Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace
6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.
@dadka28 má známy rodinu na slovensku? má ženu, deti, nehnuteľnosť, hypotéku ... ak áno tak mu dajú aj na svk podporu ... lebo tu má stredisko záujmov
ak je slobodný ... tak mu na svk podporu nedajú ...
ale ak sa na svk zamestná a po pár dnoch skončí .. tak mu dajú podporu na svk .. vypočítanú z platu čo zarobil na svk ... len musí dať potvrdenie o tom, že pracoval v zahraničí .. je to dáky formulár zo SP nepoviem ti číslo lebo neviem už
@dadka28 no bajočko 2-3 roky do zadu, toto riešil môj známy a jeho kamarát .. spolu robili v zahraniči spolu prišli na svk .. a známy dostal podporu ( bol ženatý, mal dieťa, hypotéku, nehnuteľnosť ) a jeho kamarát nedostal nič ( bol slobodný ) ... a zákony sa menia .. teraz je to oveľa prísnejšie,
pred rokom sa vrátil sused z írska ,... požiadal tu o podporu ... slobodný, síce s podielom na nehnuteľnosti .. ale ani cent nedostal ...
no je jedno ako bude pracovať ... len ide o to, aby bol poistení aj s poistením v nezamestnanosti.
@zalka Ahoj, môžem poprosiť o radu?Bola som zamestnaná od 8.11.2010 a 28.03.2012 som nastúpila na MD. 01.05.2015 mi končí RD ale teraz som sa dozvedela, že zamestnávateľ končí a od 01.04.2015 ide dávať výpovede. Ako to teraz bude so mnou. Mám 29 dní dovolenky. Na čo mám nárok a dá sa niečo urobiť aby som mala nárok na podporu po ukončení RD? Pýtam sa ak mám nejaké možnosti aby som niečo nepokazila.
@votypkova RD = rodičovská dovolenka tú čerpeš u zamestnávateľa
RP = rodičovský príspevok ... ten ti vypláca UP .. do veku 3 rokov dieťaťa bezohľadu na to či robíš, nerobíš, tancuješ abo čo ja viem čo ....
a ak sa vrátiš na tri dni do zamestnania ... abo dva dni tak sa treba odhlásiť zo SP z dôchodkového poistenia štátu lebo máš mzdu ... ale po skončení PP sa tam zase na SP na dôchodkové poistenie nahlás
@zalka Ahoj, všetko som si dneska obvolala, výpoved mi dajú dohodou len nejako nechcú preplatiť zvyšnú dovolenku. Má aj to vplyv potom ked sa pôjdem zaevidovať alebo to nevadí? Viem že mám na to nárok ale neviem ako to budú riešiť. V každom prípade výpoved bude dohodou a dva dni dovolenky si teraz vyčerpám.
Ešte ak mi viete poradiť pravdepodobne budem pracovať na dohodu o vykonaní práce. To by sa mi potom podpora krátila alebo by som nemala žiadnu?
Caute baby,
potrebovala by som poradit. 14.aprila bude mat mala 3 roky, cize mi konci RD, do povodneho zamestnania sa z dovodu odstahovania atd. neviem vratit, pravdepodobne prac. pomer ukoncim dohodou s tym, ze mam okolo 30dni dovolenky. ako postupovat, aby som neprisla o nejake peniaze (podpora v nezamestnanosti...
Dakujem
@zalka nevies mi poradit prosim? Asi si mi ty raz odpov edala ze pri predlzenej platenej rd moze ist dieta do skolky na cely den. Chcem sa spytat ci matka moze v tom case brigadovat alebo pracovatna polovicny alebo aj plne prac.pomer. nebol by to problem ak by to zdrav.stav dietatadovoloval aby matka aj pracovala?

@zalka ahoj ..ak by si mala cas poradit...
znamy pracoval 10rokov v Cechach,zmluva na dobu neurcitu..chcem sa ta opytat,nevies nam poradit,ci bude mat narok na nej.podporu z UP respektive zo socialky?kedze v cz platil odvody..nevieme ako to chodi...dakujem krasne