icon

Koľko môžem dostať doplatené k materskej?

barbarajanova33
29. nov 2024

Dobrý deň materskú mi schválili len 34€ za mesiac určite sa s toho vyžiť nedá.
A že dá sa cez Upsvar vybaviť až po narodení dieťaťa doplácanie z rodičovského
Koľko mi môžu doplácať?

barbarajanova33
autor
29. nov 2024

@barbarajanova33 zle som vás označila Pani Melanta

mamina7070
29. nov 2024

@barbarajanova33 nie len otec ale aj matka sa ma starat o dieta a aj financne bolo potrebne si z tych krasnych penazi na ruku odlozit
neda sa odvadzat haliere a chciet potom mat zdravotnu starostlivost a davky

melanta
29. nov 2024

@barbarajanova33 autorka, odrbávala si dobrovoľne systém - mala si nízke odvody a peniaze na ruku. Tak teraz žneš, čo si zasiala. Takto ten systém proste funguje - nedáš do neho peniaze, tak ani z neho nedostaneš. Ak si mala ako píšeš "krásne peniaze na ruku", tak si z toho mala ušetriť dostatok na to, aby si mala rezervu keď ostaneš doma. Maximálne materské je mimochodom 1900 eur - veľa žien ho dostáva. Dostávajú ho tie, ktoré nedostávajú peniaze na ruku.

sara07
29. nov 2024

@melanta neodpovedala si mi ale stále na otázku
ja viem aké % mi beru každy mesiac, a viem podla domáceho učtovníctva kolko mesačne doplacam škole, zdravotnictvo,dane napriek všetkému
ja chápem princip prerozdelovania penazi ktore vyberá štát ,a tu naražame na to , že tá čast čo dáva do kasy najviac by mala aspon zlomok dostat niekedy , píšem zlomok
ja som v tomto dost vzdelaná aj číslam rozumiem , nemusíš uražať ak ti došli argumenty a nevieš odpovedat na otázku Čo urobila táto vláda pre deti s rodinami nad 3 roky ?

missviolet
29. nov 2024

@sweet20 preco by nemohla byt materska 1000mesacne? Podla mna to bol relevantny postreh jednej uzivatelky, ze tych 30 eur mohli byt na den, ak je autorka normalne zamestnana.
mne by vychadzala vyrazne viac, je to 75 % z platu, ked sa odvody odvadzaju, ako maju....

bublinka1426
29. nov 2024

@missviolet mohla ale ked si este raz precitas uvod, autorecka ocakavala ze statik jej doplati.

mk1111111111
29. nov 2024

z tých, čo si brala na ruku, si neodvádzala do poisťovne, ja by som ti veru nič nedoplácala. My musíme platiť zo všetkého a máme mať rovnaký nárok, ako Ty?

bublinka1426
29. nov 2024

@sara07 este raz, autorecka sa uz priznala, peniazky na ruku takze ja taku chamra- ludovat nebudem.

a nemusis mi vraviet, co robi stat a SP pre chorych, pretoze ked im raz povies ze niekto ma terminalne stadium rakoviny a oni to povedia ze musi byt rok na PN aby ziadal aj o ID , tak to je smutne. clovek, co platil uz pomaly 25 rokov odvody a je na prvej PNke !

a potom pridu vychcalkovia, co zneju uspechy suchotanim peniazkov na dlani priamo od zamestnavatela, s pomaly minimalnymi odvodmi, a im ide este stat , dorovnavat !

tak potom to naserie.

bublinka1426
29. nov 2024

@sara07 a tento stat podporuje zial len darmozracov a odrbavacov. ti co to skutocne potrebuju, pomoc nedostanu ....

sweet20
29. nov 2024

@barbarajanova33 tak si si odpovedala sama.. brala si peniaze na ruku... tak ten system nefunguje.. pekny den, teda problem je vyrieseny.. dorovnaju ti potom

sara07
29. nov 2024

@bublinka1426 a prečo štát nepotrestá vychcalkov ? vedia o tom ale neriešia to vôbec
dieta pre tento štát pre zásah cirki má najväčšiu cenu podla prispevokov v maternici tam musi byt za každu cenu a ano zneuživa sa to vie sa o tom a potom do 3 rokov .. po 3 rokoch zdochol pes

píšeš máš mať prachy ked chceš dietat, tak prečo to potom neplatí aj na vetu máš mať prachy ked si berieš hypoteku a kupit taku nehnutelnost na akú reálne máš , prečo štát dotuje toto , hypoteky ?
prečo dotuje enegie a plyn pre domácnosti ? všetko komplet ? prečo to neodsupnuje podla plochy alebo spotreby ? danovy bonus podla prijmu ano ale toto nie ?
ked máš na vyhrievany bazenik tak máš aj na ostatné , je rozdiel platit energie za 250 m byt ako za 80 , ked máš na taký byt mala by si mat aj na energie

sara07
29. nov 2024

@bublinka1426 mna všetky príspevky na deti obišli, hypoteky sme si splatili bez pomoci štátu, a tiež patrím do skupiny ktorá na tieto rôzne prispevky sa skladá
ano je to nefér voči nám ale dieta sa musi narodiť za každu cenu proste

sara07
29. nov 2024

@bublinka1426 ano máme taký prípad v job, je jasné že sa do práce nevrati , čiže rok budeme mať na stave človeka a máme ho prinutiť dať vypoved ak chceme nového a prestat za neho makať
na hlavu postavené, pri určitých diagnozach je chore ako píšeš aby rok čakal na pn , a zamestnavatel tiež

stanulienkat
29. nov 2024

@sara07 absolútne nesúhlasím s tým, čo si písala. Odvody, ktoré v platíme na zdravotníctvo, školstvo, políciu....milión ďalších dávok všelijakým vychcálkom, presne ako je tuna autorka. Píšeš, že tie dávky, ktoré sú na báze solidárnosti majú ísť na takéto matky. Ty máš pocit, že keď táto žena odrbávala na daniach, odrbávala do sociálnej, odrbávala na zdravotnom.. ona bola sociálna s ostatnými matkami????? Nie nebola, práve preto takyto ľudia nemajú mať čo doplácané z nášho spoločného, ktorí tam prispievame roky rokuce. Keď odrbávala štát, malá zostať odrbaná samú seba. Tak ako si to zariadila. Neviem prečo my by sme mali byť solidarne s takýmito vychcalkami. Neplatila dane, neplatila odvody, neplatila nič všetko jej išlo na ruku- mala si odložiť. Ale ruky natahovat vie. Čo je to za štát, že doplatí do nejakej výšky. Kto jej doplatí tých 470 € mesačne?? My všetci, čo pracujeme ako sprosti. Zivime ju, živíme vychcalkov čo robia na čierno a vychcalkov, ktorým sa robiť nechce vôbec. Prečo by sme mali byť solidárni s týmito ľuďmi?? Ja s nimi solidárna nechcem byť. Ako si zariadila, tak ma. Dieťa má otca a keď vie že odrbáva a nebude mať na materskú, tak nech si nerobi deti a nevyplakáva potom. Stavím sa že nie je ani vydata a keď sa čokoľvek stane, zase bude zlý štát, ze sa nepostaral. Kvoli tomuto sa nerodi viac deti. Maju byt ulavy pre pracujucich rodicov. Pracujucich.

zalka
29. nov 2024

@bublinka1426 toto už neplatí, pacienti s rakovinou môžu hneď žiadať o ID... Nemusia byť rok na PN..

@sara07 v zamestnaní je uplne normálne prijať na čas dlhodobej PN zástup. Vôbec nemusí nemocný človek dávať výpoveď. A vôbec to neznamená, že sa nevráti späť. Je to na rozhodnutí zamestnávateľa, či nechá prácu chorého zamestnanca na kolegov alebo prijme nového zamestnanca na zástup.

bublinka1426
29. nov 2024

@sara07 co sa tyka davok na PN OCr ci materske si myslim , je to ovela citlivejsia tema
a ked si raz niekto nechava platit vyplatu na ruku, a statu da minimum, taka by mala presne dostat len tych 34 eur na mesiac. lebo to tak jednoducho ma byt.

bublinka1426
29. nov 2024

@zalka panicka na socialke sa vyjadrila inac. takze musi sa prezistit kde je pravda

zalka
29. nov 2024

@bublinka1426 niekedy to platilo ale fakt to zmenili par rokov do zadu, lebo veľa financií potrebujú onko pacienti.
Ak sa to týka teba alebo blízkych napíš cez kontaktný formulár opis situáciu. https://www.socpoist.sk/callcentrum?ref=1507

https://www.lpr.sk/socialne-zabezpecenie/pravna...

bublinka1426
29. nov 2024

@zalka dakujem napisala som.

lienka.7
29. nov 2024

@bublinka1426 stat by hlavne nemal platit nič takým, ktoré nič neplatia. Presne ako v zahraničí. Neplatis odvody, nemáš davky. Nezáujem.

nikha2809
29. nov 2024

@barbarajanova33 doplácajú do výšky RD až po pôrode myslím

sara07
29. nov 2024

@stanulienkat ale ja som reagovala na vetu
že ked chce dieta ma mat na neho financie, že štát sa nebude starať
no bude sa starať do 3 rokov určite ,máme na to užasné zákony
ano ja nesuhlasím s tým aby mala doplacané matersku , štát to vie a rád doplaca matersku aj tehotenské dávky aj kočikovne aj všetko
ja patrím do skupiny ktoru zdieraju odvodami, danami a podobne a všetky užasné soc baličky ma nejak minuli našu rodinu

sara07
29. nov 2024

@bublinka1426 ano tak to má byt ale nie je a nebude
ver že v hladovej doline si rada za pracu a zoberieš aj na ruku len aby si mala , otázne je že štát vidí v systéme kolko má takých ludi na špecifické dohody, zmluvy a min mzdu
a nerobí s tým nič
mne tiež vadia 13 dôchodky pre ludí čo maju dôchodok nad 1000€ ,a tam sa tiež skladama je ich pomerne dost

barbarajanova33
autor
29. nov 2024

Ja som to myslela tým ze krásne peniaze na ruku a odvody nízke tie krásne peniaze
Boli len 600€ zle ste to pochopili prečo som tak napísala... radšej robiť za 600 € než sedieť doma na zadku a žobrať od iných ja si tu od vás žobrať nejdem ja som sa len pýtala na ten RD k MD veľa žien si to takto vybavily keď že mali nízke odvody a robily napríklad na dohodu
Vy nemáte nijaké právo mi tu písať kde je otec nech sa stará a vypisovať mi že najprv financie a tak decko po prvé je to moja osobná vec za druhe vy ma platiť nebudete za tretie ja som matka a sa postarám len ako sa bude dat ja svojmu decku dám aj posledné vy do toho nemáte nič a písať také sprostosti

barbarajanova33
autor
29. nov 2024

Nie každý si žije ako v bavlnke a ako som mala s tých 600€ aj odkladať? Vy to môžte mať tak akurát v pr.... ty ma platiť nebudeš

bublinka1426
29. nov 2024

@sara07 no s tymi 13tymi dochodkami, to je tiez super vymysel....nedomyslene veci

bublinka1426
29. nov 2024

@barbarajanova33

....ci das dietatu posledne?
to uvidi len tam ten pan Hore. nam to dokazovat nemusis...jedno je napisane, ale skutky hovoria pravdu...

a ked si myslis ze kazda z nas dostava zlate holuby rovno do =uby, sa velmi mylis. kazda z nas musi PRACOVAT.

barbarajanova33
autor
29. nov 2024

@bublinka1426 moja milá ja som pracovala aj keď na dohode keď že som mala rizikové tehotenstvo zostala som doma
Ktorá matka nedá aj keď posledné svojmu dieťaťu? Ako môžeš ty písať že to uvidí len tam pan hore každá matka by dýchala za svoje dieťa áno presne tak ja vám nemusím nič dokazovať
Len že tu z jednej témy vzniklo viac tém
A opakujem sa prvý a posledný krát že len pekne som sa opýtala na ten RD nič viac som nechcela len že sú tu taky ľudia ktorý musia komentovať co do toho absolútne nemajú nič a posledný krát sa opakujem otec pracuje na plný úväzok ten sa stará
Či to len otec sa musí starať? Ja sa o svoje dieťa nepostaram? Ty ma budeš platiť? Ty žiješ môj život? Starajte sa o seba ja som sa šla pýtať iba na RD k MD
A nie aby ste tu išli odsudzovať kde je otec a písať tu k......

lenkakravcova
29. nov 2024

@barbarajanova33 normálne ti príde materská tých 34€. Potom pôjdeš na UPSVAR a tam požiadať o dorovnanie do výšky rodičovského príspevku (okolo 400€). Rataj s tým, že ti to pošlú 2 mesiace po požiadaní. Takže si urob nejako rezervu vopred

andulka1988
29. nov 2024

@barbarajanova33 radšej sa choď opýtať na úrad