Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?
Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem
Skús rôzne kresťanské organizácie. Často mávajú tábory zadarmo, alebo za smiešny poplatok.
Ú nás bežne týždeň - 2 bývali kamarátky mojej malej, ked rodičia pracovali. Vždy ich ráno priviezli, pripadne občas i prespali. Skus takto na oplátku poriesit s kamarátkou.
Alebo teda i zvyšok prázdnin pokryť denným táborom. Práve včera som pozerala, dajú sa za rozumný peniaz nájsť zaujímavé.
Ak tábory začínajú neskôr, zaplať teda na ráno študentku, susedu na ru hodinu-2, aby ju tam zaviedli.
Nevšímaj si ich. Tu sa budú ozývať hlupane čo majú veľkú rodinu a manžela. Nevedia si predstaviť situáciu slobodných matiek ktoré nemajú naozaj kam dieťa dať. Nie každá máme to šťastie. Tiež nemám v okolí nikoho. Babka je ďaleko ale už je chorá a deti strážiť nevládze. Mama pracuje na smeny 2r2p2n2v.. Aj to sú vyše 60km odo mňa, otec deti odišiel keď som bola tehu s menšou deti ho nepoznajú nezaujíma sa ma už ďalšie 2 deti. Môj otec nežije a zvyšok rodiny je v zahraničí. Deti už ale majú 12 a 8r takže vedia byť samé. Chvíľu mali študentku na stráženie ale 400€ chcela na mesiac a potom ešte zdvihla. Na tábor ich nemám veľmi kam dať spoločný tábor som nenašla alebo keď hej treba ich odniesť niekde preč. Robím po - pia od 7 do 15. Nuž... Začiatky boli ťažké som rada ze to mam za sebou. Kým sú deti malé človek len trpne pri každej chorobe a pri každých prázdninách. Tu pochopí len veľmi málo žien. Každá je zo šťastnej rodiny kde sa u dieťaťa stále niekto strieda
Ak chceš lifehack napíšem ti ho ale nie tu 😃 lebo by ma ukameňovali tie spravodlivé ženské tuná 😃
@pe_mi a ked neochorie? Mam 2 tyzdne dovolenky v praci. Som sama na dieta. Rodinu nemam. Nasla som 1 tabor co vychadza casovo. Od 6:40. Pozerala som asi 10 taborov v blizkosti. A vsetky su od 8:00. Co som davno v robote. Krasne je to tu vymyslene.
@anonym_autor skús požiadať o úpravu pracovného času v tomto období.
Oh baby sa tu zas potrebovali vyzlostit.
Chapem ta autorka, keby som bola v situácii ako ty, neviem ako by som to zvládla. Nemam radu a asi je moj komentár zbytočný. Ale držím ti palce. Každú slobodnú matku obdivujem a mas narok sa aj posťažovať nemusíš byt hrdinka co je dokonala, si tiez len človek, ktory toho zvlada viac ako vela dam tu. Držím ti palce. 🙂
@anonym_autor a co ze pracujes od 19rokov
Bola si doma takmer 3 roky
Vypis si PN a sed si doma s dietatom v bezpeci a v pohode a neriesis strazenie , kde je problem ?
Sedela si doma aj na ocrkach ked chodilo do skolky
Ked nezvladas pracu najdi si inu , to nieje dovod aby si si myslela ze mas narok cez prazdniny opalovat clenky na balkone
@anonym_068e9d pani moji, to vazne potrebujes do autorky takto hrotit? Ja osobne by som radšej z odvodov platila OCR matke samozivitelke ako napriklad politikom.
tak sa dohodni s kamoškou čo má dieťa, že počas tvojej dovolenky sa postaráš o svoje aj o jej a potom opačne
@anonym_autor ano,skoly zacinaju od 8,ale denne tabory aj v priestoroch školy aj v inych su od 6,30 resp.7...zavolaka si do twj školy,kwd neodpísalí?. Zistovala si v jednej skole a uz neda sa nikde? Napus mesto,ja ti ten tabor prisámvacku najdem
@janinah senec. Od cca 6:30 ako ma SKD. Do jedneho je prihlasena.
Ja ta pochopiť viem, mne pomohli rodičia a keď mal syn 9 a dcéra 6, bývali doma celé leto sami, samozrejme vstávali dosť neskoro, lebo neskoro chodili spať.
Poradiť neviem, možno by sa mohli viac zapojiť svokrovci, a možno nemajú záujem a osobné útoky slepíc si nevšimaj, držím palce
@janinah senec. Od cca 6:30 ako ma SKD. Do jedneho je prihlasena.
@anonym_autor normalne si daj inzerat do fcb skupiny mesta ze hladas studentku, reap idealne prihlas ju do denneho tabora a dohodni sa s dievcinou co tam robi animatorku ze jej ju privezies na pol siedmu a ona junveže so sebou a das jej nieco za to
fakt ako v senci sa da najst urcite moznost plus su tu ak farske denne tabory atd
Ja ta pochopiť viem, mne pomohli rodičia a keď mal syn 9 a dcéra 6, bývali doma celé leto sami, samozrejme vstávali dosť neskoro, lebo neskoro chodili spať.
Poradiť neviem, možno by sa mohli viac zapojiť svokrovci, a možno nemajú záujem a osobné útoky slepíc si nevšimaj, držím palce
@terezia74 si zlata. Dakujem Aj mamicky hore. Ale ja si z toho nic nerobim skor sa zabavam.. sama viem ako to je. Kto nezazil nepozna.. mozno tie zeny ani nepracuju tak je im to uplne jedno.
Kym nebude moct byt sama dobojujem to. Uz mam jeden plan.
@anonym_autor normalne si daj inzerat do fcb skupiny mesta ze hladas studentku, reap idealne prihlas ju do denneho tabora a dohodni sa s dievcinou co tam robi animatorku ze jej ju privezies na pol siedmu a ona junveže so sebou a das jej nieco za to
fakt ako v senci sa da najst urcite moznost plus su tu ak farske denne tabory atd
@anonym_05f566 vravim jede. Mam zacina od 7 berie ju skor. Bola tam minuly rok. Iny som nenqsla
@pe_mi a ked neochorie? Mam 2 tyzdne dovolenky v praci. Som sama na dieta. Rodinu nemam. Nasla som 1 tabor co vychadza casovo. Od 6:40. Pozerala som asi 10 taborov v blizkosti. A vsetky su od 8:00. Co som davno v robote. Krasne je to tu vymyslene.
@anonym_autor no to ťažko radiť . My tiez máme až 3 týždne tábor , plus 1 týždeň tábor v škole , aj tak nám to nevychádza a budeme musieť ešte kombinovať aj s opatrovateľkou.
Nič nenarobiš
Ja spomínam na zlatú škôlku, kde boli že všetky prázdniny vykryte.
Toto sú len letné , čo ešte tie všetky voľna pomedzi.
Ja ti rozumiem, my máme tiež prváčku. Neostáva nám nič, len to vymyslieť
@anonym_42e535 skd je 2 tyzdne. Tabor je 4 ale cez 2 mam celozabodnu dovolenku.
3 tyzdne a 1 den netusim ako poriedit.
Chofila do sukromnej skolky 2 tyzdne. No je od 2 do 6 rokov.
@anonym_autor a nemas absolutne nikoho...
Riesili to tisicky zien a vzdy to nejako vyriesili. Neboj sa, nebudes vynimka. Nastartuj mozgove bunky a ries, vymyslaj. Sama musis vediet, kolko a akych pribuznych do toho mozes zapojit. Bezne sa to tak robilo.
@anonym_29743a moj otec nema auto byva daleko. Otec dietata pravuje skor ako ja od 6. Aka vyhovorka? To je fakt.
@anonym_autor ved existuju vlaky, autobusy
Snad nieje zbaveny svojpravnosti a moze cestovat sam
Vyhovorka vxhovorka
Pohodlna si
A čo tak zaplatiť pestúnku? Normálne cez inzerát, za peniaze.
@doriiis tvrdi, ze za 2 roky ziadnu nenasla
A aj keby musela by jej zaplatit vela, no vraj peniaze ma
🤷🏻♀️ leniva
@anonym_068e9d este raz ti to napisem. Pracujem od 19ky. Ani raz som nebola na urade prace. Na pn som bola za tu dobu 4x. Ale ano chcem byt domkaaa.. lezkaaaat. A ucty sa mi zaplatia same 🙂 nakrmim dieta zo slniecka. 🙂) mas pravdu. Ocr je strasne dobre platena.. to nejdwm do minusu. Do plusu!!! Ach skoda ze sa neda byt domka :(
@anonym_autor tak sa nestazuj , makaj a o dieta sa postara rodina
@doriiis tvrdi, ze za 2 roky ziadnu nenasla
A aj keby musela by jej zaplatit vela, no vraj peniaze ma
🤷🏻♀️ leniva
@anonym_068e9d nerýp
Nevšímaj si ich. Tu sa budú ozývať hlupane čo majú veľkú rodinu a manžela. Nevedia si predstaviť situáciu slobodných matiek ktoré nemajú naozaj kam dieťa dať. Nie každá máme to šťastie. Tiež nemám v okolí nikoho. Babka je ďaleko ale už je chorá a deti strážiť nevládze. Mama pracuje na smeny 2r2p2n2v.. Aj to sú vyše 60km odo mňa, otec deti odišiel keď som bola tehu s menšou deti ho nepoznajú nezaujíma sa ma už ďalšie 2 deti. Môj otec nežije a zvyšok rodiny je v zahraničí. Deti už ale majú 12 a 8r takže vedia byť samé. Chvíľu mali študentku na stráženie ale 400€ chcela na mesiac a potom ešte zdvihla. Na tábor ich nemám veľmi kam dať spoločný tábor som nenašla alebo keď hej treba ich odniesť niekde preč. Robím po - pia od 7 do 15. Nuž... Začiatky boli ťažké som rada ze to mam za sebou. Kým sú deti malé človek len trpne pri každej chorobe a pri každých prázdninách. Tu pochopí len veľmi málo žien. Každá je zo šťastnej rodiny kde sa u dieťaťa stále niekto strieda
@anonym_d15fce ja som jednorodic. Ja som sa tu ozyvala
Bio otec dieta opustil v 5mes
Oboch rodicov mam 120km daleko, obaja pracujuci
Ja pracujem denne 7-15:00hod
Cize daleko od teba nemam akurat mam len 1 dieta, v skolke a riesim to iste a nikdy som nefnukala a nehladala vyhovorky
@anonym_068e9d nerýp
@anonym_9479eb ja tu mozem cokolvek napisat
Autorka, ale viacere sa ti tu znazime pomoct. Mne si neodpovedala, ze preco si babka a dedko nemozu zobrat v lete po tyzdni dovolenku a byt s vnucatami?
@anonym_9479eb ja tu mozem cokolvek napisat
@anonym_068e9d môžeš.. Ale tiež môžeš už aj prestať s tou Tvojou frustráciou
Moje dve deti sme museli poriesit aj bez 2 týždňovej ocr, toto je moda od covidu a niet toho kto by toto rozhadzovanie penazi zrusil. Su to prazdniny, nie karantena....
@daren1 milá moja táto ocr je roky rokuce takže nie od covidu
@anonym_autor Otec dieťaťa je kde? A k nemu štyria starí rodičia, možno aj prastarí rodičia, tety, strýkovia, sesternice, prípadne kamarátky s rovnako starými deťmi... Zasa ďalšia, čo má len dieťa a celá rodina jej náhle vymrela?
@anonym_bc51b1 toto je klasický MK, som na tomto svete uplne sama.

@anonym_autor Preco si babka a dedko nemozu zobrat po tyzdni dovolenku a byt s vnucatom? Ci cela rodina mate naraz celozavodnu?
@anonym_e5263e stavme sa,ze ich o to nik nepoprosil,lebo vzťahy,lebo neda sa,lebo blabla