Mám nárok na materský príspevok?
Ahojte,
Narodilo sa mi dieťa vo februári 2013 a TPP mi bol ukončený k poslednému dňu v marci 2013. Tým pádom som momentálne nezamestnaná. Mala som vtedy nárok na materské, aj mi bolo vyplatené.
Zaujíma ma však, ako to bude v druhom prípade, pretože v októbri 2014 sa mi má narodiť druhé dieťa. Mám nárok na materské? V podstate moja malá nebude mať ani 2 roky, keď sa narodí druhé, avšak zároveň som už nezamestnaná na RD.
A ešte som počula o nejakej možnosti PN, je aj také niečo možné v mojom prípade?
Viem, že zákony sa stále menia, ale máte niektorá s niečim takým skúsenosť, keď sa prekrýva RD?
@zalka Ahoj, mohla by si mi prosim poradit? Platila som si DNP v 2011 a 2012 a 10.6.2012 sa mi narodila dcerka. Dostavala som zvysenu matersku 8 mesiacov. Teraz toho 10.6.2015 bude mat mala 3 roky, no som tehotna a termin mam az 2.10.2015 cize necele 4 mesiace rozdiel. Stale som zamestnana, ale neviem ci budem dostavat matersku alebo iba rodicovsky. Vedela by si mi v tomto prosim poradit? Inac tie 4 mesiace budem bud na PN alebo na neplatenom volne. Dakujem
@maslenka47 a ja jej radím neplatené volno? to ona písala ako alternatívu a tú som jej zamietla ... ak by si správne pochopila môj príspevok ... pre pána jána ... či fera
@zalka dakujem velmi pekne za radu. Do uvahy prichadzaju oba tieto dve moznosti. Stahujeme sa a dochadzanie by bolo komplikovane, ideme na dedinu do ineho okresu a s bruskom prestupovat rano 4x a vecer znovu je zlozite a malu mi vezmu do skolky az od septembra, muz robi na zmeny, nemal by byt kto pri malej. Uz pri malej som mala rizikove tehotenstvo a teraz tiez stale beham po doktoroch. Mam este 21 dni dovolenky a 6tyzdnov pred porodom idem na matersku, cize robila by som 2mesiace, navyse by to bolo cez leto a najvacsie horucavy. plus by som sa musela preskolit a to tiez trva nejaku dobu. Cize dakujem este raz velmi pekne 🙂

ahojte dnes som volala do socialky mam splnenych 379 dni DNP poslednych 14 dni nemam zaplatene este lebo som nevedela ze aj pocas PN to musim platit a dnes mi zahlasili ze nemam narok na matersku ani ked zaplatim tych 100 eur nedoplatok. Akoze sila nie? ze kvoli tomu ze som nezaplatila na cas sa mi rusi cele DNP a nedostanem vyplatenu matersku.
a pritom pred dvoma rokmi ked som mala nedoplatok (a ten bol vyse 2000eur) a zaplatila som do nastupu na MD nebol problem viete mi poradit co mam robit?