icon

Manžel na MD po skončení PN alebo PP?

monika_63
10. feb 2020

Ahojte, som tu nova. Mam len jednu otazku, muzovi bude teraz minimalne 2mesiace PN, ale k 20.2.2020 mu konci PP, mal na dobu urcitu. Moze poziadat o materske aj po skonceni PN, alebo hned po ukonceni PP? Za kazdu radu budem vdacna.

veronikaszabova
10. feb 2020

@monika_63 musi ist do 7 pracovnych dni po skonceni PP

monika_63
autor
10. feb 2020

@veronikaszabova aha dakujem. A ak by prerusil PN a nastupil na nu po skonceni v tej 7dnovej lehote a potom isiel z PN na matersku to asi nejde vsak?

veronikaszabova
10. feb 2020

@monika_63 po skonceni PP je 7 dni v ochranej lehote - ak vtedy nepojde na matersku, tak bude musiet potom obnovit NP.

@evittam

monika_63
autor
10. feb 2020

@veronikaszabova to viem, len som sa pytala ci by mal narok na materske po PN na ktoru by isiel v tej ochrannej lehote.

lucya4
Autor odpoveď zmazal
draik
10. feb 2020

@monika_63
Materské a dávka v PN sú rovnako dávky z nemocenského poistenia a platia pre ne rovnaké lehoty pre ich čerpanie po skončení poistenia (ochranná doba).

monika_63
autor
10. feb 2020

Ďakujem

monika_63
autor
10. feb 2020

Este jedna otazka 😆. Ak pojde v tej ochrannej lehote na MD a po jej skonceni si nahodou nenajde inu pracu bude mat narok na davku v nezamestnanosti?

monika_63
autor
10. feb 2020

Ospravedlnujem sa, len ja som nikdy taketo veci neriesila, netykalo sa nas to a teraz mam z toho gulas 😆

evittam
11. feb 2020

@monika_63 Nie. Ako pise
@veronikaszabova
@draik
@monika_63 Ak splna podmienky nároku na podporu tak ma narok do 2rokov od skončenia PP.