Mám nárok na materskú aj pri 2. dieťati?
Ahojte,chcela by som sa opýtať...švagriná má syna,má 1 rok aj tri mesiace.Zistila,že je opäť tehotná..ako je to s vyplácaním materskej?Má na ňu nárok,alebo bude poberať len rodičovský príspevok na druhé dieťa,resp. na obe?Ako to vlasne bude?
Ďalej by som sa chcela spýtať,začiatkom 1.júna končím v práci,nakoľko ma zamestnávateľ kvôli tehotenstvu prepustil /bola som v skúšobnej dobe/ od 1.januára 2011 som bola až do 1.apríla na ÚPSVaR,chcem sa opäť evidovať začiatkom júna.Podporu som poberala 3 mesiace,mám ešte na ďalšie tri nárok... dúfam....A ako je to potom ďalej,keď mi skončí poberanie dávok?Do pôrodu budem mať ešte cca 2 mesiace.Kam ísť...na koho sa obrátiť???Veľmi pekne ďakujem za rady....
@tasiko narok na davky mat automaticky nebudes.. az po porode dietata.. jedine ze si vybavis davky v hmotnej nudzi.. ale to zavisi aj od prijmu manzela atd..
svagrina bude dostavat len jeden RP je to totiz rodicovsky prispevok a je viazany na rodica a nie na pocet deti do 3 rokov..
@maznacik007 hmm..ďakujem...no to je teda super.aj jedno aj druhé :(
Ahojte, dávam vám do pozornosti články o materskej a rodičovskej dovolenke, v ktorých je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

k tvojej svagrinej... teraz je s prvym dietatom na rodicovkej dovolenke, pred porodom druheho dietata nastupi znova na matersku, bude teda znova dostavat matersku 28 tyzdnov, potom bude opat na RD s druhym dietatom.
na druhu otazku zial odpovedat neviem...