Koniec rodičovskej
Ahojte mamicky.5.maja mi konci rodicovska.Nakolko pracujem z manželom v tej istej firme na 3 zmeny a keby som tam nastupila tak nam nema kto pomoct pokryt ked ja budem na poobednajsej a manzel pojde donocnej tak nama kto prist k malej.Okrem toho mam aj vysunutu a platnicku a vo vyrobe by som asi uz ani prehliadkou od zamestnávateľa nepresla.chcela by som využiť pnku.Hned po ukončení RD,by som sa dala vypisat.Neviem to normalne by mi zamestnavatel platil.?Pracujem tam uz 12 rokov.Poradte mi prisim vas zienky.Ďakujem.
@luckalejka No, musela by si stihnut dat vypoved tak,ze ti v mesiaci kedy ti konci RD skonci aj PP, vycerpes 2-3dni dovolenky,pojdes PN a ostatnu ti preplatia. Lenze toto uz ty nestihnes.
Mozno @zalka poradi lepsie....🙂🙂
@evittam tak idem podpusu mi k 9 ,teraz som volala
@evittam a v pondelok ist sa zaregistrovať na urad prace a dat aj papiere
@luckalejka Na UP az po skonceni PP. A na tu PN nejdes?
@evittam tak vypoved k 9a 1 den dovolenky.mam uz aj papiere vsetko.a teraz co 🙂 pre zapocet si idem v pondelok alebo posle e mailom.No velmi nechcela dat skor aby som nesla na pn.Teraz pre papier na urad race a zaradiť do evidencie
@luckalejka Nechápem vete - "No velmi nechcela dat skor aby som nesla na pn".
Pochop, že kým ti neskončí RD a PP tak ti je zbytočné chodiť na UPSVaR aby si sa evidovala. A ešte raz - ideš na tú PN alebo nie?! Tvoj zamestnávateľ s PN po skončení PP nemá nič spoločné. Čiže ty môžeš ísť na PN od 10.5. - nech máš všetko vykryté a môžeš ju ťahať rok a potom požiadať o podporu - ak by si teda mala takú možnosť.
@evittam Ja som ju tiez nechapala tej vete.ale nic no mozem ist sa vypisat z platnickami a po ukonceni pn idem na plnu podporu?chápem to spravne?alebo rovno na podporu.Neviem ked budem pn tak si pokryjem dlhsi cas doma koli malej ale neviem kolko by mi vypocitali ze budem dostavat pnku,
@luckalejka Pn ti vypocitaju z prijmu-bud z tej poslednej vyplatnej pasky alebo skor z predpokladaneho prijmu.
Cize ja by som isla najskor na PN.😉
@luckalejka Ale pozor max.do 7.dni od skoncenia PP. Ja by dom isla hned od 10.5.nech tam nemas nevykryte dni.
@evittam A po ukončení pn budem mat narok na plnu podporu?
@luckalejka Nehnevaj sa, ale uz si fakt pripadam ako u ......odpoved mas v predchadzajucom prispevku.....
@luckalejka Bud to necitas, alebo uz fakt neviem ako ti to napisat zrozumiteľnejsie.
@kotatko1232 ak si tehotná a v skúšobnej dobe moze ta vyhodiť bez udania dôvodu a to nemusi byt tehotenstvo,iba ta prepustia ak tam chces zostať nic nehovor az po skusonej dobe potom ta uz vyhodiť nemozu kvoly tehotenstvu.Je len na rebe
@zabulka1 ok dakujem ..teda pockam

@evittam ako?