icon

Maximálna podpora

betka23
18. jún 2020

Dobrý deň,
prosím Vás o radu. RD mi končí 23.8., zamestnávateľ súhlasí s rozviazaním prac. pomeru dohodou s tým, že si mám podať výpoveď k 31.8. a vyčerpať do konca augusta 6 dní dovolenky. Mám nárok ešte na 28 dní dovolenky. Vyjde mi potom ešte max. podpora?
Ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
zalka
12. okt 2020

@momoqui evittam ti neporadí, vylúčili ju odtiaľ.
Vyčerpať je vyčerpať .. tj. sedíš doma a dovolenkuješ 1-2 dni po rodičáku, a tak ti skončí PP, a zvyšok dovolenky po skončení PP sa preplatí.

momoqui
12. okt 2020

@zalka ahoj. Mozem ti napisat ss?

zafir01
2. nov 2020

Ahojte. Prosím vás. Môžem mať počas rodiča ku. Konkrétne chvíľku pred jeho ukončením príjem formou cestovných náhrad, teda nezdaniteľný príjem, z ktorého nejdú odvody ani daň? Odviedla som nejakú prácu a nechcela som za to odplatu, no núkajú sa mi stále, a nie je to málo. Ale neviem ak to prijmem, aby mi to negatívne neovplyvnilo max. Podporu, ktorú budem čerpať po skončení rodičovskej dovolenky. Mate skúsenosť? Dakujem

akcul13
24. feb 2021

Obnovujem tému....chcela by som sa taktiež dostat k max podpore. Malá ma 3 roky 7.5.2021(to je zrovna piatok). Kamoška mi radi dat si 10.5. dovolenku a zaroven v tej den aj výpoveď a zvysok dat preplatit. Je to správny postup?

zalka
24. feb 2021

@akcul13 áno je to dobrý postup

akcul13
24. feb 2021

@zalka ďakujem 🙂

janka3334
24. feb 2021

@akcul13 je to dobrý postup ale nemôžete dať výpoveď ale dohodu o ukončení pracovného pomeru to je dolezite

demonka5
20. júl 2021

@zalka ahoj vylucili ju? nevedela som o tom uz davno som nevidela jej prispevok radila velmi dobre a odborne

zalka
20. júl 2021

@demonka5 už dávno ju vylúčili, bola nekonvenčná a to sa niektorým nepáčilo, hlavne takým, ktorým odporúčala aby čítali s porozumením 🙂

demonka5
21. júl 2021

@zalka to viem,ze mala svoj styl😁ale zase fakt radila spravne a odborne co je na MK vynimocne

elka017
10. aug 2021

Ahojte, viete mi poradit. K 3.9.som podpisala dohodu o ukonceni PP, po RD, dala som si 2 dni dovolenky vycerpat a zvysnych cca 42 preplatit. Firma dokedy mi musi zaslat vyplatnu pasku, aby SP mi mohla vyratat vysku podpory? Nakolko sa pojdem toho 4.9. prihlasit na urad prace. A myslite, resp., mate skusenost, moze mi vyjst maximalna vyska podpory? Zarabala som cca 800€ v hrubom. Dakujem

fiafia
10. aug 2021

@elka017 vyska platu nemá vpliv na maximálnu podporu v tomto prípade

fiafia
10. aug 2021

@fiafia SP ma ak sa nemýlim lehotu do 60dni

elka017
10. aug 2021

@fiafia dakujem. Idem prvykrat na podporu, tak sa pytam tu, lebo tety za okienkom toho vela nepovedia

elka017
10. aug 2021

@fiafia fuuuha

a_driana
16. apr 2022

@elka017 Prosím vás, ako vám to nakoniec vyrátali? Som podobný prípad len ja som zarábala dokonca len 650 v hrubom tak sa bojím čo mi tam vyrátajú z tej biednej pásky... Vďaka za odpoveď

fiafia
16. apr 2022

@a_driana to nezávisí od výšky platu. Ak splnis podmienky dostaneš maximálnu podporu aj keď si zarábala minimálnu mzdu

a_driana
16. apr 2022

@fiafia prosím ťa, a keď som mala len 5 a pol dňa dovolenky, preplatili mi to na páske mám 162€ ale je tam aj to že hodinovú mzdu som mala 3,85€v hrubom nebude to rátať z toho? Iný príjem som pri RD nemala

elka017
17. apr 2022

@a_driana ahoj, mne nakoniec vysla max vyska podpory. Mala som este 42 dni dovolenky, vybrala som si 2 dni dovolenky a ostatne si nechala preplatit.

oslik21
17. apr 2022

@elka017 ahoj, len sa chcem spytat nestaci si vybrat 1 den dovolenky? A to tych 42 dni ti nabehlo pocas materskej?

elka017
18. apr 2022

@oslik21 ahoj, staci aj 1 den dovolenky si vybrat. Mne sa tak tolko tej dovolenky nahromadilo, lebo som ukoncila pracovny pomer po 2 detickach.

eliska623
6. jún 2022

Ahojte, spýtam sa aj tu. Keď ma malý 10.8. 3 roky tak si mám zobrať 11.8. dovolenku a k 12.8. dať výpoveď?? Ide mi o Max výšku podpory. Lebo mne tvrdila v robote že mám si dať výpoveď k 10.8.

julsi
13. dec 2022

@eliska623 podľa dátumu to už máš vyriešené, ale možno to pomôže iným, ak chce zamestnávateľ dohodu o ukončení PP k dátumu 10.8., môžeš im vyhovieť, ale mesiac vopred im oznámiš, že RD končís o deň skôr k dátumu 9.8. a v deň 10.8. si budeš čerpať dovolenku (t.z.,že zamestnávateľ oznámi ku dňu 9.8. Sociálnej poisťovni ukončenie prerušenia povinného poistenia (skončenie rodičovskej dovolenky) a k 10.8 oznámi ukončenie pracovného pomeru, a teda ukončenie povinného poistenia zamestnankyne). Vďaka tomu ti výjde potom maximálna podpora ak si nemala žiadne bočné príjmy

saxana000
3. jan 2024

@zalka ahoj prosim ta ako funguje dohoda o nepravidelnom prijme popri rodicaku?odvody sa platia trebars raz rocne a vo vacsej sume?alebo sa to potom rozratava jednotlivo na mesiace kolko dohoda trvala?ako to dohodnut so sefom aby mi to nepokazilo priemer ked budem riesit podporu po rodicaku..?

zalka
3. jan 2024

@saxana000 no každá dohoda sa môže uzavrieť na max. 12 mesiacov .. tj. niekedy sa platili odvody až v poslednom mesiaci trvania dohody .. ale teraz sa to predbežne rozpočítava
skús toto čítať https://podpora.kros.sk/faq/dohody-s-nepravidel... myslím že ťa to posunie dalej ... hlavne podla toho musia fungovať mzdárky ...

saxana000
3. jan 2024

@zalka ale potom je to aj tak roztrusene na drobne tie odvody a priemer na vypocitanie podpory mi to potom pokazi urcite ja som to pochopila presne tak ze odvody idu raz rocne idealne v poslednom mesiaci ako jedna velka vyplata..

zalka
3. jan 2024

@saxana000 nie nie je to tak, lebo ak si všimneš tak vôbec nie sú odvádzané odvody do poistenia v nezamestnanosti a ani do nemocenského poistenia .

saxana000
3. jan 2024

@zalka ahaaa to som si tam nevsimla
tie su teda odvadzane iba pri pravidelnom prijme..?potom uz tomu rozumiem.dakujem velmi pekne za vysvetlenie.teraz uz len to dobre poratat.

Strana
z2