icon

Mám nárok na materskú?

dzein123
4. jún 2014

Ahojte, zaujima ma taka vec a lamem si nad tym dlhsie hlavu- snazime sa o mimi asj rok a pol a stale mic. Teraz po vysetreniach mi dok zistil ze mi chyba nejaky hormon, predpisal mi lutenyl a budem brat ako kazal. Rozum mi stoji ale nad tym ze koncim o dva mesiace v praci cize som vo vypovednej, a cca keby do konca augusta ostanem tehu tak ok, ale preco do slaka ked mam odrobenych cca 10 rokov a nebudem tehu tak preco dojdem o ten narok na matersku? Viete ked budem nahodou tehu neskor mozno v septembri alebo v zime alebo vobec, proste preco ked robim robim a zrazu musim skoncit a chcem ist napr na podporu tak potom uz nejsom v tej lehote? Preco cigani si robia stale deti a dostavaju take peniaze a nerobia vobec ako clovek ktory fakt robi a chce mat jedno dieta a aj tak pride o tu matersku ked sa to nedari? Na toto hladam odpoved
..dakujem

sissy27
4. jún 2014

na materskú má nárok
zamestnanec
povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba
dobrovoľne nemocensky poistená osoba
fyzická osoba, ktorej vznikol nárok na materské po zániku nemocenského poistenia v ochrannej lehote - tá je 7 dní... pochybujem, že nejaký cigán poberá materskú (samozrejme, bavíme sa o tých, ktorí žijú v osadách, nepracujú, neplatia odvody atď, nebavíme sa o tých, ktorí majú síce tmavšiu pleť, ale žijú normálne)...ak nevznikne nárok na materskú tebe, môže ju poberať otec dieťaťa... ale ja nechápem, prečo sa ľudia stále porovnávajú s cigánmi ?? ja úprimne netuším, aké peniaze dostávajú, ale nech sa na to pozerám ako pozerám, aj keby som poberala všetky existujúce sociálne dávky na seba a na dieťa, tak mi to nebude stačiť na normálny život, v ktorom platím nájom, energie, poplatky za školu, stravu...ale stačilo by mi to na život v chatrči bez vody, elektriny, bez teplej stravy... a neverím tomu, že ak je raz prídavok na dieťa 23€, tak cigán dostane 30€, tie sociálne príspevky sú pre všetkých rovnaké, otázka je, čo si kto dokáže vybehať, vybaviť a kto má aký životný štandard...
ak sa už s niekým porovnávam, tak s tým, kto je krok predomnou a snažím sa dotiahnuť na jeho úroveň, nesnažím sa klesnúť...

fidorka7
4. jún 2014

prepáč ale už nemôžem počúvať, že cigáni dostávajú viac, ako ostatní, ľudia prebuďte sa, to je mýtus!
To naozaj si niekto myslí, že máme na úrade rozdielne tabuľky s výpočtom dávky pre bielych a čiernych?
Veď i tie dávky sa znižujú kvôli nim, aby ich neživil vysoký počet detí (napr. dávka hmotnej núdzi pre dvojicu so štyrmi deťmi je rovnaká ako pre dvojicu s 8 deťmi, teda už to nie je o počte detí ako v minulosti, pôrodné sa poskytuje vo vyššej sume len po 3.dieťa, atď.), samozrejme že na to doplatia aj tí čo doteraz systém nezneužívali. Ale nemyslite si, aj medzi bielymi sa nájde skupina bielych cigánov, neprispôsobivých, nepracujúcich, zneužívajúcich tento systém a na týchto všetkých my ostatní robíme. Ako môže byť celá rodina 4 zdravých ľudí na dávke 12 rokov? A to je biela, navonok priemerná rodina.

sweetangel20
4. jún 2014

Keď budete robiť pre splátkovú spoločnosť, kde musia zdokladovat svoj príjem, pochopíte... bohužiaľ, nikdy to nerobilo a donieslo to so sebou výmer zo sociálnej na dávku 400 € a viac... Lebo invalidný dôchodca je z neho chudáčika!Nevravím, že je to veľa, ale veľký počet ľudí, ktorí do práce chodia, zarobia menej ako dá hentym štát. Ja som to videla... A išlo ma poraziť, keď som tvrdla v robote každý deň 12 hodín a dostala som menej ako tieto pijavice. Hovorte si, čo chcete....