icon

Dá sa vybaviť predĺžený rodičovský príspevok aj neskôr?

zuzkaduricova
24. okt 2020

Zdravim, maminky chcela by som sa opýtať ci sa da vybavit predlzneny rodicovsky príspevok aj neskor. Dcérka mala 3.roky v maji, neustale je chorlava, u lekara sme pomaly co druhý tyzden a pomerne casto berie aj antb, od septembra nastupila do skolky a suvisle tam nevydržala viac ako týždeň a uz je zas soplava a teplotuje. Do augusta som bola na OČR a potom cerpala este dovolenku. Nechceli sme to riesit tak ze ostanem doma, dufali sme ze sa.to malej upravi ale žiaľ je to coraz horsie, dosť casto chodime k ORL koli neustalym bacilom v nosteku, za posledne 2 mesiace robili malej vytery a stale ho tam ma, alergologiu cakame na termin kedze do 3 rokov nas odmietli vziat a koli korone sa to stale posuva. Nemozem.z prace odchadzat kazdy týžden a byt s malou doma. Vsak by ma vyhodili. Preto sa chcem.opytat, ci je vobec nejaka sanca to vybavit,pretoze viem ze schavluju hlavne astmatikoch, atopikoch a tak, takze nemam vobec predstavu ci tam toto zapada a a ci to mozem vybaviť aj neskor. Ďakujem za odpovede.

loginexistuje
24. okt 2020

@zuzkaduricova ak nema dignozu a je to len bezna chorobnost tak nie potom nevybavis

loginexistuje
24. okt 2020

inak ak ma moraxellu tak to ma plno deti v skolkarskom veku a nic sa s tym neriesi ak nema akutnu chorobu

veronikaszabova
24. okt 2020

@zuzkaduricova k otazke - ano, da sa vybavit aj neskor, ako v troch rokoch.
Ale... ak nema zavaznu diagnozu, nemas sancu.
Napr. kamoska ma dceru po rakovine vajecnika ( vybrali jej ho) a predlzeny RP jej neschvalili.

zuzkaduricova
autor
24. okt 2020

Ďakujem za odpovede. Diagnozu zatial nema kedze u alergologicky sme neboli, nasa dr si myslí ze ma imunitne ochorenie kedze sa na nu všetko nalepi ale zial nemame to este dolozene kedze cakame na termin.

meluela
24. okt 2020

@zuzkaduricova ahoj, ja som takto mala predlzenu na dieta ktore bolo vkuse chore a nevydrzalo nikdy dlhsie ako tyzden v jasliach/skolke a potom 3-4 tyzdne doma. musi ti ale alergo-imuno zistit/potvrdit problem s imunitou. ja som mala aj papiere od psychologa kedze dieta nezvladlo adaptaciu a plakalo nielen rano ale cely den a tie choroby boli zrejme prejavom toho ze tam trpi. to ale velmi nebrali do uvahy. a zalezi asi aj od toho v akom okrese ziadas a aky tam je posudkovy. zial pokial viem nie su jednotne pravidla. drzim palce aby vam to preslo ak sa potvrdi problem s imunitou

zuzkaduricova
autor
24. okt 2020

@meluela neustale je chora, minuly rok sme brali antb 8krat stale problem s nosom a obrovským mnozstvom hlienov, z ktoreho mi aj zvraciava, dr netusi z coho sa jej tak produkujú tie hlieny, ale predpoklada ze z nejakej alergie, len cakame na to vysetrenie

rachel36a
24. okt 2020

@zuzkaduricova ano da sa...ja som ziadala ked mal drobec 3 roky a 7 mesiacov...ale musis dolozit spravy od odbornych lekarov s urcenou dg, preco by ti mali schvalit predlzeny rodicak...

mogaa
24. okt 2020

@zuzkaduricova ako píšu kočky, musíš počkať na potvrdenie diagnózy, bez toho to ani neposielaj.....

zuzkaduricova
autor
25. okt 2020

Ďakujem veľmi pekne baby 🙂