Koniec rodičovskej dovolenky a úrad prace
6.2 2014 mi konci rodicovska dovolenka,pracu uz nemam lebo pocas rodicovskej dovolenky sa firma zrusila,tak sa musim prihlasit na urad prace-na socialku.Podporu nedostanem aspon muz pracuje.Ak by som otehotnela dostanem neake korunky ,ci nie.
@tomaskotinka a prve dieta ti chodi do skolky dakujem si zlata
,ci v tom nebude hacik,lebo moja mala chodi riadne cely den teraz dovrsila 3 roky
@zalka dakujem pekne 🙂
@janago nie nie teraz je este doma nemali miesto v skolke ale od sept. ide do skolky 🙂
Ahoj, zalka čítam tu a vidím že máš dobrý prehľad tak sa chcem len opýtať. skončila mi 28.1 RD som zamestnaná ale nemohla som nastúpiť, lebo syna nevzali do MS a na pol roka ho nemam kam dat a stále je aj chorľavý, tak som požiadala o predĺž,. RD zo zdrav. dôvodov ale neschválili mi ju.Možem sa odvolať ale to zas potrvá a neviem co na to povie zamestnávateľ. Ak by som musela ukončiť PM, neviem (to si zistím) ci budem mat dovolenku lebo pred tym mi to zle vypocitali a cerpala som viac ako som mala. Tak neviem ci by sa mi podarilo získat max.podporu ak by som mala napr. len 3 dni dovolenky, ale tu dovolenku(ten 1 deň) by som nečerpala už tesne po skončení RD. Dá sa to spraviť aj neskor? Ďakujem za radu.
@zalka ahoj,tak sa u mna veci pohli/od novembra/ prave mi volal konatel...mozem sa spytat,ci to bude v poriadku,ked mi 27.11.2013 skoncila RD,momentalne som na predlzenej neplatej a konecne budem mat papiere na urad prace..takze vraj 14.1.mi dali dovolenku a ostatnu preplatili a 15.1 ukoncenie pracovneho pomeru..uctovnicka mi to dnes posiela postou,aj vyplatnu pasku za preplatenu dovolenku,malo by to byt okolo 105e..ale ona mi tvrdi,ze podporu mi budu pocitat z obdobia pred MD..ja teraz pockam na tu vypoved a zapocet,potom pojdem ukoncit RD a nasledne sa nahlasit na UPSVaR..
@zalka ona mi vravela,ze to tak nemoze a ja som nemala argumenty,tak som rada,ze mi to urobila aspon takto,uz som ani nedufala....takze budu ju pocitat z tych dvoch dni,nie ako mi ona povedala z obdobia pred MD?
Musia urobit odvod do SP,ked mi posielaju pasku,pravda?Lebo je to takmer mesiac spatne....dakujem za vsetky rady este raz 🙂
@zalka ahoj,vidim, ze ty to ovladas 🙂 tak chcela by som sa ta opytat
-zamestnana som u zamestnavatela od roku 1.9. 2006 na neurcito.v 25.marca 2008 som nastupila na matersku dovolenku do myslim ze oktober 2008 a pokracovala som na rodicovske dovolenke z ktorej som znova nastupila s druhou dcerou Januar 2011 na matersku dovolenku, ktora mi trvala myslim do september 2011 a po nej na rodicovsku dovolenku...teraz 13.2.2014bude mat mala tri rocky.dala som si o predlzenie rodicovskeho ale co ak mi nestihne prist vyrozumenie? so zamestnavatelom som volala a pravdepodobne mi da odstupne.chcem sa opytat, na kolko mam narok na odstupne? trojmesacne?kedze som zamestnancovm od roku 2006..a tiez mam narok pravdepodobne na vyplatenie dovolenky za tie mesiace co som bola na materkej? a este som zabudla povedat, ze v roku 2013 nam zrusili prevadzku, takze v meste mi uz pracu ponuknut nemaju aku...este chcem povedat, ze od marca 2013 som SZčO...naco si mam dat pozor pri vypovedi? a co je prosim vas dolezite? ako bude vyplacana v hrubom? na kolko dni mam narok na tu dovolenku? co mam vlastne spravit??? ked som mi skonci
rd? a vlastne neviem,ci budem dalej pokracovat s RD
@fnukkacikk bez presných dátumov sa nárok na dovolenku nedá vyrátať ... rok 2008 si pracovala a nepísala si či si nejakú dovču čerpala takže neviem ti povedať nárok na dovču.
čo sa týka roku 2011 máš nárok na celú ročnú dovolenku ...
čo sa týka odstupného pozri si tu http://www.kros.sk/tmp/asset_cache/link/0000069...
na tvojom mieste ak chceš podporu, tak sa dohodnem na čerpaniu 1-2 dni dovolenky, na preplateniu zvyšnej časti dovolenky, ak ti dajú oni výpoved tak na odstupnom ... a ked skončí PP po tých 1-2 dnoch dovolenky, tak zrušiť živnosť, zaevidovať sa na UP a poberať podporu... cca 800e mesačne
@zalka ano do toho marca som si vycerpala len tie dni na ktore som mala na rok za tie tri mesiace.myslim ze to bolo 6-7dni....
a co sa tyka toho PP a ukoncenie.to to som uz pochopila,ze to by bolo dobre mat nejaky ten den dovolenky,lenze zivnost ukoncit nechcem,pretoze mam z nej prijem.takze co sa tyka tohto,tak narok na podporu asi nebudem mat.
len ja som si dala aj to predlzenie rodicaku, mala ma celiakiu a 50% poskodenie, tak ja si myslim,ze by mi ju aj predlzili,no len neviem co mam vlastne spravit kedze koniec rodicaku mam 13.2.2014...ak mi da aj zamestnavatel k tomu datumu vypoved, ja budem stale szco...mam sa ist hlasit na urad???som z toho jelen..ci ked som SZCO tak nemusim? ale zase ak by som dostalava taku vysoku podporu...a mozem dostavat taku vysoku podporu aj ked sa zamestnan na dohodu????
@fnukkacikk môžeš byť na neplatenej RP do 6 rokov dieťaťa, tj. zamestnávateľ ťa nevyhodí, stále ťa bude evidovať ako zamestnanca a ty si stále necháš živnosť ... a potom sa rozhodneš čo bude dalej .
@zalka na neplatenej urcite nie, kazdy cent mi je vzacny...nemam taky prijem z tej zivnosti, ze by som si to mohla dovolit. a v marci ju planujem zrusit, lebo teraz neplatim ziadne odvody tak sa mi to oplati
@fnukkacikk zatial nahlás neplatenú RD zamestnávateľovi ... a uvidíš počkáš či ti schvália platenú abo nie a potom sa rozhodneš čo dalej.
takze v podstate tymto nic nestratim...jaj keby mi prisiel ten papier do stvrtku
@zalka akze v podstate tymto nic nestratim...jaj keby mi prisiel ten papier do stvrtku
@fnukkacikk no nie nič ... a ak ti dajú platenú tak dáš papier zamestnávateľovi aby aj on vedel ...
@zalka ahoj, precitala som si tvoje prispevky a prosim ta o radu:
Ako som pochopila, po skonceni PP si mam cerpat 1 den dovolenky, aby som mala najvyssiu podporu.
Je to nutne aj v pripade, ak dostanem odstupne, ked bude vyplatene v poslednej mzde?
A chcem sa spytat, ci mi nevies poradit aka formulacia je lepsia na sumu odstupneho? ci tam nie je lepsie mat hrubu mesacnu mzdu ako priemerny mesacny zarobok, kedze som mala pracovny pomer prerusovany, raz som pracovala len 2 mesiace a bude asi komplikovane urcit rozhodujuce obdobie na vypocet odstupneho( asi to uz bude aj v archive☹ )??
Dakujem
@zalka Ahoj takze rodicak mam predlzeny...ale zamestnavatel mi chce dat nadalej vypoved...takze povedal ze mi buduci tyzden zavola a ze sa dohodneme.ze im mam teraz poslat ten papier o pokracovani RD...a to mozem dat original prec? lebo som jej povedala,ze jej to prefotim a ona povedala,ze potrebuje original...a aku vypoved mi moze dat, ked som na rodicaku? su tam nejake zakony? a uctovnicka mi povedala,ze dovolenku z roku 2008 mam uz premlcanu a ze za rok 2011 mam...moze byt teda premlcana???dakujem
@zalka a este sa chcem opytat moze mi stat siahnut na rodicak ked som na RD a zivnostnik????? asi blbost ci?
@fnukkacikk nie štát ti na RP nesiahne ak si aj živnostník to vôbec nie.
a dovolenka nie je premlčaná ... nech si účtovníčka naštuduje zákony ... a žiadnu výpoved ti dať nemôže ked si na rodičovskej dovolenke ( môže jedine ak sa zruší zamestnávateľ ) ... sa ich opýtaj či majú chuť behať po súdoch a riešiť neplatnosť výpovede, lebo že ty si ten čas na súd nájdeš. a chod za právnikom
@zalka no len on zrusil prevadzku len tu u nas v prievidzi...v cadci stale funguje...to sa rata? a co ak mi povie ze tak nech nastupim v cadci????a ked odmietnem,nemam narok uz na odstupne? co mam teda robit??? a ked uzavreme dohodu o skonceni pracovnej zmluvy? tym padom mam narok na odstupne tri mesiace a preplatenie tej dovolenky???

@tomaskotinka no musela mať ináč mi to nesedí ... ale oki môžem sa aj ja mýliť nie som neomylná .. napíš na SP cez kontatkný formulár ... a uvidíš čo ti odpíšu .