Doma do 6 rokov bez nároku na rodičovský
Ahojte. Prosím pekne o radu. V lete nastúpi môj manžel na materskú, kedže máme do roka dve detičky, tak si chce uplatniť mateské najprv na jedno dieťa, potom na druhé. Neviem však čo so mnou. Matersku som vycerpala, do prace ist nechcem. Pocula som, ze mozem byt s detmi bez naroku na rodicovsky, odvody mi vsak bude platit stat. Neviete ci je to pravda alebo haluz, popripade neviete poradiť inu moznost? Dakujem za pomoc.
@natalienka12 neplati si zdravotne odvody,ak sa nahlasi ako osoba starajuca sa o dieta vo veku do 6 rokov riadne,osobne a celodenne. Vtedy za nu plati stat. Staci napisat cestne vyhlasenie a poslat do zdravotky.
@siska53 ale to ja viem mna poucat nemusis
@natalienka12 jaj, dobre si sa teraz zhodila, aj tu, aj v druhej teme 😉 inac to zastanie sa v inej diskusii a nasledne ocakavanie revansu ma dost pobavilo
@moni244 v com som sa zhodila? Dr. Mihal ma iny pravny nazor ako tuna dama z konika co zjedla vsetku mudrost sveta. Ked otec cerpa materske tak podla matka sa nemoze evidovat ani v Socialnej poistovni na dochodkove a podla mna ani v zdravotnej. Ja na rozdiel od teba zakony poznam a to ze damy tu maju iny nazor neznamena ze to tak aj naozaj je. Lebo zdravotna poistovna podla mna neskuma ci zena tie podmienky splna. Tak isto neskuma ani to ci je dieta v skolke 4h alebo cely den.
@natalienka12 Ešte raz a to posledný ťa žiadam aby si o mne prestala šíriť klamstvá, osočovať ma a dehonestovať môj nick. Si úbohá a trápna. Ja nemám byť prečo zakomplexovaná a už vôbec nie psychicky vadná. A tvoje kamošky čo ti vypisujú IP ma taktiež nezaujímajú. Jediný psychicky nevyrovnaný človek si tu ty. Už len kto by si dal tú námahu tebe vypisovať IP. Fakt vtipné....
Viac žien - z oboru ti tu už napísalo ako to je - ale nie - ty máš prečítaný blog pána Mihála a nejaké jeho školenie a už sa vyznáš v problematike - ok - mysli si to aj naďalej. Ale neosočuj tu slušné ženy.
Ani vyjadrenia z dvoch ZP nepomohli.
A este jedna vec-nikto iny tu nepozna zakony len jedna dama tu co si mysli,ze nikto iny nemá pravdu len ona lebo citala blog pana Mihala.
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Názov diskusie znie " Doma do 6 rokov bez nároku na rodičovský ". Tak poprosím žiadne urážky, žiaden výsmech a presviedčanie.
Prosím venujte pozornosť Kódexu správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú.
Používatelia, ktorí nedodržiavali pravidlá a zneužívali toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení. A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.
Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu. I keď nesúhlasíte s názormi iných, verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne.
Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”
Prajem príjemné diskutovanie,
Ďakujem
Adminka fóra
@xxxxxnnnnn no uz bol najvyssi cas.

@ewelyn3 Rado sa stalo.😉