icon

Jedno dieťa bude žiť u matky, druhé u otca. Ako to bude s rodičovským?

paulafabryova
10. mar 2021

Ahojte, viete prosím poradiť kamarátke. Zo svojim ex partnerom majú spolu dve deti. A dohodli sa tak že chlapec ostane v jeho starostlivosti. Aby mohol poberať aj jej muž rodičovský potrebuju to súdom ? Alebo ako to je ? Niesu ani zobratý. A nemajú ani take iste bydlisko. Ďakujem

horalka1986
10. mar 2021

🤦‍♀️

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
zojanka
10. mar 2021

@paulafabryova obidve deti sú do 3 rokov? RP sá dá poberať iba na jedno dieťa, aj keď bolo druhé dieťa zverené druhému rodičovi. Často sa to zneužívalo, aby mali rodičia 2 rodičáky tak si dali každý zveriť jedno dieťa.

Nárok na rodičovský príspevok nevzniká, ak oprávnená osoba je rodič ďalšieho dieťaťa, ktoré je zverené do osobnej starostlivosti druhého rodiča, do náhradnej osobnej starostlivosti, do pestúnskej starostlivosti alebo do starostlivosti fyzickej osoby, ktorú určil súd nariadením neodkladného opatrenia, alebo do starostlivosti budúcich osvojiteľov, alebo je v osobnej starostlivosti poručníka a
na zabezpečenie riadnej starostlivosti o toto dieťa sa poskytuje rodičovský príspevok.

zojanka
10. mar 2021

@cocolino234 áno, je nechutné a ešte k tomu im to ani nepomôže k peniazom 🙂

paulafabryova
autor
10. mar 2021

@cocolino234 ako ste prišla na to ? Že idu rozdeliť súrodencov kvôli peniazom ? Keď neviete tak prosím ušetrite si čas takýmto komentárom. Ďakujem 😇

h2
10. mar 2021

@paulafabryova Koľko majú deti rokov? Prečo ich chcú rozdeliť? Ktorá matka sa dobrovoľne vzdá tak malého dieťaťa? ☹

rubinka
10. mar 2021

@paulafabryova - vzdať sa vlastného dieťaťa? Tak to sa len tak nevidí. Neviem nájsť normálny dôvod na niečo také a ešte keď ide o tak malé dieťa. Šak by mi srdce puklo 🙄

paulafabryova
autor
10. mar 2021

@h2 nechcem sa dotoho miešať. Kedže sa nejedna o mna nechcem tu rozpísať príbeh. No pýtala som sa či na to treba súd. Kľudne stačilo odpovedať áno nie, a nie hneď súdiť keď ani neviete ... na základe tohto. Ďakujem.

rubinka
10. mar 2021

@paulafabryova - normálny človek ti neodpovie lebo nebude chcieť napomáhať v takejto nechutnej záležitosti, čudujem sa už aj tebe že v niečom takom kamarátke pomahas.

h2
10. mar 2021

@paulafabryova Nesúdila som, opýtala som sa. Keď sem napíšeš niečo také, musíš očakávať podobné reakcie. Veľmi pochybujem, že tu nájdeš niekoho, kto má s takýmto niečím ojedinelým skúsenosť.

moniika268
Autor odpoveď zmazal
hapkova
10. mar 2021

@paulafabryova tak s tymto veru skusenost nemam a vobec neviem, ako postupovat. Nech si to kamaratka zisti na uradoch, ako postupovat.

marryen
10. mar 2021

To musí byť užasná matka...grc..Dobrovoľne sa vzdať svojho dieťaťa ...

att123
Odpoveď bola odstránená
catherinah
10. mar 2021

Skus sa spytat v skupine PRÁVNE PORADENSTVO

11mirka22
10. mar 2021

@paulafabryova rodičovský príspevok sa poberá do veku 3 rokov dieťaťa.. Stačí ak matka požiada na upsvar o odňatie a otec vzápätí požiada o priznanie príspevku... Nemyslela si náhodou rodinné prídavky? Tam je postup rovnaký.. A nepotrebujú rozhodnutie súdu.

zojanka
10. mar 2021

@11mirka22 oni chcú poberať obaja rodičovský príspevok, každý na iné dieťa ak som správne pochopila.. zjavne majú dve maličké deti

11mirka22
10. mar 2021

@zojanka neviem, no, neuviedla že sa jedná o maličké deti, ale ak áno, tak ak majú obe do troch rokov rodičovský príspevok je len jeden, ten sa rozdeliť nedá.... Aspoň som o tom nepočula... A v takomto prípade by to zrejme ani súd neschválil, rozdeliť deti, pokiaľ by nešlo o špecifický prípad... Potom by súd aj rozhodol zrejme, ktorí z rodičov bude rodičovský poberať... S rodinnými pridavkami by problém nebol... Málo informácií na to aby sa dalo korektne poradiť.

andreatytler
11. mar 2021

@paulafabryova Dohovor prosim ta kamaratke aby surodencov nerozdelovali. To je neskutocne krute. Neviem si predstavit co za podmienky musia mat, ze sa takto rozhodli.

marryen
11. mar 2021

@andreatytler Hlavne ich zaujíma ako to bude s rodičovským...čo tam po deťoch 😒

loginexistuje
11. mar 2021

@paulafabryova neda sa to a i ked budu mat deti rozdelene sudom

andreatytler
11. mar 2021

@marryen Nechapem... hned traja ludia sa nasli co si myslia ze taketo riesenie je fajn... mama a otec tych deti a autorka tohto prispevku, kedze im s tym pomaha.
Skor mam pocit, ze autorka je ta mama.

marryen
11. mar 2021

@andreatytler presne to iste má napadlo.

lucia147852
11. mar 2021

Chúdence deti.
K otázke. Nie, nedá sa poberať dva príspevky.