Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Ahojte mamičky. Potrebujem radu- 24.4.ma maly 3 roky , mám pp na neurčito , takze do prace by som mala nastúpiť-no šéf so mnou krúti, takze tam nechcem nastúpiť, ale nechcem ostať bez príjmu. Ak 24.4.dovrsi syn 3 roky, 25.si dám čerpať dovolenku a 26.4.mu ráno donesiem dohodu o ukončení pp , budem dostavať podporu? A ešte otázka- na koľko dni dovolenky mám nárok? Šéf mi tvrdí že žiadnu nemám -ani počas md ani počas rodičovskej. Dakujem
Dobrý večer, rada by som sa poradila. Synček bude mať 3 roky 16.5.2018. Uzavrela som so zamestnávateľom dohodu o skončení pracovného pomeru ku dňu 16.5.2018, to je posledný "odpracovaný deň ", zároveň na tento deň som si zobrala dovolenku. a ostatnú cca 17 dní mi preplatia. Nie je problém , že deň ukončenia pracovného pomeru je deň dovŕšenia 3 rokov syna? Nikde som vtedy nevedela nájsť či sa nastupuje do práce nasledujúci deň, alebo v deň synových narodenín.
Môže to byť takto? Alebo by bolo rozumnejšie dohodu ukončiť dňom 18.5.2018 a na dni 17-18.5. si zobrať dovolenku.
Vopred ďakujem za radu
Zienky poraďte. Dnes mi skončila rodičovská a šéf mi dnes podpísal dohodu o ukončení ku dnu 26.4.ale asi som neurobila dobre, lebo čerpať dovolenku budem teda zajtra 25.avo štvrtok 26.4.a zvyšnú mi preplatí -no mám tam vraj 6 dni iba...tak mi nevide max.podpora však? Mala som dať ukončenie k zajtrajšku? Pýtam sa preto lebo možno sa bude dať ráno ešte zmeniť zmluva kým to odovzdá ekonomke. Ďakujem
Čítam aj vyššie že na určenie dovolenky počas materskej treba presne dátumy -fuu neviem najst papiere no cca od začiatku apríla do novembra konca.
@evittam je nejaký zákon ktorým sa môžem preukázať ekonomke swfovej že mi patrí dovolenka ? Lebo ona mi tvrdí že nič tam nemám už ani tých pár dni ...že to počas materskej ani rodičovskej nemám nárok -že sa mi tam nič nezbera. Cize mám 0 dni podľa nej. Ale každý mi tvrdí že za obdobie materskej mám dovolenku ...a nečerpala som nič-išla som na rizikové, potom materská, rodičovská. ☹
Dobre rano zienky chcem sa informovat ze ked mi bola davka uznana dna 1.3.2018 ci dostanem aj za mesiac marec.diki
@vierkadominik1 Ano
@mimililiana ahoj, prepac len teraz som si vsimla ze si pisala. Ano, myslim ze by pomohlo tak ako pisali dievcata, ze nastupis aspon na 1 den, alebo mozno aj cerpanie dovo by sa dalo. Ale radsej sa popytaj na upsvar. Drzim palce.
@mimililiana UPSVaR nema nič spoločné s výpočtom podpory. Podpora je pocitana z hrubého zdanitelneho prijmu za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu,z ktoreho sa platili odvody na PvN. Pokiaľ by si nemala za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu ziadny prijem tak aby si mala maximálnu podporu treba vycerpat 1-2dni dovolenky a ostatnu nech ti preplatia. Nárok na podporu mas do dvoch rokov od skončenia PP.
Co sa týka stravných lístkov, niektorí zamestnávatelia maju napr.v kolektívnej zmluve, interných smerniciach, že poskytujú stravné aj počas dovolenky.
Ahoj zienky. Ako dlho Vám trvalo kým Vám prišlo rozhodnutie zo sociálky či Vám schválili dávku v nez. a akú sumu? Vraveli mi dnes že majú na to 60 dni 😱
Ahojte. Viete mi niektora poradit? Som na zivnosti ale odvody do SP neplatim nakolko som vlani nemala prijem, bola som na RD....teraz mam zdravotne problemy, musim byt doma a liecit sa....som PN....narok na nemocenske nemam, ale co s odvodmi do ZP? To bude za mna platit stat pocas PNky ci nie? Dakujem.

@xrenniex dohodu moze ktokolvek z vas napisat, len ju musi druha strana akceptovat a podpisat. A nie, nemusi byt najskor ziadost