Je možný súbeh rodičovskej a pracovnej dovolenky?
Je mozne prejst na rodicovsku dovolenku a zaroven si vybrat dovolenku v praci? Chcem si predlzit pobyt s dietatom doma,avsak z rodicaku by sme nevysli.Dakujem za radu.
Ak nemáš 180 dni dovolenky tak ti to pomôže ( ak je to možné ) tak jeden mesiac.Ostatne mesiace čo?
Ale podľa mňa to možné nie je.
den potom, ako dieta dovrsi tri roky, si zacni cerpat staru dovolenku z prace (poziadaj o nu aspon tyzden dopredu)
Nie, nie je. Bud u zamestnavatela cerpas riadnu dovolenku a teda si v zamestnani spat, alebo si na rodicovskej dovolenke. Nie je mozne sediet na 2 stolickach. Mozes sa vratit do prace na pocet dni, kolko dovolenky ti zostava, a potom sa vratit na rodicovsku dovolenku, ale nevidim dovod, preco by s tym zamestnavatel mal suhlasit. Toto nebude cesta.
Musis ohlasit mesiac vopred, ze sa vracias do prace. Potom ti musi zamestnavatel schvalit dovolenku. Ked ju vycerpas, musis nastupit do prace. Chces nastupit? Ci sa potom mienit vratit na rodicovsku dovolenku? Rodicovsky prispevok ti bezi do 3 rokov veku dietata bez ohladu na to, ci si alebo nie si na rodicovskej dovolenke.
@tanyan urcite, to mozno aj kazdy zamestnavatel, tiez som to mala rovnako. No tu si chce predlzit pobyt s dietatkom, to sa takto neda. Resp da po tretich narodeninach nech o mesiac (alebo kolko je zostatok) kym fyzicky nastupi do prace, jasne. Ale cerpat dovolenku v priebehu poberania rodicaku, a potom sa vratit na rodicovsku v praci, do dovrsenia 3r, to nijakym sposobom nevychadza ako predlzenie.
Ja planujem po vycerpani dovolenky nastupit naspat do prace,ja len potrebujem financne pokryt aspon 2 mesiace,kym dieta nebude troska starsie. Neviem si ho predstavit dat do jasli ako 7-mesacne,preto to takto chcem urobit,ze prejdem na rodicak a par dni potom zacnem cerpat dovolenku na mesiac a pol a potom oficialne nastupim uz do prace. Ak sa zadari,mozno partner pojde na matersku,ale to je skor malo % sanca. Ja uz oficialne budem pracovat, preto sa informujem,ze ci je to mozne,subeh rodicak+materska.
Pardon,subeh rodicak a dovolenka,nie materska
Ale ak pôjde partner na materskú,rodičak ti zoberu
@doriiis ano,je mi to jasne. Ja potom zrusim rodicak,ja tak ci tak nastupim do prace. Tu ide o financne pokrytie 2 mesiacov,ze pojdem na rodicak,nasledne o cca 2 tyzdne si vyberiem 1.5 mesiaca dovolenky,pojdem do prace a partner mozno na matersku. Stale je otazka,ci je to mozne,rodicak a potom zarove dovolenka a nasledne praca.
Rodicak máš stále. Vrátiš sa do prace a poziadas o čerpanie dovolenky. Ale s týmto súhlasiť zamestnavatel nemusí.
Bezne si kolegyne davali pri prestupe z materskej na rodicovsku preplatit dovolenku. Na rodicak mas narok do 3 rokov dietata bez ohladu na to ci pracujes popri tom alebo si doma a co je dieta v jasliach alebo s niekym inym ( plati ak teda nepobera na dane dieta matersku druhy rodic, vtedy samozrejme na rodicak narok nemas).
Rodicak ti patrí bez ohľadu či robíš alebo nie.
Ano, je to mozne. Po materskej nastupis naspat do prace, zoberies si dovolenku, rodicak ti bude stale chodit. Zacnes pracovat, rodicak ti bude stale chodit. Pojdes na PN alebo OCR aj vtedy ti ten rodicak bude chodit. Az ked dieta dovrsi 3 roky, tak narok zanikne. Alebo ak by isiel muz na matersku, vtedy by zanikol na obdobie pokial by bol na materskej.
(Len pre spravnost pojmov, nebudes mat subeh rodicovskej dovolenky a dovolenky, ale budes opat zamestnana s tym, ze budes nadalej poberat rodicovsky prispevok)
V tom pripade ale su tu pomiesane hrusky s jablkami. Po tvojej oprave - ano, dovolenka sa da cerpat pocas poberania rodicovskeho prispevku. Prispevok je do 3r, na rodicovsku dovolenku v tvojom pripade nenastupis.
A vychádza ti mesiac a pol dovolenky? Ak si nemala ešte starú, tak toľko dní asi mať ani nebudeš.
@domka222 vychadza mi,nebrala som si dovolenku,bola som workoholik,pracovala som vikendy/sviatky,mam jej celkom dost
@paradajkova dakujem 🙂

Rodičovský príspevok je vyplácaný do dosiahnutia veku 3 roky bez ohľadu na to či chodíš do práce alebo si doma.
Čerpanie dovolenky musí schváliť zamestnávateľ.
A čo potom, keď si vyčerpáš dovolenku? Dieťa pôjde do jaslí a ty do práce?