Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace
6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.
@zalka ... OK no len ak by predsa došli k tomu záveru, že stav dovolenky je 0 , tak s tou dovolenkou nemôžem rátať...a ako to teda poriešiť dátumovo v prípade, ak dovolenku nebudem môcť čerpať ... /1; ukončenie RD vo štvrtok a v piatok PP - 55€ v hrubom ;;; 2; a ak by mi dali ukončenie RD v piatok , tak v pond. PP - 55€ v hrubom a je potrebný aj druhý deň PP? /neviem kvôli víkendu?/ a teda PP za druhý deň v akej výške hr. mzdy rovnako či už vyšší? ...ďakujem, Erika
@eribada za každý den i víkend 55e ... ak RD skončí v piatok .. a pondelok budeš čerpať dovolenku a máš tam sobotu a nedelu ... lebo tu by sa stiahli bezohladu na výšku príjmu odvody len zo sumy 137 eur ... takže by bola menšia podpora nie maximálna
tak nebude max. podpora ... treba pondelok i utorok pracovať a plat 220e len tak bude max. podpora
@zalka ... ďakujem, ešte sa spýtam, ak môžem poprosiť, hádam posledný dotaz 🙂 ... ak by som nastúpila späť /momentálne totiž čakám na prac. ponuku, keďže moje prac. miesto po mojom odchode na MD obsadila kolegyňa/ - PP by teda teoreticky začal 16.03.2015 ---- za akých podmienok by mi vznikol nárok na podporu / resp. max. podporu, ak by som si PP neskôr rozmyslela, resp. časovo nevyhovoval či inak nebola spokojná a nemohla som vykonávať prácu ... / DOVOLENKA: asi nárok na dovol. po odprac. min 60 dňoch ... VÝPOVEĎ : § ktorý /takisto len § 63 - či aj § 60 dohodou, resp. § 61 aj výpoveďou z mojej strany - by prichádzali do úvahy/ resp. aké sú ďalšie kritériá na získanie podpory/max. podpory pri ukonč. PP počas zamestnania /nie teda ukončenia RD, ale norm. PP na dobu neurčitú/...ďakujem, pekný deň, Erika
@zalka ... ahoj, ďakujem, ale ten príspevok, čo som pridala pred týmto, som mala na mysli - PP po RD u terajšieho zamestnávateľa, to znamená prípad - nástup do práce po RD /u mňa 16.03.2015/ - / viď. predch. príspevok - možnosti výpovede; potreba odpracovaných 60 dní; a prípadne ďalšie podmienky pre splnenie nároku na max. podporu / na podporu / v nezamestnanosti ... ďakujem, Erika.
ahojte, kolko je maximalna vyska podpory v nezamestnanosti a ako dlho ju mozem poberat? nejakym sposobom musim na urade prace dokladovat, ze si hladam zamestnanie? dakujem...
@jarabica no keď skončíš prac. pomer deň po RD, musíš tam mať nejaký príjem predsa.. buď ho budeš musieť odpracovať, alebo dovolenka, alebo dohoda medzi tebou a firmou.. na max. podporu potrebuješ na ten deň príjem 55 eur..
a prečo nemáš dovolenku, si si ju medzi MD a RD vyčerpala?
@zalka ... ahoj , OK ďakujem ... zatiaľ ešte žiadne info o zvyšnej dovolenke ... ešte by som sa spýtala na nárok na podporu v nezamestnanosti po ukončení PP - výpoved : je podstatné podľa ktorého § ? / § 63 / či § 60 dohodou, resp. § 61 / resp. okrem príjmu 55€ / kal. deň - sú ďalšie kritériá na získanie podpory/max. podpory pri ukonč. PP zamestnanca počas zamestnania ... ďakujem, pekný večer Erika
ahojte, chcela by som sa spytat, som s dietatom na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov a kontrolu z hladiska opatovneho posudenia zdravotneho stavu mam k 31.3. Dieta sa narodilo v priebehu aprila. Neviete ako to potom je s ukoncenim rodicovskej dovolenky, ak by nebolo opatovne schvalene jej predlzenie na dalsie obdobie?
K akemu datumu by mi potom koncila rodicovska? Len sa chcem uistit, ci predpokladam spravne, ze k 31.3. Lebo v papieroch nie je uvedene, ze rodicovska sa predlzuje do nejakeho datumu, iba ze opatovne posudenie zdravotneho stavu bude k tomuto datumu. dakujem....
@zalka tiez by som ta chcela poprosit o radu.9.4. mi konci RD, a uz so mnou nepocitaju. chcem si vybojovat na 10.4. dovolenku, ak to dobre chapem, ten den sa po ukonceni dovolenky rata aj koniec pracovneho pomeru a 11.4. by som sa mala hlasit na urade prace. Lenze pada to na sobotu, cize zahlasit sa mozem az v pondelok, nebudu mi tie 2 dni niekde chybat? Tiez neviem, ci ma u mna ted den dovolenky nejaky vyznam, kedze plat mam necelych 600€, z coho mi na den nevychadza splnenie podmienky mat na den 55€. Je nejaka moznost, ako dosiahnut max. podporu? Dakujem.
@sjuzan77 funguje to takto príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 55 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
ak ti zamestnávateľ preplatí dovolenku a ty neodpracuješ ten 1 den tak žiadne odvody do SP sa neplatia, a ked sa nič neplatí tak to nijako neovplyvní výšku podpory ...
ale ak sa odpracuje 1 den , tak sa z toho platia odvody a potom z toho sa aj vypočíta výška podpory v nezamestnanosti ...
takže aj žienka s menšou mzdou môže mať max. podporu ak má dosť dní dovolenky, a ak nepracovala počas RD na dohodu alebo neplatila si cez DNP poistenie v nezamestnanosti.
Po skončení PP máš 7 dní na zaevidovanie sa na UP takže tam nie je problém, že je víkend.
@zalka ahoj vidim ze mas prehlad o tom vsetkom tu.ja som pisala vysie hore...RP mi konci v juli,k 31.dec 2014 ma prepustili lebo firma koncila.Dostala som odstupne aj mi preplatili dovolenku.Budu mi vypocitavat podporu aj z tychto penazi?ci len zo mzdy co som zarobila pred materskou?pred tym som tam robila 14 rokov.dakujem
@zalka ... ahoj, predsa ešte otázočka: /pre priblíženie - 01.04.1996 - nástup TTP ==
== v jan. / 2003 som bola PN - rizik.tehot. a následne som nastúpila na MD == NASTUP DO PRACE po 1. MD - 07.09.2006 a PP do 01.06.2007-- PRECHOD NA -- RP /platená/ 01.06. 2007- 07.09.2009 /takto majú zapísane na personálnom, ale predpokladám že to de dátum povodneho ukončenia 1.RD/ == 2. MD 28.01.2009 - 11.08.2009 == RP 13.08.2009 - 15.03.2012 --== star. o dieťa do 6.r. RP /platená/ 16.03.2012 - 15.03.2015 /
===OTAZKA===1; mám nárok na podporu v nez.?, ak som po 1. MD nastúpila do práce / 8 mes . som pracovala/ potom som po dohode presla na na RP star. o dieťa do 6 rokov a pred koncom RD som prešla na MD a nasl. RD... kedze sa pri výpocte posudzuje plat pred MD 2; mám nárok na odstupné? tak je tiež. dolezite podľa akého § je daná výpoveď ... ďakujem, pekný víkend, Erika.

@flami55 no neviem či taký dodatok je právoplatný, nakoľko ty musíš mať určené miesto kde budeš pracovať a na iné pobočky ťa môžu vyslať len s tvojím súhlasom ... no neviem ti poradiť ... nestretla som sa s takým ešte ... skús zavolať na inšpektorát práce, či je taký dodatok košer ...