icon

Finančné možnosti tehotnej nezamestnanej

siska266
14. máj 2025

Ahojte prosím poradte mi, som po RD, prveho dietatka, nastupila som 5.3.2025 do zamestnania, ale len papierovo inak si cerpam dovolenku stale.Zamestnavatel mi zrusil pracovne miesto, ukoncenie ma byt k 31.7.2025. Lenze som zistila, ze som tehotna, momentalne v 10 tt a neviem co je vyhodnejsie financne, ist sa hlasit na urad prace, alebo vybavit si rizikove az do nastupu na matersku. Vykryt obdobie od 1.8.2025 do cca neviem v oktobri mozno nastup na matersku, lebo presny termin porodu mi este lekarka neurcila,ale asi december. Mam narok aj na matersku aj rodicak, to uz som sa informovala na socialke, ale nikto vam nechce poradit a povedat, co mate urobit.

nyusika
14. máj 2025
@zoja6913

@nyusika nie je to argument ale potrebuje vykryt 3mes ne 6rokov tak si chcela pomoct, netreba ju lyncovat ked vidim ako ziju roky z davok mladi zdravi ludia

@zoja6913 este raz - ma narok na davku v nezamestnanosti, nech vyuzije to.

nyusika
14. máj 2025
@mircalla

@siska266 Hodit sa na fejkove rizikova neni vyuzivanie? Este kalkulujes
Mala by si ist na UP a nie to hrat na akoze rizikove tehu
@zoja6913 Vieme, kolko hajzlov tu vsetko vyuziva a ona nie je o nic lepsie. Ved to snad zaplatime my z dani. Jednak kradne Fico a spol. a este su tu tisicky tychto vychcanych ako bonus

@mircalla toto nevysvetlis...argumentuju, ze aj ini to robia a bodka.

mircalla
14. máj 2025
@zoja6913

@nyusika nie je to argument ale potrebuje vykryt 3mes ne 6rokov tak si chcela pomoct, netreba ju lyncovat ked vidim ako ziju roky z davok mladi zdravi ludia

@zoja6913 Ma vyuzit to, na co ma narok, comu nerozumies? Rizikove tehu je odrb

balerina2025
14. máj 2025
@zoja6913

Pohorsujete sa nad nou, ze chce vykryt 3mes Pn…zeny ani neviete aki hajzli a ako zneuzivaju tieto pnky

V pripade autorky 3mes pn ma vobec nevzrusuju ale ja poznam ,,rodinku,, kde tocia materska rodicak chlap materska zena po rodicaku rok pn potom nezamestnana chlap rok pn a pritom sa predtym poisti proti vypadku prijmu drbne rok pn a ma aj od poistovni peniaze

Alebo si navysi vo firme fiktivne odvody na pol roka aby dostal max pn potom jej navysi na pol roka a aj ona ma max pn

Takto ziju uz 6r dvaja ludia cicaju stat a sedia na ritach, takito ludia su zneuzivaci ale nie autorka co vyuzije 3mes 😏

@zoja6913 prepac a to sa ako da len tak drbnut na PN na rok? kvoli takym drbacom, potom kratia PNky tym co ich naozaj potrebuju ! ja by som takych ludi najradsej normalne dala do vazby za spekulacie...pardon za nadavky ale uz mi je naozaj z takychto zle.

mircalla
14. máj 2025
@mircalla

@zoja6913 Ma vyuzit to, na co ma narok, comu nerozumies? Rizikove tehu je odrb

@mircalla Ano, cely chory stat, chore myslenie, milion vychcanych podvodnickov. Normalny clovek ide na UP, nie ona ide spekulovat

nyusika
14. máj 2025
@balerina2025

@zoja6913 prepac a to sa ako da len tak drbnut na PN na rok? kvoli takym drbacom, potom kratia PNky tym co ich naozaj potrebuju ! ja by som takych ludi najradsej normalne dala do vazby za spekulacie...pardon za nadavky ale uz mi je naozaj z takychto zle.

@balerina2025 slovensky narodny sport - odrbava, kde sa da.
kto neodzube system, ako keby ani nezil

balerina2025
14. máj 2025
@nyusika

@nyusika len vies, najlepsie taki, co do systemu vlastne za cele roky nic riadne neprispeli.

mircalla
14. máj 2025
@nyusika

@nyusika Argument, ved preco neodrbat, ked mozem
30 rokov tu platim dane, nikdy som nic podobne nerobila

nyusika
14. máj 2025
@balerina2025

@nyusika len vies, najlepsie taki, co do systemu vlastne za cele roky nic riadne neprispeli.

@balerina2025 minule sa tun jedna rozculovala, ze po desatrocnej retazovejej RD sa s nou nechce zamestnavatel dohodnut a na jeden den zamestnat + vycerpat nejaku dovolenku...ze ona takto prichadza o 1300 eurovu podporu v nezamestnanosti...ts-ts, adrzan drzy zamestnavatel

nyusika
14. máj 2025
@mircalla

@nyusika Argument, ved preco neodrbat, ked mozem
30 rokov tu platim dane, nikdy som nic podobne nerobila

@mircalla ja som nikdy v ziote nebola PN...ja nerozumiem, z coho ti ludia na PN ziju, ja by som skapala od hladu

balerina2025
14. máj 2025
@nyusika

@mircalla ja som nikdy v ziote nebola PN...ja nerozumiem, z coho ti ludia na PN ziju, ja by som skapala od hladu

@nyusika vies im staci RUM v akcii a sackova polievka pre nich a deti. alebo robia na cierno.

balerina2025
14. máj 2025
@nyusika

@balerina2025 minule sa tun jedna rozculovala, ze po desatrocnej retazovejej RD sa s nou nechce zamestnavatel dohodnut a na jeden den zamestnat + vycerpat nejaku dovolenku...ze ona takto prichadza o 1300 eurovu podporu v nezamestnanosti...ts-ts, adrzan drzy zamestnavatel

@nyusika nech len maju zamestnavatelia zovrete ritne otvory a tymto spekulantkam nech zbytocne nenavysuju podporu, toboz ked o to ziada daka, co nema riadne odrobene alebo pracovala z minima, lebo sak peniazky na ruku su vzdy lepsie.

alenka58
14. máj 2025

veľa ľudí sa dá na PN keď ich prepustia, zrejme ich lekári uznajú PN, ja osobne to nechápem, nechápem lekárov v tomto konaní, lebo to je ozaj kopu peňazí zo systému, veď keď ťa lekárka uzná PN choď na PN, či to je tak, že ty si diktuješ PN? lebo ak máš byť na PN tak by som neohrozovala dieťa a už vôbec nešpekulovala

mircalla
14. máj 2025
@alenka58

veľa ľudí sa dá na PN keď ich prepustia, zrejme ich lekári uznajú PN, ja osobne to nechápem, nechápem lekárov v tomto konaní, lebo to je ozaj kopu peňazí zo systému, veď keď ťa lekárka uzná PN choď na PN, či to je tak, že ty si diktuješ PN? lebo ak máš byť na PN tak by som neohrozovala dieťa a už vôbec nešpekulovala

@alenka58 Jasne, ze nema rizikove. Ved sama napisala, ze sa rozhoduje, co je financne vyhodnejsie...dosla si po rady a predpoklada, ze lekara ukeca nech ju da na PN (v pripade, ze to bude financne vyhodnejsie, to sa este uvidi) Cele zle

janagem
14. máj 2025

Choď na úrad. A sa ti Rusi pracovné miesto hádam máš aj odstupné. Či tvoj zamestnávateľ alebo sociálka s tým ma problém je jedna vec, ale odbúravanie štátu (a každého jedného občana v ňom) to je. On pravdepodobne potrebovať nebudeš - sama si povedala že si ju mala lebo si pracovala v sklade, čo už nebudeš. Takže áno, je to čisté odrbavanie.

zoja6913
14. máj 2025
@nyusika

@nyusika z coho ziju? Su vychcani, zalozene 2-3firmy, na pol roka daju zvysene odvody (nezaplatia ich ano nezaplatia alebo splacaju 5korun ako splatkovy) a dostanu max pn na vely rok napr bolavy chrbatik, takze z 2tis mes vyziju
A este su taki vychcani ze neposlu vykazy a po pol roku oznamia socke ze ucto zaspala a neposlala a pytaju peniaze spatne ved halo som pn uz pol roka len bohuzial ucto (cize sa nemusel bat ani o kontrolu pol roka)
Ludia su vychcani by ste pozerali ako sa zneuziva system a takito co to tahaju roky mna vedia dvihat a ne 3mesiace
A netreba pisat opat ze ma idt na podporu mne to je sumak co kto robi, ale socka by mala takychto evidovat ze sa tocia manzel manzelka a dokonca aj rodicov dochodcov tocia na pnkach 🙈
Ano staci aj nejakeho dochodcu papierovo dat na pol roka ze robi a bum rok moze tahat pn aj popri dochodku

Takze ako sa da vyzit? Muz za 2jku doma, zena predtym rok za dvojku doma a este poslem aj mamicke a ockovi za tisicku na rok pn

tehulka2011
14. máj 2025

@siska266 uz to mas teraz asi jedno, cudujem sa, ze si sa nedohodla na vypovedi po rodicaku a nepoberas max. podporu ako kazda ina tuto 🙂

mircalla
14. máj 2025
@zoja6913

@nyusika z coho ziju? Su vychcani, zalozene 2-3firmy, na pol roka daju zvysene odvody (nezaplatia ich ano nezaplatia alebo splacaju 5korun ako splatkovy) a dostanu max pn na vely rok napr bolavy chrbatik, takze z 2tis mes vyziju
A este su taki vychcani ze neposlu vykazy a po pol roku oznamia socke ze ucto zaspala a neposlala a pytaju peniaze spatne ved halo som pn uz pol roka len bohuzial ucto (cize sa nemusel bat ani o kontrolu pol roka)
Ludia su vychcani by ste pozerali ako sa zneuziva system a takito co to tahaju roky mna vedia dvihat a ne 3mesiace
A netreba pisat opat ze ma idt na podporu mne to je sumak co kto robi, ale socka by mala takychto evidovat ze sa tocia manzel manzelka a dokonca aj rodicov dochodcov tocia na pnkach 🙈
Ano staci aj nejakeho dochodcu papierovo dat na pol roka ze robi a bum rok moze tahat pn aj popri dochodku

Takze ako sa da vyzit? Muz za 2jku doma, zena predtym rok za dvojku doma a este poslem aj mamicke a ockovi za tisicku na rok pn

@zoja6913 Jasne, ze ti to je sumak, ked si jedna z nich. Vidno, ze v tom vies chodit. Mne to jedno nie je.

zoja6913
14. máj 2025
@mircalla

@zoja6913 Jasne, ze ti to je sumak, ked si jedna z nich. Vidno, ze v tom vies chodit. Mne to jedno nie je.

@mircalla 😁😁😁😁a nato si ako prisla? A co ak robim priamo na socke a vidim co sa deje? Alebo som uctovnicka, ktora tieto odrby radi klientom? Alebo som mozno ten dotycny co to toci a nadavam tu na seba, ej ty detektiv Oriesok 😉

mircalla
14. máj 2025
@zoja6913

@mircalla 😁😁😁😁a nato si ako prisla? A co ak robim priamo na socke a vidim co sa deje? Alebo som uctovnicka, ktora tieto odrby radi klientom? Alebo som mozno ten dotycny co to toci a nadavam tu na seba, ej ty detektiv Oriesok 😉

@zoja6913 Tak strasne sa cudujes, ze sa pohorsujeme nad malym podvodom, pricom sa deju velke. Je to stale podvod a kazdy komu toto nevadi, nie je o nic lepsi
Napisala si, ze tak si chcela pomoct, no a co...Tym taketo konanie schvalujes a podporujes. Hadam ako odpoved staci

balerina2025
14. máj 2025
@mircalla

@zoja6913 Tak strasne sa cudujes, ze sa pohorsujeme nad malym podvodom, pricom sa deju velke. Je to stale podvod a kazdy komu toto nevadi, nie je o nic lepsi
Napisala si, ze tak si chcela pomoct, no a co...Tym taketo konanie schvalujes a podporujes. Hadam ako odpoved staci

@mircalla velka malych odrbov je tiez zas potom jeden velky. si zober kolko zien takto odrbava. to tiez nie je suma sumarum male cislo, nemyslis?

siska266
autor
14. máj 2025

A akoze tak strasne odrbem štát, ze bud dostanem 50 % alebo 55% z vymeriavacieho zakladu na 3 mesiace. A za to, ze ten štát mi zrusil miesto. Kôli konsolidacii, bolo povedané.... Ostala som tehu a teraz co mam ist do roboty, kto ma kde zoberie na to obdobie.

siska266
autor
14. máj 2025

Tie pracovnicky na urade a socialke ma lepsie pochopili a schvalovali to. Taketo reakcie som necakala.

balerina2025
14. máj 2025

potom nezabudni dobrat podporu do 2 rokov od ukoncenia PP. aj to ti povedali pracovnicky, a aj to ze pocas PN budes musiet trcat doma, ziadne terno, ale asi mas rodinny dom, tak ti to moze byt jedno. len PN je obmedzujuca.

janagem
14. máj 2025
@siska266

Tie pracovnicky na urade a socialke ma lepsie pochopili a schvalovali to. Taketo reakcie som necakala.

@siska266 a čo ty si pracovala vo verejnej správe? Tu tá ľudia pochopili rovnako dobre ako uradnicky, len tu sa ľuďom nepáči, že ideš okrádať štát a teda aj nás. Vyžaduje tvoj stav pn? Nie? Tak choď na úrad. Nikto ti nehovorí, že sa máš teraz na dva mesiace zamestnať. Pnky sa musia takto prestať zneužívať. Možno je na case aby chodilo oveľa viac kontrol a kontrolovali aj lekárov.

mircalla
15. máj 2025
@siska266

@siska266 Ty sa vazne na urade, z ktoreho chodi kontrola, pytas, ze ci je vyhodna fejkova PN a oni to schvaluju? NEVERIM

snehovakralovna
15. máj 2025
@zoja6913

@zoja6913 ja zboznujem ked sa dochodcovia pri nastupe do dochodku "hodia" na pn ku a poberaju dochodok a PN tahaju 1 rok. Takto sa da si privyrobit. Dalsia znama dochodkyna podnika,ma prevadzku, pritom ma zamestnancov, hodi sa na pn , ma vychadzky,pocas ktorych pracuje v predajni. To nevymyslis.

balerina2025
15. máj 2025
@mircalla

@siska266 Ty sa vazne na urade, z ktoreho chodi kontrola, pytas, ze ci je vyhodna fejkova PN a oni to schvaluju? NEVERIM

@mircalla ale ona zije asi v uzasnom svete. alebo si to vsetko vymyslela.

balerina2025
15. máj 2025
@snehovakralovna

@zoja6913 ja zboznujem ked sa dochodcovia pri nastupe do dochodku "hodia" na pn ku a poberaju dochodok a PN tahaju 1 rok. Takto sa da si privyrobit. Dalsia znama dochodkyna podnika,ma prevadzku, pritom ma zamestnancov, hodi sa na pn , ma vychadzky,pocas ktorych pracuje v predajni. To nevymyslis.

@snehovakralovna ja len dufam ze na odrbavacov dojdu a pekne im siahnu na ladviny, lebo potom chorym ludom nechcu ani PN davat. alebo skracovat ...
alebo to len moja lekarka ma posielala so silnymi boelstami do prace? lebo sak toto je bezne.

zoja6913
15. máj 2025
@snehovakralovna

@snehovakralovna lenze zas aj druha strana minci je, ze ides na dochodok a mozu ti ho vyratat schvalit aj po pol roku a tych 6 mes nemas ziadny prijem vies, zato treba si vybavovat dochodok este kym robim ne po ukonceni lebo zas byrokracia nasa kazdodenna 🤷🏽‍♀️
Samozrejme netreba mi zas 5krat od kolegyn vyssie pisat ze no no no sa to nema, ale robi sa to vo velkom prave kvoli tomu ze sa zobudia 5min po 12 🤷🏽‍♀️ lebo neznalost a aj vychcanost samozrejme
S tymto systemom sa tak vydrbava ze mna ozaj 3 mesiace autorky nevzrusia ked vidim ako roky cicaju niektori stat a ano moralistky nema sa to netreba mi zas vypisovat 🙏🏻