icon

Ja na rodičovskej a manžel na materskej

kaculda2
5. aug 2015

Ahojte mam len taku otazku nieco take ze ja ostanem na rodicovskej dovolenke s teraz narodenim babenkom a priatel by mohol ist na matarsku dovolenku zo starsou dcerkou? Da sa nieco take? ci je to hlupost?. Ja narok na matarsku nemam kedze pred narodenim starsej dcerky mi skoncila prac. zmluva. Nepreklinajte ma len sa pytam zo zaujimavosti.

kika1441
5. aug 2015

Toto by aj mna zaujimalo... Pokial sa to da vyuzit, tak preco nie 🙂

majusqa77
5. aug 2015

nie, neda

kika1441
5. aug 2015

Zevraj ocinko moze ist s tym najmensim - ale az po niekolkych tyzdnoch. Ale potom neviem ako je to s rodicovskym.

majusqa77
5. aug 2015

@kika1441 ocinko moze ist aj so starsim, az do 3 rokov. ale rodicak potom pada. bud jedno, alebo druhe

loginexistuje
5. aug 2015

nie to sa neda ... tak ak to chces ty.....

tam musis byt min. 6 tyzdnov po narodeni dietata.... vtedy uz RP na prve dieta nebudes dostavat ... ale ani manzel ...

Potom on moze ist na matersku s mladsim dietatom ale ma prerusenu pracovnu zmluvu to by musel uzavriet novu ... a ty na urad prace alebo do prace

saurian
5. aug 2015

Materske-vyššie - otec môže ísť až 6 týždňov po narodení a je aj o tých 6 týždňov kratšia ako mamička keď ide. Pri poberaní materského však nesmie poberateľ pracovať.
Dva rodicaky naraz brat nemôžete. Nie som si istá ale ani tak nemôžete ze jeden rodič rodicak na jedno dieta a druhý rodič materske na druhé dieta, aspoň tak to bolo keď som bola ja na RD ( rozmýšľala som podobne ako ty 😉)

majusqa77
5. aug 2015

@saurian popri materskej sa moze pracovat. avsak z iného pracovného pomeru ako z ktorého sa vyplaca materske