Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.
@marina1111 tak radsej podla mojho ako podla tvojho 👏
@maciatkolulu Presne som jej to isté chcela napísať. Na západ nechodia len "vytierači zadkov" a makači do fabrík". Ale bohužiaľ už dávno "zdrahajú" aj lekárske kapacity a iní vzdelaní ľudia.
@marina1111 Bez urážky a naposledy k tvojej osobe - mala by si viac času venovať gramatike - už keď nebudeš "radšej blbá" - tá totiž patrí k všeobecnej inteligencii a ja keď čítam tvoje príspevky tak mi je smutno ako otrasne to vyzerá-bohužiaľ. Ale ber to len ako radu do života - nič viac a nič menej...😉
@maciatkolulu .... pardón "zdrhajú"....🙏
ahoj,
je mi luto, v akej si situacii, a pravdupovediac, nemam cas, prietor a chut tu citat 20 stran, ale budem reagovat na tvoj uvodny prispevok.
Prosim ta, neobvinuj zeny, ktore zarabaju viac, ze budu dostavat vyssiu materku, ktora okrem toho ma nejaky strop, cize napr. mne prd pomoze ze mam prijem aky mam, ja uz viac nedostanem. uvedom si, ze vela zien nieco pre to aj spravilo, obetovalo, snazili sa studovat, idealne odbor, z ktoreho aj nieco bude a po vysokej skole sli do prace a nie ze hned po roku na matersku,, ale mnohe si odmakali aj viac ako 5-6 rokov a prve dieta maju po 30tke a obvykle nie sú doma 3 roky. Nehovoriac o tom, ze velmi vela z tychto zien maju jedno max dve deti a zo svojich odvodov, ktore su vysoke financuju zeny ktore nikdy nepracovali, ci zarabali minimalku, ci su x rokov doma...
Spravodlivy system by bol, co si odvedies na špeci sporiaci odvodovy ucet, je len tvoje! ale v tomto systeme by tu polovica zien neprezila lebo sú zavisle od odvodov lepsie zarabajucich ludi.
princip solidarity je OK, ale co mna zaraza, ze ludia, ktori su financovani prave tymi, ktori makali a makaju na sebe, tak este na nich nadavaju a znevazuju ich pomaly ako prizivnikov.
Pokial nezmenis svoj postoj k zivotu, vzdy budes zit v chudobe a nielen materialnej, ta sa da zvladnut, ale predovsetkym dusevnej a osobnostnej.
@mima4 Máš to zbytočné - dievčinka už zrušila účet - ani nevieme koľký.😉 Stále tu vyplakáva a sťažuje sa ako štát nedá a natŕča ruku a stále pod iným nickom.....A už tu mala aj dosť rád - ale ani jedna jej nebola dobrá - proste tá najlepšia by bola - áno seď doma a čakaj na to ako sa o teba a o tvoje dieťa postará štát.
@mima4
Používateľka lulu6697 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.
Ma tu este iny nick, presne si nespominam, ale zeny to spominali v diskusii 😒
@maciatkolulu No neviem, ako kde, ale ja ked som potrebovala vymenit bielizen musela som si poziadat, samozrejme som dostala cistu, ale sam od seba nik nedosiel ze vymenime vam to, lebo menime bielizen... Ram postele som mala tiez spinavy od krvi / zle mi na prvy raz napichli infuzku/ a pockal ma az kym som nebola schopna si to utriet sama 🙂 ale mozno si to nikto nevsimol... Nerobim z toho tragediu, len poukazujem na to ze uroven starostlivosti moze byt rozna a nemusime byt na Ukrajine.
@marina1111 Necitam sice vsetko, ale mas povedzme velmi filozoficke myslienky, len ten skutek akosi utek ako povedia Cesi. Nikde nenavrhujes riesenia, lebo to aby sa Cinanci ucili slovensky asi ani nemyslis vazne, hoci v cinskych obchodikoch im to ide celkom slusne 🙂
Takze, je fajn povedat A, ale treba povedat aj B a sice ako situaciu zmenit a ako sa ja k tomu pricinim, aby sa nieco zmenilo a to v tvojich prispevkoch nevidim. Zatial je to len mudrovanie a mudrlantov na Slovensku je statocne. A aj preto to tu mozno vyzera, tak ako vyzera
Jento smutne,sle.pokial zena nema vyslovene prachateho chlapa a necce zit z ruky do ust musi si na matersku nasetrit,bohuzial tak to je.na druhej strane su krajiny kde su na tom matky ovela obela horsie,a su to naozaj rozvinute krajiny Europy.Zhodou okolnosti sa o tom pisalo asi 2 cisla dozadu v Evite.porovnavala sa dlzka materskej,a financna situacia.neda sa nic robit,je to tak.naco lamentovat,aj tak s tym nic neurobime.hold dieta je investicia,treba sa zodpovedne pripravit.
@ewisam tak, ale mohla si poprosit o to, aby ti to utrelila, ked samam pises, ze si to nemuseli vsimnut a bola to tvoja krv od teba a nie, ze si nemala vydenzifikovanu postel, ako to tu bolo popisane.... A bielizen ti vymenili predpokladam, ale ked sa hladaju chyby vzdy sa najdu, jasne, ze to nie je uroven 4plus, ale starostlivost dostavas a neplatis tisice....
@maciatkolulu No to by som nepovedala, že neplatíš tisíce - si spočítaj koľko zaplatí taký živnostník len ak platí minimálnu sumu odvodov a 10 rokov chodí len na preventívky a nikde inde a ak potrebuje naozaj odborné vyšetrenie, tak ho objednajú za pol roka - dovtedy môžeš aj "skapať" a nikoho to nezaujíma. Alebo si zaplatíš ešte navyše. A u mňa teda solidarita neznamená vyše 60Eur mesačne - to je trošku veľká "solidarita"....Ale čo už....😉
Celý tento systém je nastavený na prd.....
@ewisam ked si necitala vsetko tak samozrejme nevies..ja uz nemam zaujem sa vyjadrovat k tejto teme. Mysli si co chces ja som to uz pisala. Niesom tu preto aby som vam predkladala navrhy. A v obcianskych zdruzeniach uz niesom pretoze ludia boli neochotny prist a nieco urobit..ja som s tym uz statila rok zivota a milion energie. Takze nadalej taraj ze iba kecam akoby ty so mnou zijes a vies... bravo! To ste asi len vy zvyknuty ze kazdy len vypisuje...lebo tak to je bohuzial vypisovacov je 90% a aktivistov 10
A dajte mi uz pokoj laskavo.
Ja niesom povinna vam nic dokazovat ani predkladat navrhy riesenia ja niesom v parlamente. A vy mate svoje hlavy tak si to rieste podla svojho usudku.. ci zase potrebujete bacu co vam bude ukazovat smer pastvy???? Alebo len potrebujete poukazovat na to ze ja som hlupana a iba sa stazujem... clovek povie svoj nazor a hned sa do nho pustite keby ste s takou energiou sli do parlamentu by bolo lepsie.
Ja som na rozdiel od vas sedela na hrade v kancelarii a riesili sme iste otazky za zavretimi dverami s niektorimi ludim v politike... vy ste boli kde?? A presne koli tomu ze vy ste sedeli na riti som sa na to vykaslala...
A len jeden zakon nezmyselny sa nam podarilo zastavit ale to iba vdaka aktivite velkeho poctu ludi a ze nieco aj spravili. Jeden jediny raz
@marina1111 no ked si ty so svojim pravopisom a spravanim sedela na hrade v parlamente, tak sa ani necudujem, ze sme tam, kde sme..... s prepacenim.....
fuuuuuuuuuuuuu tu sa to rozbehlo, len taká dotaz - @marina1111 kde máš fotku? prečo si ju vymazala?
@marina1111 Ja ta neurazam, skus neurazat ani ty mna 🙂 Chcela si diskutovat...Prepac, ale comu sa konkretne venujes? Nikde som to nenasla... ak si aktivna ok, napis ja sa rada inspirujem. A myslim to v tom najlepsom zmysle slova, nemam v umysle rypat. Napriklad @dai nema problem napisat comu sa s muzom venuju, co je super.
@obsadenemeno no ty si mudra fakt...sme tam kde sme lebo slubenych 1000 ludi malo ine na praci ako prist vies... prislo ubohych 30... a ty si medzinimi nebola tak mlc
@lalinko2010
To sa pyta ten kto fotku nema... ake mileee
@marina1111 a 1000 ludi by to zmenilo, hey? Trepes, boli ludia, protestovali a bolo ich aj 3000....a co sa zmenilo? PRD....... ukludni sa. To chce zmenit mentalitu, ale ty na to ides uplne zle......
@ewisam to uz nieje dolezite... od zakonov o bojovych plemenach cez rozsirovanie pravomoci a tym aj ich zneuzivanie socialnych sluzieb cez povinnost ockovat deti kde bola aj zakladatelka casopisu dieta... ta sa tiez nicoho nedockala len vyhrazok a utokov pseudoodbornikov. A kritiky za svoje clanky... cez clenok matice slovenskej...a alternativne vysielace. Kampan bola velka ucast miziva..vysledok ziadny...iba same utoky...ze nam hrabe...presne ako vzdy...ja uz nemam zaujem nikde chodit riesit veci ked 90% obyvatelstva sedi doma s je im to jedno lebo nepochopili ako im je kazdy den brana sloboda... teraz ide byt masirovanie mozgov ako super je mat cip v ruke uz markiza s tym zacala...o tych cipoch som pocula pred 15 rokmi to som bola prcek a nechapala som co to je....teraz mi je to jasne...budeme vsetci oznackovany ako dobytok a este sa z toho budete tesit ake to ma vyhody...
A sami ani nerozumiete podstate..hlavne ze sa do mna navazate..
Zite ako chcete ..ja uz niesom v ziadnych organizaciach...znechutilo ma to ako sa k veci stava vacsina. A nehodlam svoj zivot presrat na smiesnych protestoch kde ma nakoniec policajny stat zavre.
@obsadenemeno strajkovat nema zmysel. To ja viem ale ked ludia zasypali ministra nadavkami emailami tak im.padol aj system 🙂)))) ... su ine aktivity ale prvy krok je najtahsi aby ludia konecne prestali veril lzi a odpojili matrix v ktorom ziju..no oni sa boja stratit iluziu a zobrat zodpovednost...je lepsie za svoj zivot nepodareny ukazovat prstom dookola...a nasa politika je len spicka ladovca este je tu Eu..a celosvetovy system to par ludi na slovensku nezmeni... ale aspon zachranme co mozme...
@marina1111 v prvom rade musis zmenit svoj pristup, lebo takto kazdeho len znechutis a odplasis.......... ano, ludia su ako ovce, vacsina ide so stadom. Ale ako som uz pisala, svojim hrrrr pristupom a hlasnym kricanim nic nezmenis.
Ludia su uz unaveni z kriklunov, co len slubuju.

@moni244 nie ja mam aj fan klub ... 🙂)