Jedno dieťa bude žiť u matky, druhé u otca. Ako to bude s rodičovským?
Ahojte, viete prosím poradiť kamarátke. Zo svojim ex partnerom majú spolu dve deti. A dohodli sa tak že chlapec ostane v jeho starostlivosti. Aby mohol poberať aj jej muž rodičovský potrebuju to súdom ? Alebo ako to je ? Niesu ani zobratý. A nemajú ani take iste bydlisko. Ďakujem
@paulafabryova obidve deti sú do 3 rokov? RP sá dá poberať iba na jedno dieťa, aj keď bolo druhé dieťa zverené druhému rodičovi. Často sa to zneužívalo, aby mali rodičia 2 rodičáky tak si dali každý zveriť jedno dieťa.
Nárok na rodičovský príspevok nevzniká, ak oprávnená osoba je rodič ďalšieho dieťaťa, ktoré je zverené do osobnej starostlivosti druhého rodiča, do náhradnej osobnej starostlivosti, do pestúnskej starostlivosti alebo do starostlivosti fyzickej osoby, ktorú určil súd nariadením neodkladného opatrenia, alebo do starostlivosti budúcich osvojiteľov, alebo je v osobnej starostlivosti poručníka a
na zabezpečenie riadnej starostlivosti o toto dieťa sa poskytuje rodičovský príspevok.
@cocolino234 áno, je nechutné a ešte k tomu im to ani nepomôže k peniazom 🙂
@cocolino234 ako ste prišla na to ? Že idu rozdeliť súrodencov kvôli peniazom ? Keď neviete tak prosím ušetrite si čas takýmto komentárom. Ďakujem 😇
@paulafabryova Koľko majú deti rokov? Prečo ich chcú rozdeliť? Ktorá matka sa dobrovoľne vzdá tak malého dieťaťa? ☹
@paulafabryova - vzdať sa vlastného dieťaťa? Tak to sa len tak nevidí. Neviem nájsť normálny dôvod na niečo také a ešte keď ide o tak malé dieťa. Šak by mi srdce puklo 🙄
@h2 nechcem sa dotoho miešať. Kedže sa nejedna o mna nechcem tu rozpísať príbeh. No pýtala som sa či na to treba súd. Kľudne stačilo odpovedať áno nie, a nie hneď súdiť keď ani neviete ... na základe tohto. Ďakujem.
@paulafabryova - normálny človek ti neodpovie lebo nebude chcieť napomáhať v takejto nechutnej záležitosti, čudujem sa už aj tebe že v niečom takom kamarátke pomahas.
@paulafabryova Nesúdila som, opýtala som sa. Keď sem napíšeš niečo také, musíš očakávať podobné reakcie. Veľmi pochybujem, že tu nájdeš niekoho, kto má s takýmto niečím ojedinelým skúsenosť.
@paulafabryova tak s tymto veru skusenost nemam a vobec neviem, ako postupovat. Nech si to kamaratka zisti na uradoch, ako postupovat.
To musí byť užasná matka...grc..Dobrovoľne sa vzdať svojho dieťaťa ...
Skus sa spytat v skupine PRÁVNE PORADENSTVO
@paulafabryova rodičovský príspevok sa poberá do veku 3 rokov dieťaťa.. Stačí ak matka požiada na upsvar o odňatie a otec vzápätí požiada o priznanie príspevku... Nemyslela si náhodou rodinné prídavky? Tam je postup rovnaký.. A nepotrebujú rozhodnutie súdu.
@zojanka neviem, no, neuviedla že sa jedná o maličké deti, ale ak áno, tak ak majú obe do troch rokov rodičovský príspevok je len jeden, ten sa rozdeliť nedá.... Aspoň som o tom nepočula... A v takomto prípade by to zrejme ani súd neschválil, rozdeliť deti, pokiaľ by nešlo o špecifický prípad... Potom by súd aj rozhodol zrejme, ktorí z rodičov bude rodičovský poberať... S rodinnými pridavkami by problém nebol... Málo informácií na to aby sa dalo korektne poradiť.
@paulafabryova Dohovor prosim ta kamaratke aby surodencov nerozdelovali. To je neskutocne krute. Neviem si predstavit co za podmienky musia mat, ze sa takto rozhodli.
@andreatytler Hlavne ich zaujíma ako to bude s rodičovským...čo tam po deťoch 😒
@paulafabryova neda sa to a i ked budu mat deti rozdelene sudom
@marryen Nechapem... hned traja ludia sa nasli co si myslia ze taketo riesenie je fajn... mama a otec tych deti a autorka tohto prispevku, kedze im s tym pomaha.
Skor mam pocit, ze autorka je ta mama.
@andreatytler presne to iste má napadlo.
Chúdence deti.
K otázke. Nie, nedá sa poberať dva príspevky.

🤦♀️