Končí mi rodičovský príspevok
Ahojte chcem vas poprosit o radu, v auguste mi konci rodicovsky prispevok, no chceli by sme este jedno babatko no zatial sa nam nedari nestiham to uz do datumu budem rada az tento rok vobec otehotniem pracovny pomer mi stale trva. Mozem ist po skonceni rodicaku na pnku? Budem mat narok opat na matersku,rodicak ako pri prvom? Mozu ma i prepustit ked pojdem na pn? Dakujem pekne za nazory
@konikkon ja stale dufam ze to este stihneme 😇 no keby nahodou ,nevedela som ako to je i s nemocenskym aby som neprerusila.kedze na matersku musi byt nemocenske i na tu novu tehotensku davku 270 dni tusim. A neviem takto ked z rodicaku prejdem na pn ci to bude vporiadku abo si ho mam hradit sama. Nerada by som prisla o narok kvoli par mesiacom ze by sa nam zadarilo v oktobri napr . 😇
Ženy ale nejako zabúdate na to, že neprispieva 10 rokov do systému len ona, ale aj jej pracujúci muž!
Tak snáď ma pravo mat druhé dieťa v kľude.
.. Potom sa sťažujte na lamparni že ľudia nemajú ani dve deti, keď takýto je prístup okolia k ženám ktoré chcú mať ďalšie dieťa ale majú nejaký problém a tak chcú ostať radšej doma na "mzde" ktorú odviedli do systému oni samé a ich muži.
Tam kritizujete ženy a hlavne mužov, co nikdy nepracovali a nie túto pani.
@lenkakravcova ale tu nema nikto nic proti druhemu dietatu.
@lenkakravcova tak tak...na iste komunity sa skladame, maju po 10-13 deti, nikdy nepracovali ani nebudu, tie deti su bohuzial uz teraz stratene pripady ale tu budeme buzerovat niekoho kto 10r pracoval a chce si uzit rodinny zivot bez stresu v praci🤷
@lenkakravcova muz dochodok raz poberat nebude? Ci ako? A ano, mame medzi sebou a obcanov, ktori nikdy nepracovali (a nemusi ist pritom iba o tych z lunika 9), ktori su cisti vysavaci systemu... u nas je ta chyba, ze presne nie je stanovena hranica rozdielov medzi pracujucimi a nepracujucimi... nepracovala si, ok, mas narok len na nejake minimum.
Detto ako placu zivnostnici, ze cely zivot platili len min.odvody a vychadzaju im nizke dochodky teraz. No a? Ich problem... nemali os.... system a platit ako ludia na TPP, pripadne si mali setrit na vlastny dochodok. Je to iba o tom.
@jvasenka ze rodinny zivot bez stresu v praci 🤣🤣🤣 si ma pobavila teraz. A ano, to autorke nikto neberie... len nech si rodinny zivot neuziva na ukor druhych. To je vsetko.
@ofzuza
@lienka.7 ozaj vtipne🙂 niekto proste je viac rodinny ako karierny typ avsak jest musia z min zo statu asi tazko dostojne zit...nie kazdy ma taku skvelu super pracu asi ako vy...a taktiez nie kazdy zamestnavatel berie ohlad na svojich zamestnancov..nie stale sa ta lojalita k firme/sefovi vyplati..autorka podla opisu nie je vyciciavac statu ved pracovala, pracovat bude ale proste chce druhe babo a mozno pod tlakom v praci, v strese z toho kolobehu to proste nepojde...a moze ostat doma napr 1-3mes nic tak pojde do prace a bude robit az kym ju nevynesu aby ste sa nepototo z toho🙂
A znovu opakujem niektori nikdy nerobili a uz to pobera taku hentaku podporu, robi deti jedna radost -specialitkou su studentky co este ani nezmaturovali ale uz planuju alebo cakaju dieta...ja to chapem, pani 10r robila a proste si chce vybudovat aj rodinny zivot a neviem preco by hned mala davat vypoved a byt na podpore...
@ofzuza🤦🤦🤦🤦🤦 uz som sa vyjadrila...nie neschvalujem ale dokazem to pochopit...pre niekoho je dolezitejsia rodina ako budovanie kariery ale zit clovek z niecoho musi..tazko vysvetlit niekomu kto sa nevie vcitit do koze ineho lebo nema take ambicie, ma super zamestnanie, super plat, super sefa ...hlavne ze robit na asocialov a kde aku zberbu co ich deti budu dalsou zatazou pre system ako ich rodicia im nevadi🤷 a mimochodom autorka nemusi byt rok na pn ale napr 2-3mes ak sa im nepodari pojde do roboty a bude dalej robit aby ste na nu nemuseli robit🙂
@anika42 ja ti napíšem tak ako som to ja spekulovala 😂😂😂 od jedného roku ako mal prvý syn sme “pracovali” na druhom dietati... dva dlhé roky do skončenia RD a nič... tiež neboli vhodne podmienky... a tak som si povedala, že dva roky som sa viac trápila len kvôli tomu že nie sú vhodne podmienky a nedarí sa až som z toho bola v takom psychickom strese, že dovi dopo... skončila som RD, dostala výpoveď a povedala, že veď a čo? Život ide ďalej. Do mesiaca dve čiarky 😳 ja vo výpovednej lehote... doma na zadku, lebo moje miesto zrušili a tak som mala prekážku v práci a nakoniec som ostala do nástupu na MD doma a chodila mi výplata na účet, nakolko sa počas môjho tehu predĺžila aj výpovedná doba. Čiže... ver, že človek mieni a život mení a naozaj by som si na tvojom mieste robila aj plán B
@anika42 nárok budeš mať aj na materskú aj na tehotenské. Tak treba vyčerpať všetko, na čo máš právo. Ty si teraz na rodicaku v ochrannej dobe a dôležité je, že ti TPP stále trvá a trval aj 270 dní pred nástupom na materskú. Aj napriek tomu, že tu niekoho šľak z toho triafa, vsetky podmienky spĺňaš. Ale zavolaj si pre istotu na sociálnu poisťovňu a spýtaj sa ich, oni ti radi a bez problémov odpovedia. Nemusíš sa báť, že ti budu nadávať ako to robia odborníčky tu, sú to normálne otázky, oni sú povinní ti ich zodpovedať. Prajem ti nech sa vám čím skôr zadari ❤️
@ofzuza presne!!! Ja poznam pripad kedy tiez kocka chcela silou mocou PN (nie kvoli tehu) a lekarka jej ju dala aj ked nemusela... no a potom ked sa jej zdravotny stav naozaj zhorsil a potrebovala PN, uz nemala narok lebo vtedy vymyslala a potom vyplakavala ze z coho ma zit.. cize asi tak.
Ja plne chapem, ked ma niekto vazne problemy a pod. Ina situacia by bola keby autorka uz bola tehu a ma stres v praci a teda chce PN... ok, toto by som chapala ze kvoli babatku. Ale nie, ze jej nic nie je, nie je tehu ale vymysla uz co keby... toto mi vadi!!!!
Vsak ked chce byt doma, nech je, nikto jej nebrani. Ale nie na ukor systemu a druhych. Toto je hyenizmus, sorry 👎👎👎👎

@konikkon skus pocitat. Pri hrubej mzde 1000e, potrebuje odrobit cca 19,5 mesiaca, aby to pokrylo mesiac pn. Z jej poistenia uz slo materske. Pri tej mzde potrebuje 25m odrobit, aby zarobila na jeden mesiac materskej.