Mám nárok na tehotenský príspevok?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mám nárok na Tehotenské keď som mamička dcérky ktorá bude mať vo februári 3r. a som tehotná 15 týždeň. Nepracovala som ani pred malou lebo som vyšla zo strednej a otehotnela a už ma nechceli nikde zobrať a teraz má tiež nikde nezoberú, veď kto by zamestnával na pár mesiacov tehotnú ženu. Dávajú aj príspevok tehotným študentkám tak prečo by nemohli aj mne? A ak náhodou nemám vedeli by ste mi poradiť či na niečo budem mať nárok. Ďakujem
@majkalenpalinkova a toto si myslis ze je super rada, zamestnat sa na par dni a ist na pn? A zamyslela si sa co to znamena pre zamestnavatela? Ked si predstavim takuto koleginu, tak uplne super. Par dni v robote a potom mozme za nu robit.
@zmrzlinka2021 veď to neočakáva len sa normálne pytala
@valuzan budes poberat rodicovsky prispevok (ten nizsi) a pridavky, prispevky (to si uz pozri na upsvar stranke, ake vsetky su)
Nerob si starosti. V živote sa narobis ešte dosť. Asu aj do 70tky. Pokiaľ je možné je dobré byť mladou matkou - viac energie a trpezlivosti, menej komplikácií. Čo sa týka dávok tak nárok nemáš. Jedine ak manžel by vedel poriešiť materskú a následne poberať on vyšší rodičovský. Som v podobnej situácii. Po výške som hneď otehotnela. Čakám už tretie 🙂 Ku koncu rodičovskej plánujem doktorát a prácu. Nič mi neutecie. Nechcela som materstvo odkladať na obdobie po kariére lebo by žiadne nemuselo byť . Zatiaľ si aspoň popri rodičovskej trochu zarábam vďaka nášmu malému chovu kôz. Tak ak si v niečom šikovná, treba to využiť.
@belllinka Je to tak,máš pravdu určite. Aj ja som otehotnela počas SŠ ale začala som hneď pracovať keď materská skončila a to bolo 13rokov dozadu takže materská nebola bohvie čo. Ono kto chce robiť,robiť bude a kto nie,tak sa bude priživovat,alebo vymýšľať,hnusné ale tak to je....Pre niektorých je svet gombička.........
@valuzan prepáč ale ak nemáš čo dať prvému dieťaťu do úst, nerob si ďalšie. Ja som pred prvým tehotenstvom roky pracovala a keby v tejto chvíli otehotniem , tak tiež nemám nárok na nič, lebo pracovný pomer mi skončil. A musím si byt toho vedomá. Dieťa je zodpovednosť rodičov a nie zárobková činnosť. Máš po pôrode nárok na nižší rodičovský príspevok ako doteraz. Popri Rd mozes pracovať.
@valuzan nie, na tehotenské nemáš nárok, lebo na máš odpracované a na študentské tiež nie, lebo nie si študentka. Také sú pravidlá. Ale chápem, že dcerku na pol roka sa nepodarí umiestniť do štátnej škôlky a neviem, či niekto zamestná tehotnú. Bohužiaľ, to sú nevýhody toho mat veľmi mladá babo.
To je hnus čítať komentáre zena žene...môžete sa hanbiť fuj

@lilope a čo ked je problem na tvojej strane, ked nechapes?
Ak niecomu nechapes, treba si dat uistovaciu otazku.
Napr. ty pouzivas pojmy "fasisticky" a ani nevies co ten pojem znamena. Ja sa ta vsak uistovaciu otazku nespytam. Dovod? Mas to "nacitane" z fb skupin, kde ste prisli na to, ze vas chce ovladnut Bill Gates. Cize nema zmysel sa dalej pytat, este spomen "genocida".
Odporucam komunikaciu s historikmi. Zo zidmi nie - ti su velmi pobureni zneuzivanim tychto pojmov ako sa to niektorym ludom hodi.
Riesenie: viac a viac vzdelavat ludi, vysvetlovat im pojmy, komunikovat s nimi, ucit ich pracovat s informaciami