Koniec rodičovskej
Ahojte mamicky.5.maja mi konci rodicovska.Nakolko pracujem z manželom v tej istej firme na 3 zmeny a keby som tam nastupila tak nam nema kto pomoct pokryt ked ja budem na poobednajsej a manzel pojde donocnej tak nama kto prist k malej.Okrem toho mam aj vysunutu a platnicku a vo vyrobe by som asi uz ani prehliadkou od zamestnávateľa nepresla.chcela by som využiť pnku.Hned po ukončení RD,by som sa dala vypisat.Neviem to normalne by mi zamestnavatel platil.?Pracujem tam uz 12 rokov.Poradte mi prisim vas zienky.Ďakujem.
Ano to viem,Len sa pytam ci sa to moze takto urobit.Rovno z RD ist na PN.Ci nepridem o nejaky prijem.Hned po RD mi bude platit zamestnavatel?Ci ako to spravit,ist najprv vycerpat dovolenku a tak pn.?Ďakujem
Ja som po rd cerpala asi dva tyzdne dovolenku a zlomila si nohu, takze som isla rovno na pn. A dostavala som normalne.
@luckalejka NP sa musi obnovit, cize asi najlepsie vycerpat dovolenku a potom PN. A co planujes po PN, chces sa este vobec vratit do tej prace? Ak nie treba mysliet aj na podporu.😉
Noo velmi neplanujem sa vrátiť koli smenam tak preto neviem ako co.hlavne aby som mala prijem.po Pn ma určité prepustia z odstupnym a potom by som si uz nieco nasla,od toho sa nebojim,hlavne aby to bolo na 1 zmene.koli dcerke.ale asi tak spravim najprv dovolenka a tak pn.Ďakujem🙂
@luckalejka No, tak ak by sa ti dalo tak bude najlepsie takto:
Dohoda o skonceni prac.pomeru k 9.5. spolu s odstupnym. Vycerpes 2 dni dovolenky a ostatnu ti preplatia. Tym si zarucis max.podporu. No a do 7dni od skoncenia PP sa daj PN. Na PN mozes max. 52 tyzdnov a potom mozes vycerpat podporu (do roka od skoncenia PP).😉
Po ukončení PP DOHODOU a od 9.5 0pojdem do 7 dni na pnku tak komu ju uz mam odniest zamestnavatelovi?po ukonceni pn kolko mozem poberat podporu.Prepáč ale ja sa v tom vobec nevyznam,nakolko som take veci nemusela riesit skoro 12 rokov.ale za kazdu radu dakujem
@luckalejka Po ukonceni PP ak pojdes ma PN do 7dni tak PN uz ide do SP-ved ti skoncil PP a zamestnavatel uz s tebou nema nic spolocne. Podpora je pol roka.
@evittam ahoj mozes mi este raz prosim ta poradit?RD mi konci 5.5,to je piatok,8.5 je sviatok,to mi dovolenku nedaju samozrejme,tak ku ktorému dnu si pytat dovolenku a dat vypoved.?A kedy sa ist zaregistrovať na uradprace.?Ja davam vypoved dohodou tak vlastne pridem o odstupne.Mozes mi prosim poradit tie dni,a kedy oznamit zamestnavatelovi ze davam vypoved?Ďakujem velmi pekne
@luckalejka Vypoved dohodou neexistuje. Cize ak nie si dohodnuta so zamestnávateľom na dohode o skonceni PP tak jedine vypoved zo strany zamestnanca kde mas vypovednu dobu 2-3 mesiace-podla odprac.rokov. Aj pri dohode sa da dohodnut na odstupnom. Ak sa dohodnes tak dohoda k 9.5.
No toho sa bojim ze ma nebudu chciet prepustit koli odstupnemu aby mi ho nemuseli dat.Co im povedat aby ma prepustili,lebo uz mi volali ze mam ist podpisat nejaky dodatok,.nemozem tam pracovat uz.Dohoda k 9.5.a ten den dovolenky.?
@luckalejka Ano.
@evittam ahoj potrebujem poradit...prosim ta
@kotatko1232 A v com?
@evittam mam pracu cca 3tyzden.som v skusobnej dobe... a tak sa mi zda ze som tehotna.
@evittam prosim ta ešte dogodnem sa zo zamestnavatel om k 9.5.a tie dva dni dovolenky kedy ?ved 8.5 je sviatok to mi dovcu neda a ako potom ,prepac ale tomu nerozumiem.Tak potom dovolenka 9.5-10.5 ukoncit PP?
@evittam prosim ta napises mi to vsetko podrobne.Prepac ale ja uz mam taky mis-mas v hlave z toho vsetkeho kolko som sa popytala ďakujem
@kotatko1232 A? Veď sa normálne spýtaj čo chceš vedieť......
@luckalejka Veď dovolenka toho 9.5.
@evittam no ved sa pytam...ze ak by som bola tehulka a som len v skusobnej dobe mozu ma vyhodit??
@kotatko1232 Hmmm, no keď oznámiš tehu tak ťa nemôžu prepustiť kvôli tehotenstvu.....A veď aký problém - vydrž do konca skúšobnej doby a potom oznám tehotenstvo......
@evittam ale robim v lakovni.pri chemikaliach...😡
@evittam lebo nechcem aby ma vyhodili
@evittam aha 9.5 dovolenka a ukoncenie 9.5 ci 10.5.?
@luckalejka 9.5.
@kotatko1232 Tu ťažko radiť. Pozri, ak oznámiš tehotenstvo nemôžu ťa prepustiť v skúšobnej dobe kvôli tehotenstvu - ale dôvod sa vždy nájde - dívam sa na to realisticky. Ale to ho musíš samozrejme písomne oznámiť. A ako sa zachová tvoj zamestnávateľ tak to už naozaj netuším.
http://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000174/1351433...
http://www.profesia.sk/forum-prace/vypoved/dost...
@kotatko1232 V prvom rade je dôležité, či zamestnávateľ vie o tehotenstve alebo nie. Ak nevie, a skončí pracovný pomer v skúšobnej dobe, tak je právo plne na jeho strane. Ak o tehotenstve vie, musí skončiť z jasných dôvodov - neplnenie si povinností, nedostatočný výkon, neplnenie plánu, nedodržiavanie pracovnej disciplíny apd.
Jednoducho dôvodom nemôže byť tehotenstvo.
@evittam takze v den dovolenky aj ukoncenie PP.?
@kotatko1232 a ešte nevieš či si tehotá? bola si u doktora?
@yolanka na teste boli// ale srdiecko este nebilo.

zamestnavatel plati len prvych 10 dni pn, potom dostavas nemocenske zo soc. poistovne...