malej vytery a stale ho tam ma, alergologiu cakame na termin kedze do 3 rokov nas odmietli vziat a koli korone sa to stale posuva. Nemozem.z prace odchadzat kazdy týžden a byt s malou doma. Vsak by ma vyhodili. Preto sa chcem.opytat, ci je vobec nejaka sanca to vybavit,pretoze viem ze schavluju hlavne astmatikoch, atopikoch a tak, takze nemam vobec predstavu ci tam toto zapada a a ci to mozem vybaviť aj neskor. Ďakujem za odpovede.
inak ak ma moraxellu tak to ma plno deti v skolkarskom veku a nic sa s tym neriesi ak nema akutnu chorobu
@zuzkaduricova k otazke - ano, da sa vybavit aj neskor, ako v troch rokoch.
Ale... ak nema zavaznu diagnozu, nemas sancu.
Napr. kamoska ma dceru po rakovine vajecnika ( vybrali jej ho) a predlzeny RP jej neschvalili.
Ďakujem za odpovede. Diagnozu zatial nema kedze u alergologicky sme neboli, nasa dr si myslí ze ma imunitne ochorenie kedze sa na nu všetko nalepi ale zial nemame to este dolozene kedze cakame na termin.
@zuzkaduricova ahoj, ja som takto mala predlzenu na dieta ktore bolo vkuse chore a nevydrzalo nikdy dlhsie ako tyzden v jasliach/skolke a potom 3-4 tyzdne doma. musi ti ale alergo-imuno zistit/potvrdit problem s imunitou. ja som mala aj papiere od psychologa kedze dieta nezvladlo adaptaciu a plakalo nielen rano ale cely den a tie choroby boli zrejme prejavom toho ze tam trpi. to ale velmi nebrali do uvahy. a zalezi asi aj od toho v akom okrese ziadas a aky tam je posudkovy. zial pokial viem nie su jednotne pravidla. drzim palce aby vam to preslo ak sa potvrdi problem s imunitou
@meluela neustale je chora, minuly rok sme brali antb 8krat stale problem s nosom a obrovským mnozstvom hlienov, z ktoreho mi aj zvraciava, dr netusi z coho sa jej tak produkujú tie hlieny, ale predpoklada ze z nejakej alergie, len cakame na to vysetrenie
@zuzkaduricova ano da sa...ja som ziadala ked mal drobec 3 roky a 7 mesiacov...ale musis dolozit spravy od odbornych lekarov s urcenou dg, preco by ti mali schvalit predlzeny rodicak...
@zuzkaduricova ako píšu kočky, musíš počkať na potvrdenie diagnózy, bez toho to ani neposielaj.....
Ďakujem veľmi pekne baby 🙂

@zuzkaduricova ak nema dignozu a je to len bezna chorobnost tak nie potom nevybavis