Materská, keď je muž v policajnom zbore
Ahojte. Mam taku otazku, viem ze sa to tu uz riesilo, ale mozno niekto ma/vie nieco aktualnejsie do tejto temy. Som na RD so syncekom, manzel je zamestnany v policajnom zbore. Chceli by sme vyuzit jeho “matersku”. Akurat, ze sme zistili, ze vlastne nema podla ich socialneho zakona, ktorym sa v PZ riadia, narok. Mne sa to zda dost nejednoznacne. Nemate s tym niektora skusenost, ktorej muz pracuje tiez v PZ pripadne je vojak/hasic ? Pride mi to totiz nefer, ak muz pracujuci v sukromnej firme moze tento narok vyuzit, a muz ktory pracuje vlastne pre stat vobec nemoze.
Este sme si tieto informacie uplne presne do detailu neoverovali, zaujima ma len ci sa tu najde niekto, kto riesi podobny problem. Dakujem 🤗
@monika_baricic ahoj, zaujima ma, ci ste tu matersku poriesili? My vahame, ci do toho ist, ked teraz SP zamieta ziadosti o materske otcov, je to risk. Tak ma zaujima, ci to uz vobec niekto takto robil..
@miljak ahojky. Nie. Absolutne sa to neoplatilo, vsetko som to preratala niekolkokrat, dokonca by som povedala ze by sme na tom este prerobili 🤷🏽♀️🤷🏽♀️🤷🏽♀️
Moze ist aj vojak na rodičovsky príspevok na matersku tiez len to je komplikovane dost ak matka dieťaťa zomrela, ak matka dieťaťa sa nemoze starat o dieťa Viacej ako 30dni kvoli chorobe, alebo ked Ste neni zobraty si Mal muz osvojit vlastne dieťa s tym ze Ste neni zobraty Ste sa rozisli kazdy iny trvaly pobyt a hotovo

@kathy93 pokial viem ani policajti