Keď si podám vyplnenú žiadosť o rodičovský, pošlú mi ho tento mesiac?
@elsaanna1 lebo maju nejake lehoty na vybavenie 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@pallacinka29 ale mne sa malý narodil 22.8.
@elsaanna1 ale nebolo to jedine narodene dieta vo vesmire… ako pisu baby, raz na to lehoty maju a bodka. Vyplateny ho mat urcite budes
@elsaanna1 ak si mala nárok aj v septembri a stihnú Tvoju žiadosť spracovať do 5.10. (pani na UPSVAR mi povedala, že 5 v mesiaci majú uzávierku-ak to ešte platí), tak áno. Ak máš nárok až za október, tak príspevok za vypláca v nasledujúcom mesiaci, za ktorý vznikol nárok.
@elsaanna1 asi ti tie peniaze doteraz nechybali, tak uz vydrzis.. a dostanes rovno za tri mesiace...
Skúsiť to môžeš, ale tiež si myslím, že bude vyplatený až v novembri spätne od dátumu vzniku. Uzávierka býva piateho v mesiaci,dovtedy to nestihnú spracovať.
Mne povedala na úrade pani ze ked podám žiadosť ze ju oni zaeviduju do 10 dňa v mesiaci tak vačšinou stihnú este poslať takze chod tam čím skor najlepšie aj dnes ak tam su a je tam nejaká šanca
V novembri dostaneš za august september október...
Ak bude rychla uradnicka a budes mat vsetko ako treba tak stihnu poslat. Inak potom v buduci mesiac.
Oki vďaka baby
zalezi od uradnicky najlepsie bude ked sa spytate na urade. je mozne napriklad ze v ziari to stihnu zaevidovat este do vyplacania ale napriklad v bystrici uz nestihnu lebo maju toho vela. takze sa treba opytat na konkretnom upsvare. mne napriklad pri jednom dietati stihli ale pri druhom nestihli a musela som cakat a odovzdavala som to v rovnaky den v mesiaci len iny mesiac a rok

Ak máš nárok od tohto mesiaca, tak až budúci. Vypláca sa predsa mesiac dozadu