Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
ahojte, chcela by som vediet, co je vyhodnejsie: po materskej dovolenke (pri pestunskej dcere) ist na urad prace, cerpat PN alebo ist pol roka do predcasneho dochodku.
A zaroven, ci budem vo vsetkych troch pripadoch dostavat rodicovsky a zaroven prispevok pre pestunov.
Dakujem
Ahojte, prosim Vas o radu. K 4.6. som predcasne ukoncila RD a 5.6. nastupila na PN. Pn by som mala k 6.8. ukoncit a s najvacsou pravdepodobnostou dostanem hned vypoved. Mam si cerpat 7.8. dovolenku 1den, aby som mala max. podporu? dakujem
Ahojte, potrebovala by som poradit, 20.9 bude mat syn tri roky a chcem sa opytat, keby som dala vypoved praci, mam narok na podporu v nezamestanosti? Datum pada na sobotu. Zamestnana som 10 rokov v tej firme a myslim, ze mi zostali 4 dni dovolenky. Dakujem
Zabudla som dopisat, ze toho 20.9. mi konci RD.
@zalka Prepáč ,že ťa znovu otravujem .bola som sa pýtať na socialnej poisťovni a tam mi pani povedala že tá dohoda by mi veľmi pokazila priemer a že sa mi oplatí dať výpoveď dohodou ešte počas rodičovského? možem sa ťa ešte raz opýtať ako to vlastne je .lebo ono tá dohoda vlastne bola v tých posledných dvoch rokoch s ktorých mi majú robiť priemer .
Ahojte! Vidím že je vás tu viac, čo máte prehľad v týchto veciach, tak sa skúsim spýtať aj ja ;).
V novembri bude mať syn 3 roky, teda mi skončí RD. Som však zároveň zamestnaná (od apríla 2013) na čiastočný úväzok a zmluva mi skončí v januári 2015. Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti? Ak áno, bude sa počítať z môjho čiastočného úväzku? Vopred vďaka za všetky odpovede 🙂
@lenkahruzka nie nebudeš mať ná rok na podporu lebo od apríla 2013 do 1/2015 nesplníš podmienku 730 dní poistenia ... ak si samozrejme nebola zamestnaná aj predtým
precious ahojte, môžem si to aj ja u vás zrekapitulovať? takže som na RD, ktorá trvá do 27,2,2015. Pred prvou MD som pracovala 3 dni s max. vym.zákl. a tak začala moja prvá MD a následne druhá. Materská bola vysoká, začo vám dakujem a ak to má byť tak aj s podporou, tak stačí si deň vyčerpať dovolenku ( zbytok preplatiť) a zároven ukončiť prac.pomer. ?? Ja si to chcem urýchliť a nechcem čakať na koniec RD (to by som ešte rok sedela doma), tak môžem presunúť RP na manžela ,ja sa zaevidujem na urade prace k 1.10. a teda 30. 9. ukončím PP s vyčerpaním dovelenky?? Tak to funguje??
cmuk, vdaka
@zalka dobry den, potrebovala by som poradit, prac.pomer doba neurcita od 9/2009,hruba mzda cca 800 Eur, na MD som nastupila od 10/2011 a konci mi 16.11.2014 v ten isty den uz mam podpisane aj skoncenie prac.pomeru dohoda +2mes.odstupne, dovolenku myslim uz nemam, ale pocas trvania rodicovskej dovolenky v roku 2012 som mala prijem /dodatocne vyplatenu mzdu za 12/2010 s ktorou nam zamestnavatel meskal/. Moja otazka je mam narok na max.podporu v nezamestnanosti, mam sa zamestnant na jeden den /17.11.2014/ u ineho zamestnavatela?dakujem pekne vopred
@janqua86 no 17.11. je sviatok ... to sa asi nezamestnáš ... zamestnaj sa 16.11. u iného zamestnávateľa a aj skonč PP .. a plat aby si mala 55e v hr ubom za ten 1 den ... nechápem prečo si to neriešila s pôvodným zamestnávateľom .. a nárok na dovolenku máš za rok 2012 za dni na MD ti vznikla ...
Aha dik,no my sme sa nerozisli v dobrom,a nevedela som o tejto moznosti,takze uz ich nechcem otravovat:( takze sa zamestnam radsej na jeden den🙂 a nebude problem s tou vyplat.mzdou co som dostala oneskorene?a zamestnana mam byt 16.11. Jeden den abo 18.11. Je to jedno? Dakujeeem
@janqua86 no nemal by byť problém ... ak ovšem odvody boli platené v tom roku v akom mali byť ... zamestnať sa môžeš aj o týžden ... aj ked si na RD to je úplne jedno ... ak sa dohodneš s niekým kto ťa zamestná teraz v pondelok ... a ťa prepustí tak podpora sa bude z toho platu rátať ... za ten 1 den
nemusíš čakať a zamestnávať sa 17.11. to je sviatok ... 18.11. práca ... a treba plat 110e
a mohli by byt platene odvody aj inokedy? to zistim ako?:( cize ja sa potrebujem zamestnat na jeden den hocikedy aj pocas rd na jeden den napr. buduci tyzden si vyberiem jeden den a zamestnam sa za 55 eur v hrubom /nebude problem ze som este zamestnancom v predch.robote/? joj pletiem sa asi uz, takze polopatisticky - jeden den za 55 eur v hrubom,16.11. je nedela, 17.11. je sviatok 18.11. by som sa mohla zamestnat na jeden den ale 110 eur v hrubom by mi trebalo,19.11. by mi trebalo 110+55 eur? tak to funguje?🙂
neviem co je vyhodnejsie ci sa zamestnat buduci tyzden na jeden den abo to odkladat po skonceni RD...len to som nevedela ci nie je problem ked som este zamestnancom a zamestnam sa aj inde na TPP...
a musi to byt trvaly prac.pomer na dobu neurcitu, ci su nejake specifika co mi tam musia uviest na ten jeden den okrem ten mzdy aby bolo vsetko ok?🙂@zalka
ja mam totiz v prac. zmluve ze nesmiem byt bez pisomneho suhlasu zamestnavatela zamestnana u ineho zamestnavatela, ja len ci mi nebudu robit problem, ci mam od nich ziadat ten suhlas...i ked je to fakt smiesne kedze uz mam vypoved resp.dohodu podpisanu
no oni sa poistili🙂 dik vypýtam budú mat radost zo mna,...

@zalka
@gapa