Mám nárok na materskú po strate zamestnania?
Ahojte. Celkom v tom mám teraz chaos. Keďže naposledy som rodila 6 rokov spat,tak už si ani nepamätám,ako to všetko bolo a medzičasom sa aj zákony pomenili.
Prosím Vas,mám nárok na materskú dovolenku ak som k 31.12.2024 dostala výpoveď v práci? Od 1.1.2025 som vedená na urade prace. Momentálne som tehotna. 27tt. Termin pôrodu mám 31.12. Mám vôbec nárok?
@nattka123 nebudeš mať nárok na materské
Vsak vobec nie si v ochrannej lehote. V podstate treba byt tehotna este ako zamestnana.
Tam je lehota tuším pol roka od výpovede ak otehotnieš tak budeš mat matersku ako hovorím ja som otehotnela 5 mesiacov od výpovede a mala som ju
Vsak vobec nie si v ochrannej lehote. V podstate treba byt tehotna este ako zamestnana.
@majka99999 otehotnela som až 3 mesiace po výpovedi 🤔
@petra7797 aha,ja som otehotnela 3 po výpovedi. Takze hádam ju budem mat,pretože som pracovala 5 rokov.
@nattka123 niečo nesedí na tom čo si napísala koniec prác. pomeru 31.12.2024. pôrod 31.12.2025. takže si nemohla byť tehorna
A je úplne jedno koľko si pracovala, nárok mať nebudes
@nattka123 niečo nesedí na tom čo si napísala koniec prác. pomeru 31.12.2024. pôrod 31.12.2025. takže si nemohla byť tehorna
A je úplne jedno koľko si pracovala, nárok mať nebudes
@anonym_4ceae9 však to vrátim. Ja som dostala výpoveď 31.12.2024. Od 1.1.2025 som na urade prace a otehotnela som v vlastne v Apríli v tomto roku.
Tehotenské dostávaš? Ak áno, budeš aj materské.. pripadne sa zamestanaj u nejakých známych mesiac pred plánovaným odchodom na materskú a máš po starosti ..
Nebudes mat narok, ved uz skoro rok nepracujes, z coho by ti to vyratali? Dostanes rovno rodicak a kocikovne.
Tehotenské dostávaš? Ak áno, budeš aj materské.. pripadne sa zamestanaj u nejakých známych mesiac pred plánovaným odchodom na materskú a máš po starosti ..
@andaluzia12 mesiac jej nepomoze, musela by aspon 90 dni byt zamestnana
@andaluzia12 áno,tehotenske mi bolo uznané z OL
Nebudes mat narok, ved uz skoro rok nepracujes, z coho by ti to vyratali? Dostanes rovno rodicak a kocikovne.
@anonym_5eb002 áno,skoro rok nepracujem ale tu ide o tu ochrannú lehotu.

@nattka123 za posledne dva roky musis mat 270 nemocenskeho poistenia aby si mala narok na matersku.