Koniec rodičovskej dovolenky. Čo a kde nahlásiť?
Chcem sa spýtat,ako je to ked poberam rodičovský príspevok a už mi končí,malý bude mat 3 roky...Kde treba ist,kedy?dakujem maminky 🙂
@bluevelvet918 Musis.
Milé mamičky,
možno tento príspevok nebude zapadať úplne do tejto diskusie....
Chcela by som Vás veľmi pekne požiadať, či by ste si našli čas na vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci.
Je určený pre MATKY.
Otázky v dotazníku sa týkajú problematiky zosúladenia rodinného a pracovného života.
Je anonymný, jeho vyplnenie zaberie iba pár minút.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPwBM...
Bola by som Vám vďačná, ak by ste ho preposlali ďalej svojim známym, kamarátkam.... hlavne teda „ MAMÁM“ 🙂
Ďakujem za Váš čas a prajem príjemný deň.
Karin 🙂
Ahojte. K 30.4.2017 som dala výpoveď po skončení RD. Rozumiem, že treba ísť potom čo najkôr s výpoveďou požiadať o podporu v nezamestnanosti na úrad práce, zdravotnú a sociálnu poisťovňu. Ale kto mi dá to tzv. potvrdenie o ukončení rodičovskej dovolenky?? To zamestnávateľ? 🙂 Ď.
@jasminkaj potvrdenie o ukončení RD ti dajú na úrade, neviem kde ty vybavuje ale napr u nás v petrzalke v technopole to dávajú na recepcii na 2 poschodí hneď vedľa UP. Od mňa to žiadal aj zamestnavatel a je to potrebné aj k dokladom pri evidencii na UP. U zamestnávateľa si vybaviť ukončenie PP a Zapoctovy list. A ešte budeš na UP potrebovať diplom alebo maturitné vysv.
Ahojte 29.12 mi konči rodičovská predtým som bola na urade . Chcem sa spýtat čo všetko potrebujem na urad po ukončí r.d ? maleho mi asi nezoberu do školky lebo nieje odplienkovaný :( Treba na urad aj papier že sme podali ziadosť do školky ?
Ahojte maminky poprosim o info,mali mal 3roky v juni 11 a tak mi prislo tlacivo oznamenie,ktore sa vyplni a posle aky je dalsi postup kedy ist sa nahlasit na UP
@evittam chcela by som si poprosit radu.14. 8. 2017 mi konci rd. Ako je to s tou dovolenkou pri dohode o skonceni pp. Pred materskou mi zostalo 13 dni dovolenky. Keby som 1 den cerpala a ostatne dala preplatit. Ako sa mi vypocita podpora. Nie je malo dni dovolenky na to?
@monicka123 Pozor ty mas narok aj na dovolenku pocas MD (nie pocas RD), cize tej dovolenky budes mať podstatne viac. Tak sa o nu nenechaj pripravit. Ale inak by stacilo aj tych 13dni. Dohoda o skonceni PP k 15.8.2017, vycerpes 1 den dovolenky (15.8.) a ostatnu ti preplatia=max.podpora. Samozrejme toto plati ak si nemala pocas RD nejaku dohodu na pravidelny prijem.
@evittam dakujem za radu.
Ahojte, idem si k vam tiez poradu. Dcera ma dnes 3 rocky a mne konci RD. Nebola som zamestnana ani na UPSVaRe, pretoze syn dovrsil 3r v aprily a dcerka sa narodila v july, tak som zostala so synom na predlzenej neplatenej rodicovskej. Zatial pracu nemam. A neviem ci zostat aj s dcerou na neplatenej rd alebo sa ist zaevidovat na UPSVaR? Dakujem
Mozem sa poradit? 29.7. mi konci predlzena RD zu zdravotnych dovodov. Som nezamestnana, pretoze pocas retazovej RD (12 rokov) moj zamestnavatel zomrel a firma zanikla. Co mam teraz urobit dalej, kedy a kam sa mam ist nahlasit a co budem potrebovat?
@margotka_ja Nárok na podporu nemas cize sa ti viac oplati zostať na neplatenej RD kym si najdes pracu,nakolko ak by si sa evidovala ako nezamestnana musela by si sa chodiť hlasit na UPSVaR.
@evittam presne som si to myslela. Dakujem pekne. To my staci ist na socialnu poistovnu a zdravotnu, ak si dobre pamatam? Viete mi poradit ake papiere asi budem potrebovat? Dakujem
@margotka_ja No na SP predpokladam,ze si nahlasena ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov a na ZP asi tiez, takze sa nic nemeni.
ale treba zvazit, lebo pocas neplatenej RD nieje narok na nezdanitelnu cast na manzelku
@margotka_ja No bola si sa nahlasit pri nastupe na RD na SP?
@evittam myslim, ze ano. Ako to pre istotu overit, resp. co sa mam opytat na SP?
@margotka_ja No ci si prihlásena na dochodkove poistenie.
ahojte. chcem sa opytat , 6.7.2017 mala dcerka 3 roky a v praci som musela dat vypoved s tym, ze sme sa dohodli na cerpani dovolenky do 14.7. Kde mam ist potom, na ake urady co vybavit?alebo nieco mozem vybavit uz aj teraz pred tym datumom 14.7.? a ake papiere mi k tomu vsetkemu treba? napr. potvrdenie o ukonceni RD, ako je to s dochodkovym poistenim, s podporou a tak...dakujem
ahojte maminy, prosim vas poradite mi, dnes, 11.7. 2017 ma maly 3 roky, cize dnesnym dnom mi skoncila rodicovska, idem si ziadat o predlzenu rodicovsku, ale doktorka bola odcestovana, takze mi nemohla na cas pripravit spravu...ako mam teraz postupovat, mam sa niekde hlasit, alebo co dovtedy, kym mi schvalia/neschvalia predlzenu rodicovsku?
dakujem za kazdu radu.
Ahojte, prosim o radu v pondelok 14.8 bude mat mala 3roky cize mi konci RD. Prac.pomer mi skoncil 12/2012 vtedy uz som bola na materskej so synom mala som dobu urcitu a potom sa mi narodila dcerka ked mal maly skoro 2roky cize som prechadzala z Rd do Rd. No a teraz mam uz istu pracu od septembra a moja otazka znie kde mam ist co vybavit ked mi skonci rd dakujem
@kiss35 treba ist do sociálnej poisťovne a vypisat registračný formulár fyzickej osoby- odhlasenie... O zvyšok by sa mal postarať zamestnávateľ
@zuzanadringus a prosim ta netreba ist ani na urad prace nahlasit ze mam pracu? Ja zatial nemam prac. Zmluvu v piatok som bola na prac. Pohovor a tam sme sa dohodli ze nastupim v septembri...a na zdravotku?

Ahojte 🙂 Syn mal tri roky a na UPSVaR som bola vyplniť potrebný papier a nahlásiť, že zostanem s ním doma na tzv. predĺženej neplatenej rod. dovolenke. V ZP odomňa, samozrejme, chceli potvrdenie o ukončení rodičovskej dovolenky. Nedá sa to vyriešiť cez internet? Musím ísť opäť na UPSVaR?