Maximálna podpora
Dobrý deň,
prosím Vás o radu. RD mi končí 23.8., zamestnávateľ súhlasí s rozviazaním prac. pomeru dohodou s tým, že si mám podať výpoveď k 31.8. a vyčerpať do konca augusta 6 dní dovolenky. Mám nárok ešte na 28 dní dovolenky. Vyjde mi potom ešte max. podpora?
Ďakujem veľmi pekne
Ahojte. Prosím vás. Môžem mať počas rodiča ku. Konkrétne chvíľku pred jeho ukončením príjem formou cestovných náhrad, teda nezdaniteľný príjem, z ktorého nejdú odvody ani daň? Odviedla som nejakú prácu a nechcela som za to odplatu, no núkajú sa mi stále, a nie je to málo. Ale neviem ak to prijmem, aby mi to negatívne neovplyvnilo max. Podporu, ktorú budem čerpať po skončení rodičovskej dovolenky. Mate skúsenosť? Dakujem
Obnovujem tému....chcela by som sa taktiež dostat k max podpore. Malá ma 3 roky 7.5.2021(to je zrovna piatok). Kamoška mi radi dat si 10.5. dovolenku a zaroven v tej den aj výpoveď a zvysok dat preplatit. Je to správny postup?
Ahojte, viete mi poradit. K 3.9.som podpisala dohodu o ukonceni PP, po RD, dala som si 2 dni dovolenky vycerpat a zvysnych cca 42 preplatit. Firma dokedy mi musi zaslat vyplatnu pasku, aby SP mi mohla vyratat vysku podpory? Nakolko sa pojdem toho 4.9. prihlasit na urad prace. A myslite, resp., mate skusenost, moze mi vyjst maximalna vyska podpory? Zarabala som cca 800€ v hrubom. Dakujem
Ahojte, spýtam sa aj tu. Keď ma malý 10.8. 3 roky tak si mám zobrať 11.8. dovolenku a k 12.8. dať výpoveď?? Ide mi o Max výšku podpory. Lebo mne tvrdila v robote že mám si dať výpoveď k 10.8.
@eliska623 podľa dátumu to už máš vyriešené, ale možno to pomôže iným, ak chce zamestnávateľ dohodu o ukončení PP k dátumu 10.8., môžeš im vyhovieť, ale mesiac vopred im oznámiš, že RD končís o deň skôr k dátumu 9.8. a v deň 10.8. si budeš čerpať dovolenku (t.z.,že zamestnávateľ oznámi ku dňu 9.8. Sociálnej poisťovni ukončenie prerušenia povinného poistenia (skončenie rodičovskej dovolenky) a k 10.8 oznámi ukončenie pracovného pomeru, a teda ukončenie povinného poistenia zamestnankyne). Vďaka tomu ti výjde potom maximálna podpora ak si nemala žiadne bočné príjmy
@zalka ahoj prosim ta ako funguje dohoda o nepravidelnom prijme popri rodicaku?odvody sa platia trebars raz rocne a vo vacsej sume?alebo sa to potom rozratava jednotlivo na mesiace kolko dohoda trvala?ako to dohodnut so sefom aby mi to nepokazilo priemer ked budem riesit podporu po rodicaku..?
@saxana000 no každá dohoda sa môže uzavrieť na max. 12 mesiacov .. tj. niekedy sa platili odvody až v poslednom mesiaci trvania dohody .. ale teraz sa to predbežne rozpočítava
skús toto čítať https://podpora.kros.sk/faq/dohody-s-nepravidel... myslím že ťa to posunie dalej ... hlavne podla toho musia fungovať mzdárky ...

@momoqui evittam ti neporadí, vylúčili ju odtiaľ.
Vyčerpať je vyčerpať .. tj. sedíš doma a dovolenkuješ 1-2 dni po rodičáku, a tak ti skončí PP, a zvyšok dovolenky po skončení PP sa preplatí.