Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
ahojte, chcela by som vediet, co je vyhodnejsie: po materskej dovolenke (pri pestunskej dcere) ist na urad prace, cerpat PN alebo ist pol roka do predcasneho dochodku.
A zaroven, ci budem vo vsetkych troch pripadoch dostavat rodicovsky a zaroven prispevok pre pestunov.
Dakujem
Ahojte, prosim Vas o radu. K 4.6. som predcasne ukoncila RD a 5.6. nastupila na PN. Pn by som mala k 6.8. ukoncit a s najvacsou pravdepodobnostou dostanem hned vypoved. Mam si cerpat 7.8. dovolenku 1den, aby som mala max. podporu? dakujem
Ahojte, potrebovala by som poradit, 20.9 bude mat syn tri roky a chcem sa opytat, keby som dala vypoved praci, mam narok na podporu v nezamestanosti? Datum pada na sobotu. Zamestnana som 10 rokov v tej firme a myslim, ze mi zostali 4 dni dovolenky. Dakujem
@zalka Prepáč ,že ťa znovu otravujem .bola som sa pýtať na socialnej poisťovni a tam mi pani povedala že tá dohoda by mi veľmi pokazila priemer a že sa mi oplatí dať výpoveď dohodou ešte počas rodičovského? možem sa ťa ešte raz opýtať ako to vlastne je .lebo ono tá dohoda vlastne bola v tých posledných dvoch rokoch s ktorých mi majú robiť priemer .
Ahojte! Vidím že je vás tu viac, čo máte prehľad v týchto veciach, tak sa skúsim spýtať aj ja ;).
V novembri bude mať syn 3 roky, teda mi skončí RD. Som však zároveň zamestnaná (od apríla 2013) na čiastočný úväzok a zmluva mi skončí v januári 2015. Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti? Ak áno, bude sa počítať z môjho čiastočného úväzku? Vopred vďaka za všetky odpovede 🙂
@lenkahruzka nie nebudeš mať ná rok na podporu lebo od apríla 2013 do 1/2015 nesplníš podmienku 730 dní poistenia ... ak si samozrejme nebola zamestnaná aj predtým
precious ahojte, môžem si to aj ja u vás zrekapitulovať? takže som na RD, ktorá trvá do 27,2,2015. Pred prvou MD som pracovala 3 dni s max. vym.zákl. a tak začala moja prvá MD a následne druhá. Materská bola vysoká, začo vám dakujem a ak to má byť tak aj s podporou, tak stačí si deň vyčerpať dovolenku ( zbytok preplatiť) a zároven ukončiť prac.pomer. ?? Ja si to chcem urýchliť a nechcem čakať na koniec RD (to by som ešte rok sedela doma), tak môžem presunúť RP na manžela ,ja sa zaevidujem na urade prace k 1.10. a teda 30. 9. ukončím PP s vyčerpaním dovelenky?? Tak to funguje??
@zalka dobry den, potrebovala by som poradit, prac.pomer doba neurcita od 9/2009,hruba mzda cca 800 Eur, na MD som nastupila od 10/2011 a konci mi 16.11.2014 v ten isty den uz mam podpisane aj skoncenie prac.pomeru dohoda +2mes.odstupne, dovolenku myslim uz nemam, ale pocas trvania rodicovskej dovolenky v roku 2012 som mala prijem /dodatocne vyplatenu mzdu za 12/2010 s ktorou nam zamestnavatel meskal/. Moja otazka je mam narok na max.podporu v nezamestnanosti, mam sa zamestnant na jeden den /17.11.2014/ u ineho zamestnavatela?dakujem pekne vopred
@janqua86 no 17.11. je sviatok ... to sa asi nezamestnáš ... zamestnaj sa 16.11. u iného zamestnávateľa a aj skonč PP .. a plat aby si mala 55e v hr ubom za ten 1 den ... nechápem prečo si to neriešila s pôvodným zamestnávateľom .. a nárok na dovolenku máš za rok 2012 za dni na MD ti vznikla ...
Aha dik,no my sme sa nerozisli v dobrom,a nevedela som o tejto moznosti,takze uz ich nechcem otravovat:( takze sa zamestnam radsej na jeden den🙂 a nebude problem s tou vyplat.mzdou co som dostala oneskorene?a zamestnana mam byt 16.11. Jeden den abo 18.11. Je to jedno? Dakujeeem
@janqua86 no nemal by byť problém ... ak ovšem odvody boli platené v tom roku v akom mali byť ... zamestnať sa môžeš aj o týžden ... aj ked si na RD to je úplne jedno ... ak sa dohodneš s niekým kto ťa zamestná teraz v pondelok ... a ťa prepustí tak podpora sa bude z toho platu rátať ... za ten 1 den
nemusíš čakať a zamestnávať sa 17.11. to je sviatok ... 18.11. práca ... a treba plat 110e
a mohli by byt platene odvody aj inokedy? to zistim ako?:( cize ja sa potrebujem zamestnat na jeden den hocikedy aj pocas rd na jeden den napr. buduci tyzden si vyberiem jeden den a zamestnam sa za 55 eur v hrubom /nebude problem ze som este zamestnancom v predch.robote/? joj pletiem sa asi uz, takze polopatisticky - jeden den za 55 eur v hrubom,16.11. je nedela, 17.11. je sviatok 18.11. by som sa mohla zamestnat na jeden den ale 110 eur v hrubom by mi trebalo,19.11. by mi trebalo 110+55 eur? tak to funguje?🙂
neviem co je vyhodnejsie ci sa zamestnat buduci tyzden na jeden den abo to odkladat po skonceni RD...len to som nevedela ci nie je problem ked som este zamestnancom a zamestnam sa aj inde na TPP...
a musi to byt trvaly prac.pomer na dobu neurcitu, ci su nejake specifika co mi tam musia uviest na ten jeden den okrem ten mzdy aby bolo vsetko ok?🙂@zalka
ja mam totiz v prac. zmluve ze nesmiem byt bez pisomneho suhlasu zamestnavatela zamestnana u ineho zamestnavatela, ja len ci mi nebudu robit problem, ci mam od nich ziadat ten suhlas...i ked je to fakt smiesne kedze uz mam vypoved resp.dohodu podpisanu

@zalka
@gapa