Kedy dostanem peniaze?
Baby,rodila som 16.6.,pockali sme na 28.den zivota maleho a sli sme na patricne urady-dnes-odovzdat vsetky papiere.Matersku sice nebudem poberat,rovno rodicovsky prispevok,ale chcem sa spytat,kedy mi dojde prvy?A kedy mi dojde prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pri narodeni dietata?Dakujem pekne.Na urade mi tetka nebola schopna odpovedat 😠
Zhrnutie, porod 16.6. (takze za polovicku juna a polovicku jula by som rada uz videla prasulky),a odovzdane papiere boli dnes 20.7. 🙂
@kristinaanna Nemáš pravdu od banky nezáleží - prevod medzi dvoma bankami trvá max.24 hodín - nesmú "točiť" tvoje peniaze dlhšie (a toto už platí dosť dlho), ak posielaš peniaze v rámci tej istej banky z účtu na účet tak ich máš hneď. 😉
Čiže ak UPSVaR čiže štátna pokladnica pošle peniaze dnes o 8.00 tak ty ich musíš mať na účte (ktoromkoľvek) najneskôr ďalší pracovný deň do 8.00.
a kedy pride ten prispevok pri narodeni?dala som si ho poslat na adresu,lebo nemam ucet.dakujem
@tonka30 výplatný termín je od 15. vyššiie v mesiaci
@kristinaanna dakujem
ahoj baby, ja by som sa vas chcela opytat , u nas nastal taky problem ze socialna poistovna peniaze pri narodeni dietata odoslala na ucet 14.7. a penazi nikde doteraz. pisala som do tej s.poistovne a tam povedali ze peniaze boli prevedene, pytala som od nich aj cislo uctu ze ci nahodou nie je zle ale bolo dobre takze oni tvrdia ze peniaze poslali a penazi stale niet ,
.
neviete mi poradit co dalej?
momentalne som ich pytala nejaky doklad o tom ze tie peniaze fakt poslali na to cislo uctu a s tym dokladom zajdem do banky. ale co ak banka mi povie ze nevie kde cu co potom?
lamem si s tym hlavu och a neviem co dalej no ma niekto taku skusenost?
@20victoria20 Tak po prvé - sociálna poisťovňa nemá nič spoločné s príspevkom pri narodení dieťaťa - ten vypláca UPSVaR. Takže ak si komunikovala so sociálnou poisťovňou tak je možné, že ani ty a čo je smutné tak ani pracovníčka vôbec nevedela o čom sa teda bavíte - ak poberáš materskú - tak možno si ona myslela, že sa pýtaš na tú-ale to mi príde divné....
No a ak ti niekto pošle peniaze 14.7. tak ich musíš mať na účte maximálne do 24 hodín - teda medzi bankami na SVK. Takže ak ti aj nejaké peniaze poslali a tebe neprišli tak to treba riešiť - buď ich poslali na zlý účet - a teda nech si to zistia už oni a buď ten účet existuje a ten dotyčný má peniaze, ktoré mu nepatria vrátiť alebo ak to bol neexistujúci účet, tak sa peniaze vrátia späť na účet do štátnej pokladnice. Ale určite treba situáciu riešiť s kompetentnými pracovníkmi danej inštitúcie.
Kedy si žiadala o príspevok pri narodení dieťaťa?
tak nie socialna poistovna ale urad prace socialnych veci a rodiny, zle som to tam napisala , pardon, ale informovala som sa ze ci je spravne cislo uctu a ano je spravne skontrolovala som ho asi 10 krat a je spravne takze konplikacia musi byt niekde inde, stale tvrdia ze peniaze odoslali toho 14.7. pockam do pondelka na ten doklad ak mi nejaky poslu o tom ze fakt tie peniaze odoslali na ten ucet, a s tym papierom pojdem do banky. ale co ak banka povie ze nic s tym nemaju spololcne alebo nieco take neviem no co potom.
a o prispevok som ziadala 6.6.2016- s papierami bolo vsetko v poriadku to som uz vsetko obvolala
@20victoria20 No tak to jedine potom mať potvrdenie od UPSVaR, že kedy, z akého účtu, na aký účet poslali a akú sumu a s tým ísť do banky. Lebo ak to naozaj poslali na tvoj účet 14.7.2016, tak si to mala mať na účte 15.7.2016. A ty si kontrolovala účet ako?! Keď vieš, že je správny - už máš potvrdenie od UPSVaR?
@evittam ja som pisala priamo na urad prace socialnych veci a rodiny tak som sa pytala ze nech mi poslu cislo uctu na ktore tie peniaze poslali, ta pracovnicka mi ho poslala a ja som ho skontrolovala a je dobre. a este potvrdenie nemam v pondelok by mi ho mali poslat tak som zvedava ako to dopadne och
@20victoria20 Tak to som zvedavá-potom daj vedieť ako to dopadlo. 😉 Ale teda buď tie peniaze neposlali (lebo by si ich už dávno mala na účte) alebo fakt neviem kde sa "stratili".....
@evittam jasnackam dam vediet 🙂 dufam ze sa to vyriesi joj
Ahojte ja sa chcem opytat viete som po prvy krat mamou a tak by som rada vedela ako to je mali sa mi narodil 5.12 a o porodne som poslala papiere 11.1 rada by som vedela kedy mi penazk
Aha a chcem sa este opýtať materska mi pride aj za januar ked som tiež poslala papiere 20.1.
Dakujem pekne
Dobrý chcela som sa spýtať keď dnes som odovzdala papiere dostanem tento mesiac peniaze
@majuska1243
nerataj s nimi velmi, ze dostanes tento mesiac skor az v oktobri.
Ale rodičovský by som mala dostať nie
Či aj ten ostanem v októbri
@majuska1243 Kludne mozes,zalezi od pracovníčky a od toho ci vsetky doklady voli v poriadku. Ja som podala žiadosti 9.v mesiaci a 15.toho istého mesiaca som mala peniaze na ucte,co príjemne prekvapili.😉
*boli
Tak ich môžem dostať ešte tento mesiac?
@majuska1243 Môžeš. Ako som už napisala.
@majuska1243 zalezi od kedy mas narok, ak od 9 mesiaca, tak peniaze chodia mesiac pozadu.
Ja som 30.3 odovzdala vsetko a 15.4 som mala prispevok na ucte
Aj pôrodné ste mali ku tomu

@macik166 http://www.upsvar.sk/vzory-ziadosti/vzory-ziado...
tu máš všetky doklady čo potrebuješ - v žiadosti o príspevok je kolonka kde ti to potvrdí gynekológ. Samozrejme nezabudni aspoň 3 kópie rodného listu