Mám nárok na odmenu 800 EUR počas rodičovskej?
Dobrý večer ja sa chcem spýtať či mám nárok na tu odmenu tých 800€?som zamestnanec školy ale teraz som na rodičovskej 6rokov tam pracujem ďakujem za odpoveď
Nemáš
Nie
🤦♀️samozrejme ze narok nemas. Za co chces byt odmenena ked si doma?
🤦♀️samozrejme ze narok nemas. Za co chces byt odmenena ked si doma?
@terina25 tak napríklad ja som išla na MD koncom decembra, po 12 odpracovaných rokoch. No odmenu nefostanem, ale žena, čo tam v decembri nastúpila za mňa áno - odpracovaných pár mesiacov, Tebe to príde fér?
@terina25 tak napríklad ja som išla na MD koncom decembra, po 12 odpracovaných rokoch. No odmenu nefostanem, ale žena, čo tam v decembri nastúpila za mňa áno - odpracovaných pár mesiacov, Tebe to príde fér?
@michaela329 tieto odmeny nikdy nie su fér. Napríklad ak je niekto od začiatku roka PN tiež nedostane nič, aj ked v juni uz nastupi.
@michaela329 tieto odmeny nikdy nie su fér. Napríklad ak je niekto od začiatku roka PN tiež nedostane nič, aj ked v juni uz nastupi.
@aurelia2000 ja som ani nič nečakala, no dokážem pochopiť, že sa niekto pýta. A napríklad vianočné mi poslali, pár susnov, ale vážila som si to (to som bola akurát PN).
Ešte nevyšlo usmernenie pre školstvo a kolektívna zmluva nie je podpísaná.
Ešte nevyšlo usmernenie pre školstvo a kolektívna zmluva nie je podpísaná.
@lucka1904 odmeny schválené sú. Čo sa týka kto ma/nema nárok, metodicky pokyn ešte nie je. Ale podľa informácii, ktoré zatiaľ mame, PN a MD by mali mať nárok, sú vyplácané ako nemocenské dávky z pracovného pomeru. RD nie, tá už ide cez socialku. Ale či to tak nakoniec bude, lastovička netuší… najprv boli informáciách že musí byt odpracovaný aspon1 deň, potom to nárok je…. Som zvedavá
@michaela329 ja som tak mala podobne, keď dávali počas COVIDu odmenu, tých 400 eur či koľko to bolo.
Chodila som každý deň do práce, mali sme deti ľudí z prvej línie, žiadne HO ako si niektorí myslia. Plus potom som normálne pracovala, keď sa všetky deti vrátili do školy.
Tak som šla na rizikové v máji, neskôr materská. Do konca šk. roka už so zastupovaním za mňa plátali. Náhrada za mňa nastúpila niekedy v polke augusta podľa zmluvy (pričom týždeň sa do školy ešte nešlo a týždeň boli porady pred začiatkom školského roka). Odmeny sa mali vyplatiť tým, čo pracovali do augusta, aj keby len jeden deň.
Jasné, že baba za 5 dní sedenia na poradách dostala 400 eur a ja som si musela ešte bojovať s vedením, že som si tie odmeny odrobila a mám na ne právo, aj keď som už bola na materskej, keď ich šli vyplácať. Celkom rozdiel 5 dní a 5 mesiacov (plus roky predtým).
Skusme pouzit to co mate nad krkom hore. Ste teraz doma na rodicovskej. Z akeho dovodu by ste mali dostat tych 800€? Prepacte ja tomu uplne nechapem ako vas to vobec moze napadnut taka otazka?
@lucka1904 odmeny schválené sú. Čo sa týka kto ma/nema nárok, metodicky pokyn ešte nie je. Ale podľa informácii, ktoré zatiaľ mame, PN a MD by mali mať nárok, sú vyplácané ako nemocenské dávky z pracovného pomeru. RD nie, tá už ide cez socialku. Ale či to tak nakoniec bude, lastovička netuší… najprv boli informáciách že musí byt odpracovaný aspon1 deň, potom to nárok je…. Som zvedavá
@palicka Nárok zatiaľ nie je na základe ničoho, aj v materiáloch zmosu je jasne uvedené, že právny nárok na odmenu nie je a zamestnanec sa jej nemôže dožadovať. Táto odmena, keďže nie je schválená kolektívna zmluva vyššieho stupňa, sa má vyplácať podľa paragrafu 20 zákona 553/2003 za kvalitné vykonávanie práce alebo prácu nad rámec, podľa toho, ako to zdôvodní zamestnávateľ. Ale následne bolo upozornenie, že to neplatí pre zamestnancov školstva. Ale myslím si, že ak nebude podpísaná kolektívna zmluva, tak bude niečo podobné vydané aj pre školstvo. A v podmienkach nebolo uvedené odpracovaný jeden deň, ale pracovný pomer uzavretý ku dňu 31.5., takže podľa toho aj RD, pretože pracovný pomer má a ten jeden deň voľakedy ten človek odrobil, aj keď nie v tomto roku. Ale samozrejme, ako som pisala vyššie, ak zamestnávateľ nevyplatí, tak nemôže zamestnanec nič povedať. Zatiaľ z toho urobili jeden veľký bordel, v ktorom sa nikto nevyzná a v podstate prezentujú v médiách jedno, ale čo zatiaľ vyšlo, tak to vyznieva úplne ináč.
@palicka Nárok zatiaľ nie je na základe ničoho, aj v materiáloch zmosu je jasne uvedené, že právny nárok na odmenu nie je a zamestnanec sa jej nemôže dožadovať. Táto odmena, keďže nie je schválená kolektívna zmluva vyššieho stupňa, sa má vyplácať podľa paragrafu 20 zákona 553/2003 za kvalitné vykonávanie práce alebo prácu nad rámec, podľa toho, ako to zdôvodní zamestnávateľ. Ale následne bolo upozornenie, že to neplatí pre zamestnancov školstva. Ale myslím si, že ak nebude podpísaná kolektívna zmluva, tak bude niečo podobné vydané aj pre školstvo. A v podmienkach nebolo uvedené odpracovaný jeden deň, ale pracovný pomer uzavretý ku dňu 31.5., takže podľa toho aj RD, pretože pracovný pomer má a ten jeden deň voľakedy ten človek odrobil, aj keď nie v tomto roku. Ale samozrejme, ako som pisala vyššie, ak zamestnávateľ nevyplatí, tak nemôže zamestnanec nič povedať. Zatiaľ z toho urobili jeden veľký bordel, v ktorom sa nikto nevyzná a v podstate prezentujú v médiách jedno, ale čo zatiaľ vyšlo, tak to vyznieva úplne ináč.
@lucka1904 pri odmenach sa napr nesmie byt v skusobnej a vypovednej lehote. Ti narok nemaju
@lucka1904 pri odmenach sa napr nesmie byt v skusobnej a vypovednej lehote. Ti narok nemaju
@e1i nárok na odmenu nie je nikdy, o odmene vždy rozhoduje len riaditeľ, resp. štatutár. Otázne je, ako to napíšu v tomto usmernení, ktoré sa bude týkať školstva. V predchádzajúcich to bolo jasne uvedené, že nemajú. Ale podľa najnovších informácií sa dnes dohodli, v utorok sa to má schvaľovať. A až potom budú presné informácie.
@lucka1904 ministerstvo školstva odmenu pre zamestnancov schválilo, po výjazdovom rokovaní vlády to oznámil minister školstva
@e1i nárok na odmenu nie je nikdy, o odmene vždy rozhoduje len riaditeľ, resp. štatutár. Otázne je, ako to napíšu v tomto usmernení, ktoré sa bude týkať školstva. V predchádzajúcich to bolo jasne uvedené, že nemajú. Ale podľa najnovších informácií sa dnes dohodli, v utorok sa to má schvaľovať. A až potom budú presné informácie.
@barboratri Nárok nemáš.
@lucka1904 Je to schválené.
Hej, videla som, v utorok to musí ešte formálne schváliť vláda a potom vydajú usmernenie. A na to som zvedavá. V utorok bude už 27. 🤔
@lucka1904 vedľa. U zamestnancov školstva to ide z rozpočtovej kapitoly ministerstva školstva. Riaditelia majú metodiku i uznesenie vlády.
Odmena je v hrubom myslená??
@barboratri Zdravím. Dnes mi volal zamestnávateľ, nie som síce zo školstva, ale nárok mám aj keď som na MD od novembra 2024. Vraj to odkomunikoval aj so ZMOSom, tak snáď to bude tak 🙂

@barboratri ani mne ako zamestnancovi hoci iny odbor,pocas MD a RD odmeny neplatili