icon

Koľko musím odrobiť medzi PNkami?

buxus24
15. jan 2021

Ahojte
Chcem sa spytat kolko musi byt odrobene medzi PNkami aby ak pojdem znova na PN a nasledne matersku bolo vsetko v poriadku a mala som zaratane vsetko?Aby nebol problem
Snad ma chapete.
Dakujem

lucka_ke
•
15. jan 2021

aká dlhá je prvá PN?

buxus24
autor
•
15. jan 2021

@lucka_ke teraz som mala od 19.12 a konci mi 18.1. a dalsia mi zacne bud koncom marca alebo zaciatkom aprila.

buxus24
autor
•
15. jan 2021

Predtym som mala v roku 2020 februar marec

lucka_ke
•
15. jan 2021

tak to nebude problém, platená PN môže trvať až rok, kedy nastupuješ na materskú? pracovný pomer trvá?

tini27
•
15. jan 2021

Mohla by som sa tiez opytat? Ked som bola na pn 6 mesiacov, potom na md, resp.rd, momentalne planujem navrat do prace, no je mozne, ze budem musiet po chvilu opat na pn( mam nabeh na hyperemesis), je to mozne? A ako to ovplyvni matersku? Pracovny pomer mam stale ten isty

buxus24
autor
•
15. jan 2021

@lucka_ke este nenastupujem som v priprave na IVF. Preto tie trhane pn.pracovny pomer mam na dobu neurcitu

lucka_ke
•
15. jan 2021

@tini27 neovplyvní, Pn sa nepočíta do priemeru pre výpočet materského

rainee
•
15. sep 2022

@lucka_ke vedela by si mi prosím poradiť. Ja som bola rok pn s chrbticou, potom chvilu na up a teraz sa plánujem znova zamestnať. Ak som pochopila musím odrobiť 26 týždňov aby som mohla byť pn? Co ak sa mi choroba medzitym zhorší a budem musieť byť znova pn? Alebo môžem ísť na pnku len bude neplatena? Ďakujem.

lucka_ke
•
16. sep 2022

@rainee 26 týždňov potrebuješ ak chceš mať znova dlhodobú PNku, ale na kratšiu Pn budeš mať nárok aj skôr