icon

Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace

dukokatka
17. jan 2014

6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.

lianka2
28. mar 2015

Jej ty si rychla🙂 dakujem za radu.

zalka
28. mar 2015

@lianka2 rado sa stalo

veaaa
31. mar 2015

@zalka ahoj zalka,prosim ta ak sa vyznas,ako sa rata odstupne? rata sa priemer miezd za urcitu dobu v cistom? a co ak som mala fix+odmeny,ako sa to potom rata? +je mozne ze som dostala odstup 1700,mala som narok na 2mesacne +dovolenka za 3r naterskej a mzda bola pred materskou v cistom priem cca 650.dakujem

zalka
31. mar 2015

@veaaa všetko sa ráta v hrubom, potom sa s toho stiahnu odvody a daň ... a čisét dostaneš na účet.

ani79
1. apr 2015

@zalka ahoj zalka chcela by som Ta poziadat o radu, ak mozem. 14.aprila bude mat mala 3 roky, cize mi konci RD, do povodneho zamestnania sa z dovodu odstahovania atd. neviem vratit, pravdepodobne prac. pomer ukoncim dohodou s tym, ze mam okolo 30dni dovolenky. ako postupovat, aby som neprisla o nejake peniaze ( cize aby ta podpora bola co najvyssia. Pred nastupom na MD som bola 2 mesiace PN, hrby prijem som mala cca 510€, pocas RD som nikde nerobila. Dakujem

zalka
1. apr 2015

@ani79 čerpať 15-16.4. dovolenku
16.4. skončiť PP dohodou
a aby zvyšok dovolenky preplatili

ani79
1. apr 2015

@zalka Velmi pekne dakujem!!!

zalka
1. apr 2015

@ani79 rado sa stalo

mirullka
8. apr 2015

@zalka Ahoj zalka, som zufala, prosim Ta, skus mi poradit. V skratke zhrniem; teraz som skoncila RD, a zaroven aj PP. Vsetko som si nastudovala, vybojovala som si odstupne, aj plus navyse platy. Manzelova uctovnicka mi tvrdila, ze z platu pred nástupom na MD sa mi bude ratat podpora. No v SP mi nechceli povedat, aku vysoku podporu budem mat, ani z akého obdobia sa mi bude ratat - ze raz sa rata zo mzdy /ak by to tak bolo, mala by som podporu max/ a raz z rodicovskeho prispevku. Prosim Ta, to dostanem minimalnu podporu? Boze dobry. Ak pomoze, tak pridavam info; nastup na MD 09/2009 potom RD, potom nastup na 2.MD 02/2012 a potom RD do 5.4.2015. Dovolenku mi preplatia, nesuhlasili s cerpanim ani 1 den /citala som tu, ze to pomoze na vyssiu podporu, no to uz som nevybojovala/. Dakujem velmi pekne!

zalka
9. apr 2015

@mirullka tak by ti mali vyrátať podporu z platu pred MD .. kedže nesúhlasili s čerpaním 1 dna dovolenky.

mirullka
9. apr 2015

@zalka Dakujem Zalka za odpoved, ukludnila si ma, ze to minimalna podpora hadam nebude 🙂

zalka
9. apr 2015

@mirullka hádam nie

cic
26. apr 2015

Dobry den chcem sa opytat 5.5 .2015 my konci rodicovska dovolenka zamestnavatel my dal vypoved z dovodu zrusenia mojhomiesta este mam 19 dni dovolenky .Chcela by som cim najvysiu podporu co mam robiť . Dobre som to pochopila mam si zobrat dovolenku 6.5 a 7.5 a 7.5 my da ukoncenie PP a potom pojdem na urad prace a ostatnu dovolenku preplatit ???

votypkova
19. máj 2015

@zalka ďakujem pekne za pomoc. Nebyť teba tak by som bola bez krásnej podpory 🙂

veaaa
19. máj 2015

@zalka aj ja sa pripajam,velka Vdaka!

zankaj
19. jún 2015

@zalka ahoj mam otazocku. Materska mi konci 11.2 buduci rok. Pred tym som pracovala asi 3mesiace a sla som na rizikove. Zmluva mi bola ukoncena po roku. Mam narok na podporu?

zalka
19. jún 2015

@zankaj nie nemáš nárok na podporu

beuska88
19. jún 2015

@zalka Ahoj mam otazocku. Som zamestnana od 03. 2008. Medzi tym som bola na materskej tri roky a v aprili tohto roku som sa vratila do roboty. No teraz od 08.06. Ma vypisal dok.na rizikove tehotenstvo. Budem mat narok na zvysenu matersku ?

zalka
19. jún 2015

@beuska88 no tvoja materská bude rátaná z platu od apríla do júna čo si zarobila ak bude nástup na MD v roku 2016 ... ako zvýšenú myslíš?

miacia
19. jún 2015

tiez potrebujem poradit. po RD som na UP a chcela by som ist na predlzenu RD pretoze maly je casto chory (nie az tak aby som poberala platenu RD). staci ist na ZP a UP? alebo aj do SP, alebo tam uz nie. a kam estee........
dakujem.

tilka82
19. jún 2015

Ahoj @zalka len som chcela vediet ci sa niekde platia odvody za preplatenu dovolenku.ci sa mozem dohodnut so zamestnavatelom,ze mi ju akoze preplati,ked si budem chciet cerpat len jeden den a nie vsetko.dakujem

zalka
19. jún 2015

@tilka82 keby sa odvody neplatili tak nemáš nárok na podporu ...
áno platia sa odvody z preplatenej dovolenky ak sa čerpe aj pár dní dovolenky,

tilka82
19. jún 2015

@zalka dakujem za odpoved

beuska88
20. jún 2015

@zalka no citala som na nete ze ak nechcem dostavat to minimum ale zvysenu tak musim byt nemocensky poistena aspon 270 dni. Ja budem mat 270 dni z marodkou spolu len neviem ci sa tam rata aj ta marodka a ako to vyrataju.

beuska88
20. jún 2015

Nastup bude 2016. A odrobenych mam od polovice 13.04.2015 po 8. 06. 2015

zalka
21. jún 2015

@beuska88 ty si bola zamestnaná aj predtým, takže u teba by sa nemala skúmať podmienka 90 odpracovaných dní ... takže MD by mala byť rátaná ako som písala z platu od apríla do júna ...

cic
9. júl 2015

@zalka Ďakujem Vám moc za pomoc mať čo najvyšiu podporu bez Vás by som mala asi to minimum velka vďaka za pomoc som velmi rada ,že sa ešte najdu ludia čo vedia pomocť a poradiť 🙂.

nikinka1111
9. júl 2015

Ahojte, viete mi poradiť. 5.8. bude mať malý 3 roky. potrebujem sa prihlásiť na úrad práce.je tam limit do pár dní? lebo do 9. som na dovolenke. či sa to dá vybaviť aj skôr?

lucinda7
9. júl 2015

@nikinka1111 do 7 dní

livia341
9. júl 2015

@nikinka1111 do 7 dní sa musíme hlásiť na úrad a kedže budete na dovolenke tak skúste aj skor si pozistovať ako neskor.