Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
zalka prosim ta este jednu vec kedy mozem zmenit dnp,zaklad mam tych 1170e,a uz to je viac. ak by som teraz poziadala to maximum tak by mi to zrusili a opet zalozili. nechcem od znova,lebo teraz mam maximalnu pn?dakujem
dakujem zalka ja uz tych 26t mam preto mam uz plnu pn. ale dakujem ti
mam od 13.novembra 2013 som prihlasena,takze uz mam. a k 1.7 mozem urobit zmenu ale nenahlasia ma nanovo,aby som neprisla o plnu pn?dakujem ti zalka
ahoj draik, co to znamena ze bol schvaleny?ze nemozeme kombinovat aj dnp aj dohodu?aj ked si dnp platim sama v plnej sume. takze sa mam rychlo odhlasit s dohody aby som neprisla o dnp?dakujem ti
ahoj zalka pisal mi draik ze zakon bol s chvaleny vo stvrtok,co to znamena?mam rychlo zrusit dohodu?dakujem ti za odpoved
Ahojte...mala by som jednu otázku som zamestnana cca 9 mesiacov a som tehotna...chcela by som sa spýtať, aký je nárok na materkú dovolenku a rodičovský príspevok? Vyplacajú sa oboje alebo ej to rozdelené buď len materská alebo len rodičovský príspevok...lebo som už z toho domotaná niekde hovoria, že len jedno z toho ale niekde ze na oboje vzniká nárok. Ďakujem
zalka ďakujem 🙂
Ahojte chcem sa opýtať či zmena zákona o soc. poist. od 1.7.2014 ovplyvní výšku mojej materskej na ktorú som nastúpila od 3.6.2014, pričom som si od 4.11.2013 platila dnp z vz 600 eur a moja HM predstavuje 560 eur. Predtým som mala dnp od 31.12.2011 do 27.10.2012 podľa starého systému. Budem mať materskú z VZ 1160 eur po celú dobu poberania t.j. 34 týždňov alebo iba z VZ zo zamestnania 560 eur. Za odpoveď vopred ďakujem
@zalka Ahoj, chcem sa Ta opytat, vzhladom na zmeny v DNP, je najlepsie sa prihlasit ku 30.6.na dnp alebo aj skor? Prihlasena niesom, babo planujem, pracujem na TPP od 1.8.2013. Dakujem.
@tulipanikdiddlina no môže sa aj 30.6. posledný možný termín
@zalka dakujem za rychlu odpoved. 🙂 prosim Ta, aka vyska VZ sa vypisuje na to tlacivo? ide mi o max matersku.
@tulipanikdiddlina max. VZ pre max. MD je 1207,50 eur
min. VZ je 402,50e
a optimum je ... zamestnanie hrubá mzda + VZ z DNP = 1207,50e ( viac je zbytočné)
@zalka dakujem 😵
@tulipanikdiddlina rado sa stalo
Neviete mi tiež poradiť. Ja som požiadala o materskú aj z povinného aj z dobrovoľného poistenie teraz v júni 5.6.2014. Keď to dobre chápem, tak sa na mňa vzťahuje ešte starý zákon, dostanem materskú z dobrovoľného nemocenského poistenie 34 týždňov? Tak málo informácií je o tom, že ani neviem či to správne chápem.
zalka ahoj tam hore radis ze sa maju prihlasit na dnp do konca juna 2014 a ked tam pracuju na trvaly pracovny pomer. to moze kombinovat dnp a pracu?
ci sa nemoze len kombinovat dnp a dohoda?ked ja som na dohode a musim ju cim skor zrusit teda do konca juna 2014 ako si mi pisala.
ak ju zrusim dnp mi ostane nezrusia mi ho?
dakujem
@sylvinka08 Áno, ak spĺňaš všetky ostatné podmienky nároku na materské, tak nárok ti vznikne na 34 týž. z obidvoch poistení.
@dena1973 ďakujem, áno k 5.6.14 spĺňam všetky podmienky. A ďakujem za odpoveď.
ahoj dena1973 ak to spravne chapeme,tak tie co otehotneju po 30.6 2014 tak uz maju narok len zo zamestnania matersku alebo s dobrovolneho nie spolu?
zalka, ja by som sa Ta chcela opytat, ze co myslis v takom pripade ako to urobit. Mam platene DNP uz niekolko rokov v kuse a teraz sa to ma zrusit. Teraz si platim z minima, momentalne nepracujem a myslis, ze by som si to trebars v piatok mohla zrusit a v pondelok sa nahlasit z maxima? Planujeme este babo. Dakujem vopred za odpoved 🙂
pekny dnik 🙂
baby , neviete mi poradit. platila som si dpn a teraz som na pn. Od 1.7. budem mať pn rovnaku ako doteraz, alebo nizsiu?

@r1000 navrhol ho smer, a kto má väčšinu v parlamente.... tak si daj 2 a 2 dokopy a získaš výsledok