Maximálna materská 2022
Ahojte. Viete mi poradiť? Pracujem dlhodobo v jednej firme a chcela by som získať čo najvyššiu materskú na ktorú by som mala nastúpiť v máji 2022. Môžem dať výpoveď u starého zamestnávatela a zamestnať sa u nového od januára 2022 so mzdou na získanie maximálnej materskej po dobu minimálne 91 dní a zároveň sa zamestnať u starého zamestnávateľa na dohodu? Tá dohoda nebude problém?
@1natalka123 ja som napísala, že ty si vymletá? Nevidím to. Ale systém idrbavas, lebo tie co makali roky, odviedli oveľa viac ako ty za tri mesiace. Takže si zneužíva systému, či sa ti to páči, či nie. Ci tomu rozumieš, či nie. Keď niekto maká a maká a zarába podstatne viac ako si zarábala ty, mal oveľa vyššie odvody ako ty za tie 3 mesiace, tak potom o com to je? No o odrbavani.
@maciatkolulu áno, využila som to. Netvrdim nikde že nie. Neporušila som zákon ani nič a každá budúca mamička má možnosť spraviť to isté. Bohužiaľ spravodlivosť na Slovensku nikdy nebola a ani nikdy nebude
@1natalka123 presne, 👍, lebo sú tu takí ako ti.... Keď Jana, tak aj ja.... Namiesto poctivej práce, rozmýšľať ako "prestať" systém, gratulujem, že sa ti to podarilo, len potom nerev, že koľko stojí štátna škôlka potraviny atď, niekde sa to ukázať musi
@maciatkolulu Prepáč že sa takto vyjadrím, ale ty si dobrá krava .... Fakt normálne korunovaná ....
@maciatkolulu v akej súvislosti si ma teraz označila ???!!!!
@maciatkolulu asi si chcela označiť autorku příspěvků, ktorá ho adresovala mne, troška si to pomylila
@1natalka123 milá autorka, len toľko- dá sa to a je to v poriadku, aby si mala kľudne svedomie- všetko ide hore nie preto, lebo si 1 z 1500 matiek na pól roka zdvihne ,, účelovo,, materskú, ale preto, lebo min. 3/4 politikov a ľudí, ktorí robia v štátnej správe na vysokých postoch sú skorumpovaní a to sa bavíme o stá tisíckach eur, ktoré utekajú hore dole, ale to je asi v pohode.🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@aurina ty vieš aj matematiku?
Ak mala co ja viem plat 800€, matersku ma mat 600€, x 8 mesiacov (pre lepšie pocty) je teda co ma dostať od SP 4.800€. Odvody spolu zam+zam su tu cca. 400€. Co teda "splatila" za 12 mesiacov, co predtým robila s platom 800€.
Ak si na 3 mesiace teda "dohodla" na max. matersku plat 2.266€, tak odvody spolu (z+z) su cca. 1.000€. Matersku ma priem.cca. 1.700€ x 8 mesiacov, tj. dostane 13.600€!!!!!
za zaplatene poistné 3.000€ + 3.600€ (za 9 mesiacov co by mala pôvodný plat 800€ s odvodmi spolu 400€). Cize za rok na odvodoch zaplati spolu 3.000€ + 3.600€, t.j.6.600€ a matersku dostane 13.600€. Cize "sekera" iba 7.000€. za rok. Super ze? Nakolko to maka po známosti, po MD ci RD sa uz nema kde pravdepodobne vrátiť (kamos ju dalej fiktivne uz zamestnavat nebude), cize bude nezamestnaná, ďalšie odvody teda za seba uz nesplaca.
Cize tu absolútne nejde o žiadnu závisť. Práve preto su nastavene nejaké pravidla, aby sa soc.system proste takýmto systemom nezrutil. A toto pochopi len normálny človek, nie sebec a podvodník. Ale ako tu mnohé píšete, jasne, ked kradnú politici, poďme aj my. Vsak kde je rozdiel? Ked to robi jana, zuza a mara, prečo nie ďalších 10, ze? Ale ok, no comment. Je to o každom z nás. Potom sa ale nedivme, ze nie je na dôchodky a iné veci... ze idú zdvihat dane a co ja viem ešte co. a co sa tyka našich rómskych spoluobčanov, ti maju vsetko minimálne, cize ziadne 1.700€ materske.
@aurina vies, ja podvádzať nepotrebujem 😉 a to je ten rozdiel. Ale taka ako ty to nepochopi....
A materska sa ti aj preto pocita preto z prijmu rok predtým, tak nech sa paci, môžu si cely rok zaplatit 1.000€ poistne, co im v tom brani? Sú tu také matky, co na to prijem maju. A mali aj predtým, a maju aj potom. A preto majú aj max.matersku. nie iba spekulantky.
@1natalka123 ahoj mohla by som ti napisat spravu? Chcela by som vediet ako si to vyriesila s tou dohodou?