Materská pri dobrovoľnom poistení
Ahojte, od aprila si platim dobrovolne nemocenske a dochodkove poistenie do Soc. Poistovne kedze som nezamestnana, aktualne na MD a radi by sme 2.dieta. Aktualne platime z minimalneho zakladu, po otehotneni by som ho rada navysila. Na stranke soc. Poistovne som nasla info ze zaklad mozem zmenit najskor 6 mesiacov po prvotnom urceni vymeriavacieho zakladu.
Otazka: mozem sa z DNP odhlasit a o par dni nahlasit s novym vymeriavacim zakladom? Ide o to aby som nemusela cakat 6 mesiacov na zmenu vymeriavacieho zakladu

@zalka no do zivnosti sa mi teda moc nechce. Co som citala viem ze dni poistenia sa zratavaju, jedine co riesim je to z coho by bola ratana ta materska. Ak mam 100 dni DNP ktore som uz ukoncila, potom by bolo cca 90 dni zo zamestnania a potom zvysok opat DNP - len to by nebolo suvisle 26tyzdnov 🤷♀️. Dokopy by vsak bolo 270 dni tak neviem co s tymto

@laura222 premyslas zle ...ak si poistená DNP tak ti nikdy nevyrátajú MD z platu zo zamestnania ale vždy len z DNP
detto ak si zamestnaná ... tak ti nikdy nevyrátajú MD z DNP .. ale len z platu ...
si tehotná? ostan zamestnaná viac ako tých 90 dni aby si nazbierala 270 dní poistenia ... dokopy