Dá sa zvládnuť vysoká škola popri materskej?
Ahojte, Chcela by som ísť študovať na VŠ externe len rozmýšlam dá sa to popri tom vsetkom.. Tie čo ste popri materskej študovali ako ste to zvladali?
@michaella94 ja som na skusky chodila ako na oslobodenie ked malej isli zuby... posedis v tichu v skole kym o chuda male ubolene sa stara manzel, svokra mamina...
Moja dcérka mala počas mojich Bc. promócií 16 mesiacov a synček sa narodil mesiac po promociach. A to som ešte bola pred statnicami dvakrát hospitalizovaná pre hroziaci predčasný pôrod. Študovala som externe, obaja drobci so mnou vychodili školu už v brušku 😉 ale samozrejme bez podpory rodiny, hlavne manžela a mojej maminy, by sa to nedalo. A pokračujem v štúdiu ďalej, takže áno, všetko sa dá.
Ja som si spravila pri dvoch malých deťoch dve vysoké školy, na prvú som nastúpila keď mal syn 3 roky a dcéra 6 mesiacov. Je to na nervy ale dá sa to, držím palce 😊
@ankalv1 a ake ak smiem vediet?
@jantato Rozmýšľam nad fakultou managementu na UK alebo potom nad Ekonomickou univerzitou. Len škoda, že sa tam účtovníctvo nedá študovať externe (pracujem ako účtovníčka). Celkom ma zaujalo podnikanie v cestovnom ruchu, to by som možno skúsila. Rada cestujem a vždy som túžila po práci v cestovnej kancelárii
A Ty nad akou rozmýšľaš?
@manduskaaa Veľa záleží od toho aké je dieťatko. Ja som plánovala počas MD urobiť doktorát a po pol roku ísť do práce. Nuž, dieťa nespalo takmer vôbec. Do práce som sa dostala keď mala 2,5 roka s tým, že som zaspávala za PC.😂
@natalienka12 obidve pedagogické- sociálna pedagogika a vychovávateľstvo a predškolská a elementárna pedagogika, teraz si robím učiteľstvo pre primárne vzdelávanie
Ahoj.Ja som vs zacala studovat ako slobodna mamina a ukoncila som.ju ako vydata mamina dvoch deti 🙂 da sa to zvladnut urcite 🙂 drzim.palce 🙂
Ahoj,ja som v septembri skoncila externe pedag.,ale poviem ti,ze to bolo o drzku.dcerka mala 8 mesiacov,ked som školu dokončila. Bez manzela,svokry a rodicov by som skolu nedokončila. Cestovala som cez cele slovensko,cize to bolo casovo narocne,spala som na hoteli,to zas bolo financne narocne,dcerka,narodena v januari,bola spociatku kojena,ale kvoli stresu zo školy som prisla o mlieko...musis pocitat s praxou v niektorych odboroch...ja som prax stihla este pred narodenim dcerky,nastastie. Deficit spanku bol riadny..cez den mama a v noci studentka. Teraz si konecne uzivam matersku,ale zas ma to taha do skoly 🙂
Dcera 4,5roka, syn 15mesiacov a ja za mesiac opat rodim..aktualne sa ucim na skusky. Zacala som 4rocnik mgr. .. tiez som mala strach, tehu neplanovane, no uz to dako snad dokonca dotiahneme 😂😂😂
@bobulazelena však si otvor štúdijný odbor danej školy a padneš na zadok.....Pred pár rokmi sa syn nedostal na medicínu, tak sme potrebovali rok niekde prečkať, sme si mysleli že ho dáme tam....ale tam si nebolo čo vybrať.....😨
nakoniec išiel na aplikovanú mechaniku - to je stroj. fak.
Ked sa chce vsetko sa da. Samozrejme za pomoci rodiny. Mne sa v prvom rocniku narodila dcera z porodnice som sla snou rovno na skusku este som mala.kojenecku podprsenku a poporodne gatky 🙈... sedela som na polke zadku bo inak sa nedalo. O rok na to som zasa porodila syna😁 a spoluziak sa ma pyta asi 2tyzdne pred porodom. Pocuj ty si akosika dlho tehotna 😁 ja ze nie nie to je uz druhe....
A ucenie jedine v noci ked deti spali a nemusela som ich krmit....
@deti95060810 pozriem to teda 🙂
Ja som síce otehotnela už v poslednom ročníku Mgr. Štúdia ,no pôrod mám v apríli a štátnice v máji. Tiež sa toho obávam, ako zvládnem štátnice s takým malým bábätkom, ale snáď to dám 😊😊
@natalienka12 je to nekde v Ruyomberoku,dochadza tam z Popradu a v dedine kde zme byvali prerabaju dom tak o tej VS roypravala ale co to presne je za skolu neviem uz si nepametam,
Ahoj ja mam 30 a koncim bc.Zacala som studovat ked dcerka mala 14 mesiacov, rok na to som nastupila do prace kde som teda naozaj dost vytazena a VS v poho zvladam🙂 samozrejme nemat pomoc a oporu v manzelovi nedala by som to.Prvy rok som dala na same Acka 🙂 s prospechovym stipendiom a tie dalsie dva uz nie kedze aj pracujem ale zas nemam najhorsi prospech.takze sa to da urcite, dokonca je to super ocista od vsetkych domacich povinnosti pokial studujes nieco co ta bavi🙂 Takze z vlastnych skusenosti odporucam, zvladnut sa to da 100 percentne ;)
Zalezi od viacerych faktorov - aka tazka je dana skola (pretoze nie, nie su vsetky rovnako narocne ci sa to niekomu paci, alebo nie), ake narocne mas babatko, ake podporujuce mas okolie a ci ti vychadza v ustrety a samozrejme v neposlednej miere, do akej miery mas ty schopnosti na danej skole studovat. Na to si vies odpovedat len ty.
Studovala som externe, popri praci na plny uvazok, v stvrtom rocniku som otehotnela, planovane. Rodila som v auguste, piaty rocnik som absolvovala aj s babom. Bolo to fajn, ucila som sa, ked mala spala, pomahal mi manzel, krory mi nosil malu na kojenie, neskor som mu nechala doma mlieko. Statnice som robila uz v brusku s druhou dcerkou. Vsetko sa da, ked sa chce...
Ja som mala statnice pri trojrocnej a trojmesacnej, bolo to tazke ale dalo sa to, ale svojim dceram by som to urcite neodporucala. Ale zase som na seba trocha aj pysna ze som to dala . velmi mi pomohol moj muz aj svokrovci, inak neviem neviem.
I já jsem statnicovala Ing při dvou dětech (2r a druhý měl 5m). Jezdila jsem z Trnavy kde bydlíme až do Prahy. Čechy jsem si vybrala ne jenom protože je to můj mateřský jazyk, ale taky proto, že je externí studium zdarma. Mě na mateřský chybělo používání mozku a škola při tom mi strašně pomohla. Takže ideální kombinace. Můj muž mi strašně pomáhal, takže bez něj by to určitě nešlo!
@bobulazelena a zápočty moje kolegyne dostávali za účasť na sv omši alebo za prispenie na misijnu zbierku.
@fidorka7 🙈😂😂😂
Ja koncim posledny rok doktorandskeho teraz prinmalom, akurat posem dizertacku, no, neje to taka sranda ako vyzera...:D dost o hubu,’ked spi polhodini denne vela nespravim a v noci som hotova, to idem spat. Ale uz to verim dotiahnem, s pomocou sa da.

@michaella94 ťažkosti ťa vždy posunú vždy vpred, len musia mať zmysel.