Je možné žiadať rodičovský príspevok na Slovensku po návrate z Rakúska?
Dobry den, chcem sa opytat na narok na dobratie rodicovskeho prispevku na SK po navrate z AT. Prvy rok som poberala materske a rodicovsky na SK. Druhy rok dietata sme odisli s manezlom do AT a tu mam ziadost aktualne o rodicovsky. Planujeme navrat cca za rok, cize dieta bude mat 2 roky. Je este mozne dobrat rodicovsky na Slovensku do 3 rokov? Dakujem pekne za pomoc.
@winonna hlavne ci ti vobec doplatia. dalsia spekulantka.
nie je to mozne ked si v AT vycerpala celu sumu(tam sa to da rozlozit), boli k tomu aj clanky.
ale toto je specificke kedze si kombinovala a predpokladam ze este ti z AT nechodi bude zavisiet kolko vycerpas tam skus napisat na upsvar ale s presnymi udajmi poradia ti
@anonym_dbb442 dakujem za odpoved. Ja som ale celu sumu nevybrala, kedze sme v at nie od narodenia dietata. Ale skusim kontaktovat priamo upsvar a uvidim co mi poradia.
@winonna hlavne ci ti vobec doplatia. dalsia spekulantka.
@anonym_017033 dakujem za odbornu a milu odpoved 😂 nikdy nepochopim kde ludia ako vy beru cas na taketo komentare 🤷♀️
Kazdopadne pre ostanych do buducna, nie je velmi co spekulovat kedze ten rodicovsky v AT sa vzhladom na mnozstvo vybavovaciek, vysku a dlzku trvania v podstate vobec neoplati. Ale zivot prinasa aj take situacie, kedy nemame na vyber a preto som sa normalne opytala, ci je moznost docerpat ho na SK, ako kazdy rodic, ktory tu ma na to narok az do 3 rokov!
@anonym_017033 dakujem za odbornu a milu odpoved 😂 nikdy nepochopim kde ludia ako vy beru cas na taketo komentare 🤷♀️
Kazdopadne pre ostanych do buducna, nie je velmi co spekulovat kedze ten rodicovsky v AT sa vzhladom na mnozstvo vybavovaciek, vysku a dlzku trvania v podstate vobec neoplati. Ale zivot prinasa aj take situacie, kedy nemame na vyber a preto som sa normalne opytala, ci je moznost docerpat ho na SK, ako kazdy rodic, ktory tu ma na to narok az do 3 rokov!
@winonna musis si to prepocitat. predssa na svk sa tie davky zvysovali z roka na rok. ci sa ti vobec oplati ist do toho boja. chapem ze je vela okoloho byrokracie a administrativy.. ale ak mas este rok pred tebou do 3 roka zivota dietata, by sr malo doplatit ...najlepsie je ist na urad prace.
Tiež by ma to zaujímalo ako to je keďže Slovensko ponuka škôlku od 3 rokov … nemali by dať aspoň nejaký základ ? Čaká to aj mňa keďže sa neplánujem vrátiť do rakúska
Tiež by ma to zaujímalo ako to je keďže Slovensko ponuka škôlku od 3 rokov … nemali by dať aspoň nejaký základ ? Čaká to aj mňa keďže sa neplánujem vrátiť do rakúska
@modratrixie nie, aj v AT mame skolky od 3 rokov, hlavne tu na vidieku. Rok si doma bez penazi a stat to netrapi. Bud pojdes napr na 20 hod do prace a dieta k nejakej babicke, alebo mas smolu. Ako jasle mame, ale sukromne. Ja len, ze nech si ludia nerobia iluzie, neni vsetko Vieden, kde maju statne jasle. U nas su jedny, kapacita 7 deti…

nie je to mozne ked si v AT vycerpala celu sumu(tam sa to da rozlozit), boli k tomu aj clanky.
ale toto je specificke kedze si kombinovala a predpokladam ze este ti z AT nechodi bude zavisiet kolko vycerpas tam skus napisat na upsvar ale s presnymi udajmi poradia ti