Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace
6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.
@zalka ahoj zalka,prosim ta ak sa vyznas,ako sa rata odstupne? rata sa priemer miezd za urcitu dobu v cistom? a co ak som mala fix+odmeny,ako sa to potom rata? +je mozne ze som dostala odstup 1700,mala som narok na 2mesacne +dovolenka za 3r naterskej a mzda bola pred materskou v cistom priem cca 650.dakujem
@zalka ahoj zalka chcela by som Ta poziadat o radu, ak mozem. 14.aprila bude mat mala 3 roky, cize mi konci RD, do povodneho zamestnania sa z dovodu odstahovania atd. neviem vratit, pravdepodobne prac. pomer ukoncim dohodou s tym, ze mam okolo 30dni dovolenky. ako postupovat, aby som neprisla o nejake peniaze ( cize aby ta podpora bola co najvyssia. Pred nastupom na MD som bola 2 mesiace PN, hrby prijem som mala cca 510€, pocas RD som nikde nerobila. Dakujem
@zalka Ahoj zalka, som zufala, prosim Ta, skus mi poradit. V skratke zhrniem; teraz som skoncila RD, a zaroven aj PP. Vsetko som si nastudovala, vybojovala som si odstupne, aj plus navyse platy. Manzelova uctovnicka mi tvrdila, ze z platu pred nástupom na MD sa mi bude ratat podpora. No v SP mi nechceli povedat, aku vysoku podporu budem mat, ani z akého obdobia sa mi bude ratat - ze raz sa rata zo mzdy /ak by to tak bolo, mala by som podporu max/ a raz z rodicovskeho prispevku. Prosim Ta, to dostanem minimalnu podporu? Boze dobry. Ak pomoze, tak pridavam info; nastup na MD 09/2009 potom RD, potom nastup na 2.MD 02/2012 a potom RD do 5.4.2015. Dovolenku mi preplatia, nesuhlasili s cerpanim ani 1 den /citala som tu, ze to pomoze na vyssiu podporu, no to uz som nevybojovala/. Dakujem velmi pekne!
Dobry den chcem sa opytat 5.5 .2015 my konci rodicovska dovolenka zamestnavatel my dal vypoved z dovodu zrusenia mojhomiesta este mam 19 dni dovolenky .Chcela by som cim najvysiu podporu co mam robiť . Dobre som to pochopila mam si zobrat dovolenku 6.5 a 7.5 a 7.5 my da ukoncenie PP a potom pojdem na urad prace a ostatnu dovolenku preplatit ???
tiez potrebujem poradit. po RD som na UP a chcela by som ist na predlzenu RD pretoze maly je casto chory (nie az tak aby som poberala platenu RD). staci ist na ZP a UP? alebo aj do SP, alebo tam uz nie. a kam estee........
dakujem.
Nastup bude 2016. A odrobenych mam od polovice 13.04.2015 po 8. 06. 2015
Ahojte, viete mi poradiť. 5.8. bude mať malý 3 roky. potrebujem sa prihlásiť na úrad práce.je tam limit do pár dní? lebo do 9. som na dovolenke. či sa to dá vybaviť aj skôr?
@nikinka1111 do 7 dní
@nikinka1111 do 7 dní sa musíme hlásiť na úrad a kedže budete na dovolenke tak skúste aj skor si pozistovať ako neskor.

Jej ty si rychla🙂 dakujem za radu.