Doma do 6 rokov bez nároku na rodičovský
Ahojte. Prosím pekne o radu. V lete nastúpi môj manžel na materskú, kedže máme do roka dve detičky, tak si chce uplatniť mateské najprv na jedno dieťa, potom na druhé. Neviem však čo so mnou. Matersku som vycerpala, do prace ist nechcem. Pocula som, ze mozem byt s detmi bez naroku na rodicovsky, odvody mi vsak bude platit stat. Neviete ci je to pravda alebo haluz, popripade neviete poradiť inu moznost? Dakujem za pomoc.
@natalienka12 🙂 🙂 🙂 v oblasti odvodov a miezd je dobra, casto sa radime 🙂 🙂 🙂
@natalienka12 A kto si ty,ze si ma dovoľujes nazvat chuderou a klamat o mne?!
@evittam daj mi pokoj uz dlhsie som si vsimla ze s tebou maju viacere zeny problem. Viac sa s tebou nebavim. Minule som si ta zastala v jednej diskusii o prani tak si mohla reagovat normalnejsie. Ale skoncila som s tebou.
@natalienka12 Ty ma prestan urazat a ja ti dam pokoj. Nikto tu so mnou nemá problem. Len ty a mozno par zien,ktore maju problem prijať v normalnej diskusii nazor ineho.
Ja som ta upozornila slusne, ty si zacala utocit na mna-len som sa branila.
A prepac, ale ja si naozaj nemozem pamatat všetky nicky co si ma niekedy niekde "zastali". To teraz akoze ti mam dat za pravdu ked zavadzas a ty ma mozes urazat len preto lebo si si ma zastala? 😀😀😀
@evittam uz nereaguj na mna dobre? Da sa to povedat slusne. Nie stylom netrep. Si konfliktna osoba. Viac sa k tebe nevyjadrujem.
@natalienka12 Oooo, tak sa ti hlboko ospravedlňujem za také urážlivé slovo ako je "netrep".
Najskor pourazat a klamat a potom sa uz "nevyjadrovat" a ja som ta zla.....
Nevadí. Pekný den ti prajem.
Inak,evittan ti to všetko popisala presne
@ayfer a tvoj manzel bol na materskej s dietatom alebo chodil do prace?
@natalienka12 preco ta to zaujíma?To s tym nemá nic spoločné
@ayfer ale ma lebo to sa riesi v tejto teme. To ze si bola evidovana do 6r v zdravotnej poistovni je jasne to tu nikto nespochybnuje. My sme tu riesili pripad ked je otec na materskej co s matkou vies?
Ano aj ja som tak bola , manzel na materskej a ja na predlzenej rd do 6 rokov.
@natalienka12 ano, viem co sa tu riesi, precitala som si celu diskusiu, no ako som napisala, nema to s tym nic spolocne, to co robil alebo nerobil moj manzel nikoho nezaujimalo
@natalienka12
nic v zlom, ale ako sliepka v tejto diskusii vychadzas ty 🙂
Ďakujem vám všetkým za odpovede, myslím,že som sa dozvedela, čo som chcela. Pekný deň.
@petkajanka prosim ta a zamestnavatel ti drzal cely ten cas miesto? Do 6 rokov dietata? Dakujem.
@ayfer prosim ta a zamestnavatel ti to musi odsuhlasit, ze zostavas s dietatom na neplatenom po troch rokoch..dalej az do 6 rokov? Lebo to teraz riesim a snazim sa zistit, ci sa na tom treba dohodnut so zamestnavatelom, alebo s tym musi proste suhlasit, alebo ma moze vyhodit ak nesuhlasi...lebo vsade sa pise nieco ine. Dakujem.
@ewelyn3 mas rodicovsky prispevok pre dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav dietata?
@natalienka12 este nemam, dcera este nema 3 roky, ale chcem si o neho poziadat. Ale zistujem aj alternativu, ak by mi ho nepriznali, ze by som zostala na neplatenom. Lebo do skolky mi ju vraj na 90% nezoberu, tri roky bude mat totiz v septembri.
@ewelyn3 mas chore dietatko?

@natalienka12 Aka som ti ja chudera?; Kde ma kto so mnou problem?! Ja ta slusne upozornim,ze zavadzas a uz patrim medzi sliepky? Na to som tiez reagovala pomerne slusne. Takze jediny problem mas ty....a to priznat,ze nemas pravdu.