Koniec rodičovskej a o 5 mesiacov opäť materská

katimka
26. apr 2015

Poprosím o radu. 31. mája bude mať dcéra 3 roky, 1.júna by som mala nastúpiť do práce, no čakáme druhé dieťatko a na druhú materskú by som mala nastúpiť niekedy v polovici októbra. Do práce ma tým pádom asi nevezmú, kedže na pár mesiacov sa im to neoplatí a tohto času majú za mňa náhradu. Riešiť to maródkou? Ak áno, mám si najprv vyčerpať dovolenku? Od čoho sa mi bude odvýjať výška maródky? Vopred ďakujem za každú radu.

sardinka333
26. apr 2015

Moja kamoška normálne nastupila do práce aj na mesiac, nemala žiadny lukratívny flek. Či ťa vezmu a či nie to sa pýtaj zamestnavatela. Každopadne ti končí jedna RD tak by si im to mala oznámiť a informovať sa tam ako postupovať - či nastupiť, alebo isť na ÚP. Dovolenku si vyčerpať možeš, ale asi ti nepokryje ten čas predpokladám a marodka? Od čoho sa odvíjat bude osobne neviem posudiť, ale terno to nebude ani finančne a pozor dlhodobá marodka znamená že budeš prikuta doma lebo ti moze prist kontrola čo pri dlhodobých marodoch a tehotných na PN je celkom bežné.

katimka
autor
26. apr 2015

@sardinka333 za zamestnavatelom sa chystam zajtra, len aby som bola pripravena na vsetky moznosti, ratam aj s vypovedou z jeho strany, tak neviem, ci ta marodka nebude predsa to najlepsie mozne riesenie

brialka
26. apr 2015

i ja cakam na odpovede. a aka bude vyska materskej? vie neikto ci to nejako ovplyvni to ze budeme "chvilu" v praci, resp.pn, resp. dovolenka?

liz_lemon
26. apr 2015

do prace ta musia zobrat, kedze si tehotna, prepustit ta nemozu, na PN ani nemozes ist, kym sa ti neobnovi nemocenske poistenie (treba aspon na 1 den nastupit do prace, moze to byt aj dovolenka)
pokial nemas zdravotne problemy, tak urcite nastup do prace, su povinni ta zobrat, pisomne im oznam, koniec RD + ze si opatovne tehotna, to ze pre teba nemaju miesto, nie je tvoja starost, lebo oni ti miesto musia drzat pocas celej MD/RD, a ked to tak nezabezpecili, tak mozes byt doma, a poberat nahradu mzdy vo vyske priemernej mzdy

vajanika27
26. apr 2015

ja som toto uz riesila, u mna ide o 3,5 mesiaca, hned po rodicovskej musim vycerpat staru dovolenku a na 2,5 mesiaca idem na PNku, bude to tazke cez leto, ale nechcela som nastupovat do roboty, kedze po skusenosti z prveho tehotenstva som mala len o nieco nizsiu Pn ako vyplatu, kedze som nemohla robit nocne ani 12. Takze urcite si vyber staru dovolenku a potom bud Pn alebo nastupit do roboty.

katimka
autor
26. apr 2015

@vajanika27 a nevies mi poradit, podla coho sa vyrata Pn-ka? Ci je nejaky rozdiel, ci sa vyberie jeden den dovolenky alebo cela dovolenka?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katimka
autor
26. apr 2015

@fidka79 nevadi, ja viem, preco sa to pytam 🙂 potrebujem poradit od tych, ktore riesili podobnu situaciu, ale vdaka za radu

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katimka
autor
26. apr 2015

@fidka79 v pohode, mysli si co chces 🙂 neboj sa, system zneuzivat nebudem

vajanika27
26. apr 2015

@katimka vyratava sa z hrubeho prijmu a dovolenka z priemeru za urcite obdobie, neviem ti presne povedat skus pozriet podobne temy, tak ti skor poradia 🙂