icon

Kedy mi končí rodičovský príspevok?

bakiska
2. máj 2017

Ahojte, moje dieťa dovŕši 3 roky 9.8.2017, čiže by mal nastúpiť do škôlky 10.8.2017 a tým by mi mala končiť rodičovská dovolenka. Keďže u nás začína škôlka až v septembri, ten čas od dovŕšenia 3 rokov po nástup do škôlky mi vykryje ešte sociálna poisťovňa? Alebo mám nastúpiť do práce 10.8.2017 ?

evittam
•
2. máj 2017

@bakiska RD ti konci dovrsnim 3rokov dietata. Nikoho nezaujima ci a kedy tvoje dieta ide do skolky. Mozes poziadat o predlzenu RD -platenu al.neplatenu.

bakiska
autor
•
2. máj 2017

Tak budem si musieť ísť zostit do prace koľko mi ostalo dovolenky, dufam že dosť, lebo neviem kde neham moje dieťa za tie dni

evittam
•
2. máj 2017

@bakiska A to si stastna osoba,ze uz vies,ze ti vezmu dieta do skolky. Teda štátnej.😉

bakiska
autor
•
2. máj 2017

Tak myslím že vezmu, boli sme už na zápis, ako nebude taky silný rok že by mi ho nevzali...

evittam
•
2. máj 2017

@bakiska Hmm,no ako kde. U nás katastrofa.....

bakiska
autor
•
2. máj 2017

Tak u nas v dedine zatiaľ čo som sa s riaditeľkou rozprávala nebude problém už vedia počet detí ktoré nastúpia do škôlky. Nemal by byť problém že by nezobrali.

bakiska
autor
•
2. máj 2017

V meste by možno problem bol. Ale na dedinach je to kľudnesie. Lebo vela rodičov si dáva do mesta deti, pritom maju škôlku v dedine podnosom

denisa098
•
2. máj 2017

Inak,nenastupuje sa do skolky az od septembra??? Ved su prazdniny...... ako moze nastupit v auguste??To si asi zabudla maminka.Ci?

sun123
•
2. máj 2017

Teda, nevyplaca sa rodicovsky za cely mesiac,v ktorom dieta dovrsi 3 roky? Cize pani by mala za august este dostat, no a v septembri asi uz len neplatena rd al.dovolenka z prace..myslim ,ze by stacil nastup k 1.9./s cerpanim dovolenky/..ale netusim,kolkeho sept.zacina skolka

sun123
•
2. máj 2017

Jaaj,vlastne asi nie-to by musela tiesit urad prace medzitym..pardon..tak predlzit rodicovsku od 10.8., ale koruny za august dostane podla mna

evittam
•
3. máj 2017

@sun123 RP za august dostane. No a ak nastupuje spat do prace tak najlepsie do septembra vybrat dovolenku ak ju necerpala al.jej nepreplatili medzi MD a RD.

bakiska
autor
•
3. máj 2017

Tak trochu som to googlila a az na 1 stránke som sa dočítala že by mi mala sociálna poisťovňa pokryť celý august. To by bolo dobre a nebol by problem s dieťaťom co s nim tie augustové dni. Nástup do skolky by mal byt 4.9.
Takze nástup do prace by som si dala od 1.9.2017 stym že je tam sviatok a víkend takže tiez by som zacinala 4.9... ešte musím vyzistit stav dovolenky v praci aby som si ešte ked tak dočerpala dovolenku. A ešte otazka ak by ste mi mile dámi vedeli poradiť. Za marodku počas tehotenstva by sa takisto mala rátať dovolenka ako keby som bola v praci? Marodila som 165 dni

evittam
•
3. máj 2017

@bakiska Ano. Ale ak je PN viac nez 100dni tak sa dovolenka kráti.

jasminet
•
3. máj 2017

@bakiska cim ti pokryje socialna poistovna cely august? nerozumiem ti.... dovolenkou? peniazmi? RD ti konci 9.8. - od 10.8. sa bud vratis do prace pracovat, alebo budes cerpat dovolenku z prace, alebo sa zaregistrujes na urad prace, alebo si vybavis predlzenu RD. peniaze za august (RP) dostanes cely v septembri z UPSVAR, ale ziadne volne dni, lebo nemas kde dat do 4.9. dieta urcite nedostanes

evastefan1986
•
8. okt 2019

Ahojte mám otazku dcerka sa mi narodila v septembri 2016 dostanem ešte teraz v oktobri rodičovský príspevok?

evittam
•
8. okt 2019
evastefan1986
•
8. okt 2019

@evittam dakujem