Maródka počas rodičovskej

tomino9
30. jan 2016

Ahojte, viete poradit prosim...ci moze ist manzelka pocas rodicovskej dovolenky na PN? Mame 1r syna...ja by som mal v tom pripade narok na OCR? Kto mi vypise OCR na dieta? Kam treba zasiest PN? Ma PN nejaky vplyv na vysku rodicovskeho prispevku?
Mamicky prosim o radu....som chlap a nechapem tomu 🙂

marcelatje
30. jan 2016

Ocr na dieta vypise jeho lekar. Uvedie dovod preco sa nemoze starat matka ktora je s nim na rodicovskej dovolenke. Ziadne extra peniaze z toho nie su. Rodicak zostava rovnaky.

lienkaviva
30. jan 2016

@tomino9 mamička nemusí ísť na PN...je normálne doma.....a ty si môžeš pýtať OCR na dieťa zakaždým keď je dieťa choré (potvrd.vydá pediater) .pokiaľ dobre pamätám, tak 2dni za sebou a 7x do roka.....to isté ak manželka bude u lekára môžeš si na ňu zobrať OCR (potvrd. vydá jej lekar)

marcelatje
30. jan 2016

Ocr moze trvat 10 dni

lienkaviva
30. jan 2016

@marcelatje mýlim si to s P-ckom? OCR je 10 dni

luciacv
30. jan 2016

Môžeš dostať očr na manželku, nemusí byť pn, môj muž berie očr, keď idem k lekárovi a on ide so mnou, resp. počas vyšetrenia je s naším dietkom. Rovnako brala na mňa očr z toho istého dôvodu sestra. Rovnako by to podľa nášho lekára malo byť v prípade pn, ale už neviem, či totreba niekde hlásiť. Lekár isto bude vedieť.

loginexistuje
30. jan 2016

Myli sa to tu
existuju dve veci
jedna je tzv Paragraf "P" 7 dni na seba a 7 dni na rodinneho prislusnika ... vacsinou tam plati ze 1 peciatka 4 hodiny ak lekar napise ze platy cely den tak 8 hod. To sa da cerpat na manzelku babku atd.. neda sa dva dni po sebe

Potom je OCR ta sa preplaca max 10 kalendarnych dni na jedno dieta a jednu diagnozu.

Zena moze ist pocas RD na PN ale pokial si neplati cely balik soc. poistenia ako doplnkovo tak narok na PN mat nebude. Otec dietata moze dostat OCR na dieta ale teda musi preukazat ze osoba ktora na neho pobera RP sa o neho starat nemoze a to z dovodu PN ci ustavnej starostlivosti.

Tebe OCR inak nepreplatia. Zene RP ostava aj ked poberas OCR. OCR vypisuje pediater