icon

Keď si podám vyplnenú žiadosť o rodičovský, pošlú mi ho tento mesiac?

elsaanna1
4. okt 2022
domka222
4. okt 2022

Ak máš nárok od tohto mesiaca, tak až budúci. Vypláca sa predsa mesiac dozadu

elsaanna1
autor
4. okt 2022

@domka222 mám ale ja myslím že či mi to ešte stihnú poslať na účet keď to zajtra podám

domka222
4. okt 2022

@elsaanna1 tak ak máš nárok za tento mesiac, budeš mať vyplatený ako všetci, až v novembri (ak stihnú spracovať žiadosť)

elsaanna1
autor
4. okt 2022

@domka222 prečo až v novembri

pallacinka29
4. okt 2022

@elsaanna1 lebo maju nejake lehoty na vybavenie 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

elsaanna1
autor
4. okt 2022

@pallacinka29 ale mne sa malý narodil 22.8.

pallacinka29
4. okt 2022

@elsaanna1 ale nebolo to jedine narodene dieta vo vesmire… ako pisu baby, raz na to lehoty maju a bodka. Vyplateny ho mat urcite budes

jankalukasova
4. okt 2022

@elsaanna1 ak si mala nárok aj v septembri a stihnú Tvoju žiadosť spracovať do 5.10. (pani na UPSVAR mi povedala, že 5 v mesiaci majú uzávierku-ak to ešte platí), tak áno. Ak máš nárok až za október, tak príspevok za vypláca v nasledujúcom mesiaci, za ktorý vznikol nárok.

maximiliana
4. okt 2022

@elsaanna1 asi ti tie peniaze doteraz nechybali, tak uz vydrzis.. a dostanes rovno za tri mesiace...

liloastitch
4. okt 2022

Skúsiť to môžeš, ale tiež si myslím, že bude vyplatený až v novembri spätne od dátumu vzniku. Uzávierka býva piateho v mesiaci,dovtedy to nestihnú spracovať.

lluciiiii
4. okt 2022

Mne povedala na úrade pani ze ked podám žiadosť ze ju oni zaeviduju do 10 dňa v mesiaci tak vačšinou stihnú este poslať takze chod tam čím skor najlepšie aj dnes ak tam su a je tam nejaká šanca

klarissa25
4. okt 2022

V novembri dostaneš za august september október...

mima1
4. okt 2022

Ak bude rychla uradnicka a budes mat vsetko ako treba tak stihnu poslat. Inak potom v buduci mesiac.

elsaanna1
autor
4. okt 2022

Oki vďaka baby

janee91
4. okt 2022

zalezi od uradnicky najlepsie bude ked sa spytate na urade. je mozne napriklad ze v ziari to stihnu zaevidovat este do vyplacania ale napriklad v bystrici uz nestihnu lebo maju toho vela. takze sa treba opytat na konkretnom upsvare. mne napriklad pri jednom dietati stihli ale pri druhom nestihli a musela som cakat a odovzdavala som to v rovnaky den v mesiaci len iny mesiac a rok

domka222
4. okt 2022

@elsaanna1 teraz sa naháňaš? Žiadosť si si mala podať teda v auguste, keď sa dieťa narodilo. Prípadne si na to mala celý september

elsaanna1
autor
4. okt 2022

@domka222 nevieš ani aké som na to mala dôvody tak ťa prosím nekomentuje keď nevieš.a to viem aj sama že som si mohla podať