Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
@zalka aj tak- uplne filozoficky - nie je to skoda, ze my zivnostnicky nemozeme prist a povedat dobry den, chcela by som soc poistovni platit viac, aby som potom dostala viac? nieco ako lepsi poistny produkt proste...ale to uz my nevyriesime...takto ma to stalo vela vybavovaciek a nervov a este ani neviem, ci sa to podari.
Prosím viete mi poradit?Od novembra 2012 som si znova začala platit dnpo500,--Bola som aj 7 rokov zamestnaná v jednej firme .plat 480,--eur.od polovice novembra som na rizikovom(dostávala som pn aj z dnpo).v januári 2013 som potratila,ale pn od obvoďaka trvala do 31.8.2013, 1.8. Som si z dnpo zvýšila základ ns700,--eur Od 1.9. Som dala výpoveď a som na Úp.od 12.9. Som si našla prácu na dohodu 100,--eur.22.9.som zrušila dnpo(už som vefela,že som tehu)Znova som tehotná a mám termín 28.5.2014.Od 3.3.2014 som pn(doteraz)a 16.4.2014 idem na materskú.Viete mi poradiť,akú vysokú materskú dostanem a či sa mám ešte prihlásit na dnpo,aby som dostala maximum?ďakujem za odpoveď
@macko35 uz je asi zrejme neskoro ti pisat, ale keby si sa prihlasila pred materskou na DNPO, zrusila by si si ochrannu lehotu a teda tvoja materska by bola z minima. ak si sa neprihlasila, tak materska sa vypocita z VZ z roku 2013 (neviem ci si si toho 1.8. VZ len zvysila a teda urobila zmenu, alebo si stare dnpo zrusila a zalozila nove s VZ 700€).
ahoj zalka prosim ta ktory den mozem ist na pn aby som dostavala maxim.pn. platim si s maxima od 13.11 2013 az do teraz .niekedy v maji ale presny datum mi vies napisat aby som dostala maxim.pn. malo by to byt 183dni .dakujem ti velmi pekne
dakujem ti pekne dena.
Ahojte potrebujem radu ohladom DNP, otehotnela som som asi v 4 týždni tehotenstva prosím vás ako mám postupovať keď si chcem platiť DNP, ešte to mám šancu stíhnuť, teraz po novom tomu akosi nerozumiem a strácam sa v tom, stačí ak pojdem na poisťovnu začnem si platiť DNP z maxima. Koľko to treba teraz platiť, musí to byť tých 26 týždňov? A aká suma to teraz vychádza po novom približne. Ja som si platila DNP v roku 2011 a potom mi to zaniklo. Poprosím o radu niekoho ďakujem
@katarinapb už je neskoro na DNP ... potrebuješ platiť 270 dní ... a tehotenstvo trvá cca 280 dní a ked si v 4t .. tak si 28 dní tehotná ... tj. ostáva do pôrodu 252 dní ... nestihneš platiť .
No aj tak ďakujem pekne zalka
@katarinapb trebalo riešiť skôr , alebo je ešte možnosť. Nájsť si dohodu, a založiť DNP .. a jedno ukončiť pred nástupom na MD. a v súbehu nazbierať 270 dní poistenia.
Ja som na rodičovskej dovolenke s malým synom ktorý bude mať v lete dva roky
@katarinapb to neznamená, že nemôžeš mať dohodu... počas RD môžeš pracovať.
Ano možem ale mám rizikovú tehotnosť lebo som diabetička aj pri prvom tehotenstve som hneď nastúpila na PN z roboty ale aj tak ti pekne ďakujem
@katarinapb no trebalo skôr riešiť DNP .. teraz je neskoro ...
ahoj zalka, tak mne stale trva dobrovolne od novembra 2013 az do konca maja si idem platit dobrovolne. chcem sa opitat ak ho zrusim a uz pracujem aj na dohodu, a otehotniem niekedy o rok,ta dohoda sa mi rata a ako to je s dobrovolnym a dohotou?ked zrusim dobrovolne a som na dohode tak sa mi to rata ako keby mi slo dobrovolne.ci musim mat dobrovolne tych 270dni a aj dohodu 270dni.dakujem za radu pekny vykend
ahoj zalka co mam teraz robit nazbieram tento rok 270dni poistenia s dnp, tento rok babo este nemozeme mat mame doma rocne babo,planovali sme tak buduci rok marec april otehotniet. co mam teraz robit poradis mi, musim si platit s maxima aby som mala potom maximalnu matersku s dnp?musim platit az do septembra.ci mam zrusit a pracovat na dohodu,ale to mi je prd platne ako pises potom to nemoze kombinovat. co mam robi t poradis mi prosim ta?
a ak by sme teraz otehotneli tak sa nas novy zakon netika.dakujem ti krasne
a este otazocka zalka ak som marodovala od novembra 2013 od 13.11 do konca aprila a maj si zaplatim aj jun ,kolko mozem este marodovat ak by sme otehotneli budem urcite na rizikovom.dakujem ti ak by som marodila od jula?

@szco áno do 90 dní sa rátajú aj sviatky aj víkendy.... a najlepšiu odpoved ti dajú ked napíšeš cez kontaktný formulár do centrály SP http://www.socpoist.sk/kontakty/48000s ... tam ti dajú odpoved v pracovných dnoch temer okamžite.