icon

Mám nárok na tehotenský príspevok?

valuzan
2. jan 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či mám nárok na Tehotenské keď som mamička dcérky ktorá bude mať vo februári 3r. a som tehotná 15 týždeň. Nepracovala som ani pred malou lebo som vyšla zo strednej a otehotnela a už ma nechceli nikde zobrať a teraz má tiež nikde nezoberú, veď kto by zamestnával na pár mesiacov tehotnú ženu. Dávajú aj príspevok tehotným študentkám tak prečo by nemohli aj mne? A ak náhodou nemám vedeli by ste mi poradiť či na niečo budem mať nárok. Ďakujem

Strana
z4
zmrzlinka2021
2. jan 2022

@lilope a čo ked je problem na tvojej strane, ked nechapes?
Ak niecomu nechapes, treba si dat uistovaciu otazku.
Napr. ty pouzivas pojmy "fasisticky" a ani nevies co ten pojem znamena. Ja sa ta vsak uistovaciu otazku nespytam. Dovod? Mas to "nacitane" z fb skupin, kde ste prisli na to, ze vas chce ovladnut Bill Gates. Cize nema zmysel sa dalej pytat, este spomen "genocida".
Odporucam komunikaciu s historikmi. Zo zidmi nie - ti su velmi pobureni zneuzivanim tychto pojmov ako sa to niektorym ludom hodi.
Riesenie: viac a viac vzdelavat ludi, vysvetlovat im pojmy, komunikovat s nimi, ucit ich pracovat s informaciami

sarkan333
3. jan 2022

@majkalenpalinkova a toto si myslis ze je super rada, zamestnat sa na par dni a ist na pn? A zamyslela si sa co to znamena pre zamestnavatela? Ked si predstavim takuto koleginu, tak uplne super. Par dni v robote a potom mozme za nu robit.

stonoz
3. jan 2022

@zmrzlinka2021 veď to neočakáva len sa normálne pytala

zuzuliennka1
3. jan 2022

@valuzan budes poberat rodicovsky prispevok (ten nizsi) a pridavky, prispevky (to si uz pozri na upsvar stranke, ake vsetky su)

cecilia29
3. jan 2022

Nerob si starosti. V živote sa narobis ešte dosť. Asu aj do 70tky. Pokiaľ je možné je dobré byť mladou matkou - viac energie a trpezlivosti, menej komplikácií. Čo sa týka dávok tak nárok nemáš. Jedine ak manžel by vedel poriešiť materskú a následne poberať on vyšší rodičovský. Som v podobnej situácii. Po výške som hneď otehotnela. Čakám už tretie 🙂 Ku koncu rodičovskej plánujem doktorát a prácu. Nič mi neutecie. Nechcela som materstvo odkladať na obdobie po kariére lebo by žiadne nemuselo byť . Zatiaľ si aspoň popri rodičovskej trochu zarábam vďaka nášmu malému chovu kôz. Tak ak si v niečom šikovná, treba to využiť.

mariinak
3. jan 2022

@belllinka Je to tak,máš pravdu určite. Aj ja som otehotnela počas SŠ ale začala som hneď pracovať keď materská skončila a to bolo 13rokov dozadu takže materská nebola bohvie čo. Ono kto chce robiť,robiť bude a kto nie,tak sa bude priživovat,alebo vymýšľať,hnusné ale tak to je....Pre niektorých je svet gombička.........

lucia147852
3. jan 2022

@valuzan prepáč ale ak nemáš čo dať prvému dieťaťu do úst, nerob si ďalšie. Ja som pred prvým tehotenstvom roky pracovala a keby v tejto chvíli otehotniem , tak tiež nemám nárok na nič, lebo pracovný pomer mi skončil. A musím si byt toho vedomá. Dieťa je zodpovednosť rodičov a nie zárobková činnosť. Máš po pôrode nárok na nižší rodičovský príspevok ako doteraz. Popri Rd mozes pracovať.

ailiba
3. jan 2022

@valuzan nie, na tehotenské nemáš nárok, lebo na máš odpracované a na študentské tiež nie, lebo nie si študentka. Také sú pravidlá. Ale chápem, že dcerku na pol roka sa nepodarí umiestniť do štátnej škôlky a neviem, či niekto zamestná tehotnú. Bohužiaľ, to sú nevýhody toho mat veľmi mladá babo.

maminka1986
28. júl 2022

To je hnus čítať komentáre zena žene...môžete sa hanbiť fuj

Strana
z4