Má tehotná 17-ročná dcéra nárok na príspevky?
Ahojte. Viem je to asi moja vina, lebo som neskoro zistila, ze moja 17 ročná dcéra je tehotná . No ja ju hneď brala k lekárovi ,lebo som myslela,ze je v 4 mesiaci, ale lekar mi potvrdil ze uz jz v 7mesiaci. Takže moja otázka znie ci ma pravo na nejaké peniaze od štátu , ci nebude problém ze len v 7mesiaci bola prvý krát u gynekológa . Ďakujem za odpovede
no, vsak nech ide s knizkou na socialnu poistovnu...ak dokazala nohy roztiahnut, tak ich evidentne aj pouzivat vie a tak dokaze davat jednu honu pre druhu a chodit...je dospela, nech sa paci nech si vybavuje
@zuzanockamt prosím Ťa, toto tu fakt musíš písať? Že UPT = ideálne riešenie? Toto zverstvo, zbabelosť a útek pred zodpovednosťou? Dobre, že to dievča pred matkou utajilo, vedelo prečo. Zjavne si nechcelo dať zabiť dieťatko.
Niekedy má sedemnástka viac empatie a lásky ako papierovo zrelé ženy.
Má právo maximálne na rodičovský príspevok a rodinné prídavky. Myslím, že vzhľadom na to, že v tehotenstve neabsolvovala všetky gynekologické prehliadky, jej tým pádom nárok na "kočíkovné - príspevok pri narodení dieťaťa, zaniká lebo tam je myslím podmienka pravidelných gynekologických prehliadok. Ale nie som si tým na 110% istá. Ak má v pláne do RL uviesť otca, môže žiadať o výživné. Na iné príspevky "právo" a ani nárok nemá.
@fineta tak nech ma teraz aj na starostlivosť... ;) to bude podľa všetkého riešiť matka.. každá.minca ma dve strany.
@fineta Áno, píšem svoj názor. A určite kvôli tomuto nejaká jednoduchá 17-ka tajila tehotenstvo pred svojou jednoduchou matkou (súdim podľa príspevkov).
Tak v 17 tehotenstvo hlavne asi nie je "prd" 😃
@maris1992 Keď porodí bude mať tiež 17 ? Za dieťa si zodpovedná tým pádom ty a nie ona až kým nedovrsi 18 rokov .O rodičovský môžeš požiadať ty do jej 18. Ona si môže dať žiadosť na súd že chce byť zodpovedná za dieťa skorej ak keď sa narodí nebude plnoletá . a ďalšie príspevky teda pôrodné záleží od gynekológa ktorého navštívila a navštevuje ďalej snáď čo napíše na žiadosť tam sa zaskrkava takže aký postoj záujme on .
Na mne začalo byť vidno tehu na konci 7meho mesiaca, týždeň pred nástupom na materskú si všimli aj pacienti čo pravidelne chodili, som sa smiala. A kamoška napríklad naschvál otehotnela a nepovedala mame až do 8meho mesiaca. Skončila normálne strednú, spravila si výšku... A mam známu ktorú vo 4tom mesiaci operovali na gynekologii a lekári si nevšimli ze je tehotná... ona sa aj liečila na neplodnosť. Kadečo je možné. Nam mama tiež nevedela ci mame alebo nie, nekontrolovala ci som si vzala vložky alebo nie ani ich nerátala.
To už musela citit pohyby predsa .Keď som bola tehotná s dcérou,tiež mi chodila normálna menštruácia do 5 mesiaca a vtedy som začala cítiť ,že sa mi dačo hýbe v bruchu, tak som si spravila tehu testy a výšku pozitívne a potom som išla až na gyndu.A dcéra bola druhorodena ,pri prvom tehu som toto nemala.
@zuzanockamt ja som mala do 5 mesiaca .A nespozorovala som žiadne zmeny a to bolo moje druhé tehotenstvo.Az keď som cítila pohyby,som to začala riešiť.Kazda žena je iná .
@michaela2421988 Mala si úplne normálnu menštruáciu, silnú, s kúskami sliznice, bolesťami v klasickom trvaní, úplne pravidelnú?
@lev26 nie kazdy ma brucho alebo brucho, co vypada ako tehotenske
@maris1992 kedy bude mat 18?
@katarinakrizova dozvies sa.
@domkakvet Určite ju nebude riešiť sociálka a už vôbec nie polícia.
@zuzanockamt moja babka bola v 5.mesiaci ked sa dozvedela, ze je tehotna uz mala 2 dospele dcery moju matku a krstnu mamu, ked sa jej narodil moj stryko, prve 4 mesiace mala klasicku menstruaciu len o nieco slabsiu a potom jej to odislo. Myslela si kedze sa blizila k 50.-ke, ze je to menopausa. Bola velmi prekvapena. Taketo sa stavalo aj v minulosti aj teraz.
@mira0611 Sama píšeš, že menštruáciu mala slabšiu, čiže už je tu nejaká odchýlka od normálu. Akonáhle sa mi niečo nezdá, tak si spravím tehotenský test.
@ronie338 To je čo za nezmysel? Predoperačné vyšetrenia sú dosť rozsiahle, takže to museli zistiť 🙈
@zuzanockamt 46rokov mala. Aj ja mam niektory mesiac slabsiu a inu zas silnejsiu menstruaciu.
@mandarinka555 nemuseli, bola som na predoperacnom pred týždňom(a predtym uz asi 3x), EKG. Odbery. Pozreli kartu, popocuvali, pozreli hrdlo a koniec.

@nops Myslela tým určite to, že by riešili interupciu, čo by bolo v tomto prípade ideálne.