Mám nárok na Pôrodné?
Dobrý deň chcem s poradiť či mm nárok na pôrodné keď som odišla domov na reverz
tusim zase nejaka moc iniciativna "teta" na UP. Pochybujem, ze si nejake info z nemocnice vyziadavala, ochrana osobnych udajov nepusti...
@olinamachovicova ale matrika tam vypisuje len veci z matricnej knihy toto vyhlasenie tam vypisujes ty ako ziadatel ... zajtra zavolat na urade kedy posielaju rozhodnutie a odvolat sa s kopiou reverzu a je
@9lf9 práve že ja som to tam nezafajkla tak ptm neviem kde nastala chyba ale v novorodeneckej správe mm napísané že keď matka odišla z osobných dôvodov domov
@olinamachovicova tu mas len ty ta sa nedava k ziadosti ..kazdopadne niekto bol iniciativny a ty si dala podpisanu ziadost kde si si nepozrela co si podpisala a bolo tam uvedene aj to ze si opustila zariadenie ...takze sa treba odovlat ked je uz ziadsot podana rozhodnute nic ine nespravis uz
@9lf9 a keď sa od volám tak musím zas všetky papiere na novo podať?
@olinamachovicova nie ty sa budes odvolavat voci rozhodnutiu ktore vydali na zaklade tebou uz podanej ziadosti
Ja osobnu skusenost nemam,ale tiez som pocula ako hovorili rodicke v nemocnici,ze ak odide na reverz tak narok na kocikovne nemá
@bibyke lenze ona narok ma. To len strasia.
@olinamachovicova aj s malym
@bibyke ak odide na reverz, narok ma. Ak odide bez suhlasu doktora - tzn "utek", ze nikto nevie... vtedy narok nie je.
Tak mi povedali v nemocnici. A tak aj bolo.
Na 5ty den som podpisala reverz a odisla domov. € mi boli vyplatene
Pôrodnica ma povinnosť hlásiť ak matka odíde uradu prace a následne upovedomit do písomne a UP by nemal vyplatit porodne
Len reverz nevirm...v zakone je ak opusti dieta..a na reverz to adi nie je utek..
@kratulka nie, reverz nie je utek.
@veronikaszabova áno ja som odišla bez malej stým ze ona musela mať ešte dáke vyšetrenia ale ja som musela s rodinných dôvodov ísť domou tak preto som podpísala reverz
@olinamachovicova aha, tak to neviem ako beru, ked ste tam malu nechali...
Ja som podpisala reverz na 5den po cisarskom. A maly siel so mnou
@olinamachovicova no ale potom maju pravdu na porodne ani na priplatok k nemu narok nemate
@olinamachovicova aj si nieco poriesila na urade?

@9lf9 ved to ze aj moja mamina odišla n reverz a dostala peniaze mne ich zamietli... Stým keď sme v meste kde sa mala narodila sme išli vybaviť rodín list a tam mi dali potvrdenie z matriky pre gynekologycku stým ze bolo všetko vypísané a to oni zafajkli že som odišla