Koniec materskej a koronavírus.
Prosím vás ako idete riešiť mamičky koniec materskej počas vírusu ? V máji mi bude končiť a však neviem či vôbec deti pôjdu v septembri do škôlky a už vôbec neviem ako to bude s pracou.
Rozmýšľala som nad predĺženou ale neviem či je to postačujúci dôvod pre lekára.
Alebo jedina možnosť je hlásiť sa na úrad a dostávat sociálne dávky ?
@evittam ja neviem ako jej vysvetlit, ze sice jej PP trva, ale ona je voci zamestnsvatelovi momentalne co? Uz nie je na RD, pisomne asi navrat neoznámila.... jadne, do prace nemoze ked je zatvorene, ale musia ju znova prihlasit vsak inak nema narok na nic a este jej vznika dlh na zdravotke.
@evittam táto nie je ten prípad.... táto vie😁 pritom stacilo oznamit, ze sa vracia do prace, prihlasili by ju, sice by nemala narok na ocr, ale ak je zatvorena ich prevadzka mala by narok na nahradu mzdy. Takto nema nic a este zrejme bude mat dlh. Ona si ide podat ziadost na ocr a mozno uz jej dali vypoved len ju este nema doma. Pritom staci komunikovat so zamestnavatelom - 1 mail ci 1 hovor a vybavene. Ale kaslat na to, my to nevyriesime.
@moelka veď po novom máš nárok na ocr
@nina562018 ahoj.prosim ta ako si to vyriesila? mne koncil rodicak 9.4..vtedy mi povedali te mi ho predlzia,nech cakam na papiere postou.vypoved som nedostala,ale teraz robim len na dohodu,ale vraj mi to odcitani od rodicaku a poslu zbytok aby som mala tych 370€.. teraz,ked som to odoslala,vraj nemam narok na nic,lebo zarobim na dohode 60€.,maly nemoze ist do skolky lebo nerobim riadne na zmluvu,a zmluvu mi nedaju lebo som doma s dietatom..
@adia11 ak mas zmluvu - akukolvek - predlzeny RP sa na teba nevztahuje.
@veronikaszabova a OCR? ci ani to mi nedaju?

@alenah31 na linke SP mi povedali, ze ziadne predskolske zariadenie uvádzat nemusím(vyslovene som sa na to pytala), ziadost mozem podat aj tak a bude mi uznaná.. pisem to tu hlavne pre mamicky, ktore su v podobnej situacii, aby sa nedali odradit..tak ako vcera mi bol povedany presny opak toho co dnes, na tom istom tel.cisle, na tej istej pobočke, dnes uz mali inu informáciu a potvrdili mi, ze narok mi z novely vyplyva (aj bez uz zahlaseneho dietata do predsk.zariadenia).. ked s tým pracujes, mozno aj tebe budu updatovat informácie a o par dni zistis, ze tvoje tvrdenia pravdivé nie sú..a mozno nie. Kazdopadne mne na SP linke povedali, ze si žiadosť podat mám.