icon

Maximálna materská 2022

1natalka123
7. dec 2021

Ahojte. Viete mi poradiť? Pracujem dlhodobo v jednej firme a chcela by som získať čo najvyššiu materskú na ktorú by som mala nastúpiť v máji 2022. Môžem dať výpoveď u starého zamestnávatela a zamestnať sa u nového od januára 2022 so mzdou na získanie maximálnej materskej po dobu minimálne 91 dní a zároveň sa zamestnať u starého zamestnávateľa na dohodu? Tá dohoda nebude problém?

zuzikxx
Autor odpoveď zmazal
zuzikxx
1. feb 2022

@lienka.7 neberie to tebe z penazenky, tak nechápem..

lienka.7
1. feb 2022

@zuzikxx akoze nie??? Aj tebe aj mne aj ostatným pracujúcim matkam!!!! Sa preber zo sna

zuzikxx
1. feb 2022

@lienka.7 viac ma trapia o co okradaju politici, dievca mat tvoje problemy, kukni si spravy a nezavid babam na materskej

lienka.7
1. feb 2022

@zuzikxx ja babam na materskej vobec nezávidím!!!! Ale každá má mať to, co si "odpracovala". S tvojim postojom ked kradne henten, budem aj ja sme tam kde sme. Len toľko k tomu.

zuzikxx
1. feb 2022

@lienka.7 ja nekradnem ani nemam ten nazor, len nemam pocit, ze zakladatelka temy kradne, oki, pekny den

lienka.7
1. feb 2022

@zuzikxx este raz si precitaj co písala.... narok mala na 600€ ale ona chce 1700€!!!!
A vieš co , kto chce pochopi, kto nechce nepochopi. Hlavne ze potom na ciganky sa nadava, ktoré majú len základné dávky. Takéto vychcalky to je ok, ze???

rk123
1. feb 2022

dohoda problem nebude a materska sa ti bude pocitat z noveho prac.pomeru. vzdy sa tu niekto ohana ze to bude vyhodnotene ako ucelove, ale ja nepoznam nikoho komu to takto vyhodnotili. je pravda, ze by som sa pre istotu zamestnala na viac ako presne 91dni, to je take okate .. skus nieco cez 100 ☺️

maciatkolulu
1. feb 2022

@rk123 91 a 100 je obrovský, fakt obrovský rozdiel🤣🤣🤣takže iné ženské makajú, chodia do škôl, vypracuvaju sa a zase makajú, aj roky, aby mali fakt dobrý plat a naraz bum sikovnice, budú makať 100 dní aj to bajocko a ideál na PN. Veeelmi fikane a vôbec sa nečudujem
@lienka.7, že ju to "nadchýna", ja proste milujem tento slovenský zvyk. Odrbava, lebo odrbu teba a to, že to necítite dievčence, že odrbava ju aj váš, tak sa mrknite na zvyšovanie cien všetkého a potom neknucte, že za škôlku musíte dať 30 eur, alebo ci mate zaplatiť pokakanych 20 eur do zrps, že to má predsa štát, zdriadovatel, alebo panna Mária, lebo oni sú povinní sa starať o vaše decka🤣🤣🤣🤣, je to neuveriteľné,ze je niekto schopný napísať, či to ide z "tvojho" vrecka, no áno duša moja.... Som rada, že som niekde inde od tohto. A naozaj sú chvíle, keď cusim a neprizná am sa, že som zo Slovenska. Najmä na úradoch, kde podobne kreatury skúšali podobne triky

lienka.7
1. feb 2022

@maciatkolulu im to nevysvetlis, lebo oni vidia iba seba a to ze oni chcú... este ze je aspon nejaký strop, lebo inak hentie vychcankyne by boli schopné ziadat aj 5.000€ matersku , vsak lebo 3 mesiace sa fiktivne zamestnaju. Co na tom ze predtým makali za minimálnu a potom aj budu opäť. Ja na mieste SP ked toto vidím podla VZ, vyhodnotim to ako účelové a nic jej nedám. Aby sa naučili.
Presne ako fingovaní oteckovia na MD. Detto. A este sa budu sťažovať ze im SP došla na to, ze chcú podvádzať... uz radšej no comment 🤐🤐🤐

rk123
1. feb 2022

@maciatkolulu ja absolutne nechapem naco sa tu rozculujes ci niekto odrbava alebo neodrbava. mne je to uprimne jedno napriklad 😀 tak je zakon postaveny, vyjadrila som sa len k teme, nikomu nehovorim ci ma alebo nema nieco robit. a teda ked uz hovoris ze je to “fakt obrovsky rozdiel” tak je. pracovala som na socialke a 91dni sa vyhodnocovalo obcas ako ucelove, ale viac dni uz nie.

maciatkolulu
1. feb 2022

@rk123 92 a pol🤣🤣🤣🤣👍👍👍to samozrejme účelové nie je. Ale aspoň si priznala, že sa niečo vyhodnocovalo ako účelové. Aj to je pekne.

rk123
1. feb 2022

@maciatkolulu na vyhodnocovanie ucelovosti su nejake podmienky, ktore si nevymysleli zamestnanci, ale niekto iny, takze ci 91 ano a 92.5 uz nie .. mozno keby sa zmenil zakon a pravidla, bolo by to inak a nevymyslalo by sa s tym ☺️

maciatkolulu
2. feb 2022

@rk123 ok🤣🤣🤣🤣normálna tabuľka a nič viac, takže 91,5 je ôk, ach jaj. Vivat Slovakia. Je to ôk baby, len prosím vás, keď náhodou zdvihne té kotvy a svacnete ich niekde v inej krajine, prosiiim, neskúšajte to tam.je to neuveriteľná hanba. A ešte sa tváriť, že je to ok

rk123
2. feb 2022

@maciatkolulu ja naozaj nechapem tento tvoj udiv 😀 to sa tak isto rozculujes ked napriklad za 1g drog ides do vazenia a za pol gramu nejdes, ze je to ojeb? 🤦🏽‍♀️ ved niekde je hranica a tak to je. nech si kazdy robi co chce preboha, ja mam uplne u prdele ako a co maju ostatni

maciatkolulu
2. feb 2022

@rk123 ja celkom nie, keď kvôli vychcanym jebom, používam tvoj slovník, som drbana ako slušný občan, čo všetko dodržiava. Pokiaľ sa to nenaucia všetci, chovať sa, tak to bude aj na sk tak vyzerať. Ojebava Soňa, budem aj ja, Ojebava kata, budem aj ja. Anooo, je mi jasné, napíšeš, keď môžu politici. No nič, je to zbytočná debata, kto chce pochopil, kto nie, tak sa nedá nič robiť. Každý jeden ojeb ukroji aj vám všetkým z peňaženky, len ri to ti jednoduchší neuvedomujú.... Smola

lienka.7
2. feb 2022

@maciatkolulu darmo sa snažíš, nevysvetlis im to tu ze každý ma narok len na to, co do systému aj dal. Škoda slov.

mirka3169
2. feb 2022

@1natalka123 ahoj prosím, akú sumu si zaplatila za tie tri mesiace ? Ďakujem 🙂

1natalka123
autor
2. feb 2022

@mirka3169 píšem správu

rk123
2. feb 2022

@maciatkolulu ja som tiez slusny obcan a odvadzam co mam a toto ma fakt nevytoci. lebo nejako to je a hotovo, je to podla zakona ok? je. kde je potom spravodlivost inde? ked som zarabala 3500eur a vyhodili ma z prace a mala som taku istu podporu ako niekto, kto zarabal 1500 lebo niekde je maximum. to je spravodlive ked ja som odviedla statu o dost viac ale podporu sme mali rovnaku? neni. a co teraz

maciatkolulu
2. feb 2022

@rk123 tebe sa to zdá také isté? Ze niekto odvádza ledva tri mesiace a ma dostat toľko co ten co robil 15 rokov? Tebe sa to zdá kóšer? Som rada, že ma slovenský štát aspoň niekde rozum, že dali hranicu, lebo by bolo zrazu na sk straaaasne veľa zarábajúcich nadštandardne a vzápätí by boli hneď v prvý možný deň na UP👍🤣, tak aspoň niečo...

rk123
2. feb 2022

@maciatkolulu akych 15rokov prosim ta, materska sa pocita max za rok a tak isto mas na nu narok po odpracovanom ani nie roku. to ako keby si povedala ze ty pracujes 15rokov a odvadzas a mas taku istu matersku ako niekto kto pracoval ledva rok a potom otehotnel. to uz nie je nespravodlive, to je ok? a ano zda sa mi to take iste ako s tou podporou kedze niekto kto odviedol skoro trojnasobne mensie odvody ako ja, ma rovnaku podporu. ale nechapem naco sa my dve tu dotahujeme ked sa nas to ani jednej netyka

aurina
Odpoveď bola odstránená
aurina
Odpoveď bola odstránená
aurina
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
3. máj 2022

@aurina fakt až toľko odvedie štátu za tri mesiace? Fiiiha, až toľko, že jej štát dá maximálnu a to 6 mesiacov👍👍👍🤣kokos ženské, načo nákaze ako sprosté, ved za tri mesiace si od vediete a dostanete to iste🤣🤣🤣 jaaaj, lebo niekto aj maká na sebe a v zamestnaní a snaží sa niečo dosiahnuť pracou a nie odrbavanim. Ahaaa. Ono ti co majú minimálnu aspoň pracujú a dostanú, čo im patrí, vedia to. Ale potom je tu druhá skupina, či nerobí, alebo naopak za minimálnu, zrazu sa spamätá a hľadá cestičky, vsakze😉

aurina
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
3. máj 2022

@aurina mňa závisť absolútne netrha, fakt, ver mi, ja som ako som písala, nepoberala na chorú prvorodený dcéru, čo bola za jeden rok 4 x na neurochirurgii operovana, ani jeden cent lebo som njama nepotrebovala a za ďalšie, vedela som, že sú oveľa horšie pripady ako sme boli my.... Skus si prečítať ešte raz všetko, ak to nechápeš, nevadí. Inak toto si nepísala ty🤣🤣🤣🤣

aurina

29. apr 2022
@janka54321 presne tak. Dnes by kazdy chcel vsetko zadarmo a sediet doma bez roboty a len cucat stat :D
Lebo teda s týmto súhlasím, či si zmenila názor?
Ako k tomu prídu tie ženy, čo roky na sebe makali, aby dosiahli pozíciu, plat, keď nejaká vymleta, čo v živote nič, iba teda tri mesiace si niečo zaplatila dostane to isté? Divne. No našťastie nežijem medzi odrbavacmi,ale v krajine, kde sa dodržiava a teda to aj funguje. Zarobíš dostaneš, nezarobis, máš hovno.

1natalka123
autor
3. máj 2022

@maciatkolulu vymletá? Ako sa opovažuješ niečo také napísať ? Ja som v živote nebola na úrade práce, ani na PN a od skončenia vysokej školy robim. Si predstav, že v bývalej roboty sa nedalo dosiahnuť taký plat, bývam v malom meste kde nie je toľko pracovných príležitosti. A že som využila systém ? Áno, ale to môže predsa každý spraviť a za tie 3 mesiace som zaplatila 4000€ odvody takže nie nebolo to zadarmo a nemôže si to dovolit spraviť každá…